۲۹ فروردین ۱۳۹۷، ۱۸:۵۱
کد خبر: 82890496
T T
۰ نفر

ايران بهترين اقليم را براي كشت كلزا دارد

۲۹ فروردین ۱۳۹۷، ۱۸:۵۱
کد خبر: 82890496
ايران بهترين اقليم را براي كشت كلزا دارد

مهاباد- ايرنا- كارشناس توسعه كشت كلزاي شركت ' اوراليس' فرانسه با اشاره به اينكه ايران بهترين اقليم را براي كشت كلزا دارد، گفت: ايران به ارقام و زراعت جديد نيازمند است.

' سندرين لگرو ( Sandrin Lagros) ' به همراه هياتي از كارشناسان وزارت جهاد كشاورزي روز چهارشنبه از مزارع 100 هكتاري كلزاي مياندوآب بازديد كرد و در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: كلزا يكي از آن ارقام جديد به شمار مي رود و كشت آن در تناوب با گندم و جو مفيد است.
وي با تاكيد بر اينكه روند كشت ممتد گندم مي تواند اثرات مخربي روي عملكرد اين محصول داشته باشد، اظهار كرد: آذربايجان غربي نيز ظرفيت قابل توجهي در كشت كلزا دارد.
وي هدف از اين بازديد را بررسي وضعيت مزارع كلزا در مياندوآب اعلام كرد كه با استفاده از بذرهاي فرانسوي كشت شده است.
وي با ابراز خرسندي از اينكه كشت كلزا در آذربايجان غربي موفقيت آميز بوده است، افزود: مزارع كلزا در مياندوآب همسطح با مزارع كلزا در اروپاست.
وي همچنين افزود: با توجه به شرايط درياچه اروميه و كمبود آب در ايران، كشت محصول كلزا بهترين روش براي مقابله با كم‌آبي است به طوري كه اين محصول يك چهارم چغندرقند كه از محصولات اصلي آذربايجان غربي است، نياز آبي دارد.
سرپرست مديريت زراعت سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي نيز به خبرنگار ايرنا گفت: امسال كشت كلزا در سايه برگزاري كلاس هاي ترويجي، آموزشي، مساعدت هاي فني و مالي به كلزاكاران، توزيع بذر و خريد تضميني اين محصول در مياندوآب افزايش يافته است.
به گفته وي در سال زراعي گذشته با تلاش كشاورزان، 263 هكتار از اراضي زراعي اين شهرستان به زير كشت كلزا رفت و 350 تن كلزا از مزارع اين شهرستان برداشت شد.
ديانتي اظهار كرد: در سال گذشته برداشت 438 تن از اين محصول پيش بيني شده بود اما در اثر سرما، يخبندان و خشكسالي تعدادي از مزارع اين شهرستان دچار خسارت شد.
وي ادامه داد: چهار هزار هكتار از اراضي كشاورزي آذربايجان غربي به كشت كلزا اختصاص يافته كه نسبت به سال گذشته 30 درصد افزايش داشته است.
علي عيدي افزود: امسال از اراضي كشاورزي استان 10 هزار تن كلزا برداشت مي شود و اميد است سطح زير كشت كلزا در استان افزايش يابد تا در اين زمينه نيز به خودكفايي برسيم.
به گزارش ايرنا، كلزا با نياز آبي كم، محصول بسيار مناسبي براي قرار گرفتن در تناوب زراعي با غلات است و نقش كليدي در اصلاح الگوي كشت و برقراري تناوب زراعي دارد.
كلزا به دليل كودپذير بودن نقش موثري در افزايش عملكرد محصول بعد از خود دارد و بازگشت بقاياي گياهي كلزا به خاك موجب تقويت عناصر غذايي آن مي شود.
پايداري توليد گندم، كاهش مصرف آب كشاورزي، اصلاح الگوي زراعي در منطقه، اصلاح خاك هاي زراعي و كاهش وابستگي به واردات روغن از ديگر مزاياي كشت كلزاست.
3093/3072/9871
۰ نفر