۲۷ فروردین ۱۳۹۷، ۲۲:۵۵
کد خبر: 82888311
T T
۰ نفر
رسانه ترك: خاورميانه به پايگاه نظاميان آمريكا تبديل شده است

آنكاراـ ايرناـ روزنامه يني شفق در گزارشي نوشت: با گذشت هر روز به تعداد مناطق نظامي تحت كنترل غربي ها در منطقه خاورميانه افزوده مي شود به طوري كه امروز منطقه به پايگاه نظامي آنها به ويژه آمريكا تبديل شده است.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا، روزنامه يني شفق با انتشار گزارشي تحت عنوان 'فروپاشي خاورميانه' نوشت: كشورهاي غربي به خصوص آمريكا به خاورميانه به چشم منطقه تحت كنترل نظامي خود مي نگرند به طوري كه امروز با استقرار شمار زيادي از سربازان و تاسيس پايگاه هاي نظامي به واقع حتي در مقابل مبارزات مشروع كشورهاي منطقه عليه گروه هاي تروريستي ايستاده اند.
به نوشته اين رسانه، بيش از 54 هزار سرباز آمريكايي در 12 كشور خاورميانه، حضور دارند و تاسيس پايگاه نظامي در هفت كشور اين منطقه و حضور نظامي در كشورهاي قطر، بحرين، امارات، عربستان، مصر، كويت، عراق، سوريه، اردن و عمان نشان از ديدگاه اين كشور نسبت به كنترل خاورميانه دارد.
يني شفق اضافه كرد: آمريكايي ها با همراهي نيروهاي حزب كارگران كردستان تركيه(پ.ك.ك) و حزب اتحاد دموكراتيك سوريه(پ.ي.د) در شمال سوريه 2 پايگاه هوايي و هشت نقطه نظامي ايجاد كرده اند و به گفته مقامات وزارت دفاع اين كشور(پنتاگون)، بيش از پنج هزار و 200 سرباز آمريكايي در عراق و 2 هزار سرباز آمريكايي ديگر نيز در سوريه حضور دارند.
اين رسانه نزديك به دولت تركيه مدعي شد كه بزرگترين پايگاه نظامي آمريكا در خاورميانه، پايگاه هوايي العديد در قطر است كه نزديك به 11 هزار سرباز آمريكايي در آنجا مستقر هستند و در پايگاه نظامي دوحه نيز 10 هزار سرباز آمريكايي حضور دارند.
به نوشته يني شفق، ديگر كشورهاي غربي نيز در طول سال هاي گذشته تاكنون سعي كردند كه از قافله اشغال مناطقي از خاورميانه عقب نمانند به طوري كه شاهديم يك پايگاه نظامي فرانسوي با 700 نظامي در ابوظبي امارات، چندين پايگاه نظامي انگليسي در امارات، بحرين و عمان و شمار زيادي از نظاميان اروپايي پس از حمله آمريكا به عراق همچنان در اين كشور با تاسيس اردوگاه هاي آموزشي ـ نظامي حضور دارند.
مقامات سياسي و تحليلگران تركيه مدعي هستند كه آمريكايي ها با حضور در منطقه خاورميانه و حمايت از گروه هاي تروريستي، امنيت دولت هاي مستقل منطقه را به خطر انداخته و زمينه نفوذ بيشتر رژيم صهيونيستي را فراهم مي كنند.
روزنامه استار اواخر سال گذشته ميلادي در گزارشي نوشت كه آمريكا با ساماندهي نيروهاي حزب كارگران كردستان تركيه(پ.ك.ك) و حزب اتحاد دموكراتيك سوريه(پ.ي.د) در راستاي ايجاد يك ارتش منظم تروريستي موسوم به 'ارتش شمال' در سوريه گام بر مي دارد.
اين روزنامه در گزارش خود افزود: وظيفه آموزش و ساماندهي تروريست هاي پ.ك.ك و پ.ي.د بر عهده فرماندهان عاليرتبه و كارشناسان وزارت دفاع آمريكا(پنتاگون) و سازمان جاسوسي اين كشور(سيا) است و اين تروريست ها در پايگاه هاي نظامي آمريكايي در شمال عراق و سوريه تحت نظر آمريكايي ها تربيت مي شوند.
به باور كارشناسان امنيتي تركيه، اگر چه آمريكايي در منطقه خاورميانه حضور فيزيكي دارند اما تلاش آنها اين است كه براي رسيدن به اهداف خود در منطقه از نيروهاي بومي استفاده كنند و با تربيت آنها بتوانند جنگ هاي نيابتي در راستاي پروژه هاي خود به راه اندازند.
مقامات سياسي و تحليلگران امنيتي تركيه مدعي اند كه بسياري از تروريست هايي كه به تركيه آمده و به انجام عمليات تروريستي دست زده اند، پيش از آن در اردوگاه هاي آموزشي غرب در منطقه خاورميانه تربيت شده و يا از عناصر گروه هاي تروريستي مورد حمايت آمريكا (پ.ك.ك و پ.ي.د) بوده اند.
اواسط اسفند ماه 96 مته يارار كارشناس ارشد سياست هاي امنيتي ترك شركت در همايش 'عمليات عفرين با تمام جوانب آن' طي سخناني ادعا كرد: در سال هاي اخير بسياري از ماموران پليس، ژاندارمري و ساير قواي تركيه در جريان درگيري و يا حملات تروريستي پ.ك.ك كشته و زخمي شدند كه اين موضوع، مقامات تركيه را مجبور به تحقيق در خصوص كشف منبع تروريست ها كرد.
وي بيان كرد: در طول ساليان گذشته در جريان تحقيقات و بازجويي از عوامل تروريستي دستگير شده مشخص شد كه اغلب عناصري كه در تركيه دست به اقدامات خرابكارانه و تروريستي مي زنند، پيش از ورود به كشور در اردگاه هاي پ.ك.ك و پ.ي.د در عفرين تحت آموزش هاي ويژه تروريستي قرار گرفته اند.
وي تاكيد كرد: در جريان عمليات عفرين حداق هفت كشور غربي به صورت آشكار و يا پنهان به حمايت مالي ـ اطلاعاتي از تروريست ها پرداختند به طوري كه مي توانم ادعا كنم كه ارتش تركيه در جريان عمليات شاخه زيتون علاوه بر عناصر تروريستي پ.ك.ك و پ.ي.د، با هفت كشور ديگر نيز همزمان جنگيد.
خاورم/1905