استاندار یزد با بیان اینكه مشكلات با سخنرانی رفع نخواهد شد، گفت: اگر اینطور بود اكنون مشكلی وجود نداشت ، بلكه باید با اقدام و عمل در جهت رفع آنها گام برداشت.
محمود زمانی قمی در شورای آموزش و پرورش استان با اشاره به آسیب های اجتماعی افزود: نسل جوان كه آینده سازان هستند باید از این آسیب ها مصون بمانند.
وی با بیان اینكه آموزش و پرورش یكی از نهادهای فرهنگ ساز است، اظهار كرد: برای كاهش آسیب های اجتماعی در بین قشر جوان و نوجوان مسئولان دستگاهها باید بیش از گذشته با این نهاد فرهنگی همكاری داشته باشند.
وی گفت: پیشنهاد می كنم از ظرفیت و توانمندی سازمان های مردم نهاد، روحانیان ، نخبگان و فعالان فرهنگی برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی استفاده شود.
استاندار یزد با بیان اینكه شناخت آسیب های اجتماعی كمك مؤثری در پیدا كردن راه حل و برنامه ریزی برای كاهش پیشگیری از آسیب ها می كند، گفت: نهادهای مختلف در كنار آموزش و پرورش نقش تعیین كننده ای در بروز آسیب ها دارند.
در سال تحصیلی جاری 239 هزار دانش آموز در یكهزار و 500 باب مدرسه استان یزد مشغول تخصیل هستند.
**
به گفته مدیرعامل شركت آب منطقهای یزد، بر اساس پیش بینی ها توانایی تامین چهار هزار و 400 لیتر آب در ثانیه استان وجود دارد، در حالی كه امسال میزان مصرف 300 لیتر بیشتر است.
محمدمهدی جوادیان زاده در نشستی با موضوع ' یزد و مساله آب' گفت: این استان در 15 سال اخیر با خشكسالی متوالی روبرو بود، به نحوی كه متوسط بارندگی به 80 میلیمتر كاهش یافت، البته در سال آبی جاری این عدد به 40 میلیمتر كاهش پیدا كرد.
وی با بیان اینكه از 19 دشت استان ، 10 دشت ممنوعه است ، افزود: وضعیت افت آب در دشتها به گونه ای است كه از این تعداد ، چهار دشت بحرانی و فوق بحرانی اعلام شد.
مدیرعامل آب منطقهای یزد اضافه كرد: در برخی دشتها میزان افت سطح آب منابع زیرزمینی 20 سانتی متر كاهش یافت، ضمن آنكه كیفیت آبهای زیرزمینی اصلا برای شرب مطلوب نیست.
وی ادامه داد: میزان شوری بخش عمده آبها بالای 2 هزار ای سی( واحد محاسبه شوری آب ) اعلام شد در حالی كه آب با ای.سی بالای 1200 غیرقابل شرب است.
جوادیان زاده با بیان اینكه سالانه سطح سفره آب های زیرزمینی استان 45 سانتیمتر با افت روبروست، از تلاش برای كاهش 50 درصد آب مصرفی بخش كشاورزی استان كه از آبهای زیرزمینی استفاده میشود، خبر داد.
وی ادامه داد: هم اكنون سالانه با 251 میلیون مترمكعب برداشت غیرمجاز آب از ذخایر و در واقع مازاد برداشت روبرو هستیم كه دلیل عمده كاهش سطح سفره آب های زیرزمینی نیز برداشت غیرمجاز است.
وی با بیان اینكه 75 درصد نیاز آب شرب استان از خط انتقالی تامین می شود به نامه وزیر وقت نیرو در زمان تخصیص اولیه از خط انتقالی آب به یزد اشاره كرد و گفت: اینكه گفته می شود، انتقال آب یزد در گرو اجرای طرح كوهرنگ3 است، صحت ندارد و در این ابلاغ كه به امضای وزیر وقت نیرو در اسفندماه 1368 رسید، غیر از این آمده است.
به گفته مدیرعامل آب منطقه ای یزد، در بند یك این نامه صراحتا نوشته شد كه جهت مصارف آب شروب و صنعتی یزد از رودخانه زاینده رود، سالانه 78 میلیون مترمكعب ( 2.5 مترمكعب در ثانیه ) تخصیص یابد.
این مسئول اضافه كرد: در بند دوم نیز آمده كه با توجه به فوریت امر می بایست حداكثر تا آخر تیرماه سال آتی (1369) فاز یك پروژه خط انتقال آب یزد تهیه و برای عقد قرارداد اجرا شود ضمن آنكه در بند چهارم هم بر اجرای هرچه سریعتر سد و تونل سوم كوهرنگ و همچنین انجام مطالعات انتقال آب از چشمه لنگان تأكید شده است.
جوادیان زاده با تشریح وضعیت انتقال آب به یزد هم گفت: علاوه بر تهدیدات و چهار تعرضی كه از سال 91 به خط انتقال از كوهرنگ به یزد شد ، تهدید سلامت و شدت برداشت های صنعتی نیز وجود دارد.
وی با بیان اینكه ظرفیت مناطق آلوده كننده منابع آب نیز در استان وجود دارد، تاكید كرد: استان یزد در این بخش و به دلیل حفاظت از منابع موجود آبی در سال 96 رتبه برتر كشور را كسب كرد.
وی در باره امیدها و برنامه های این شركت با همراهی سایر دستگاهها از جمله جهاد كشاورزی یادآور شد: برنامه های مختلفی همچون طرح احیا و تعادل بخشی به عنوان یك طرح جامع و نیز تامین آب شرب و صنعت در قالب برنامه نجات آب یا ' ناب' در دستور كار داریم.
مدیرعامل آب منطقه ای یزد در باره برنامه های بخش كشاورزی با اشاره به اجرای موفق طرح احیا و تعادل بخشی افزود: بر این اساس ، جهاد كشاورزی موظف است برنامه های متنوعی برای جبران خسارت و كاهش آب كشاورزان ارائه كند.
جوادیان زاده اضافه كرد: با هماهنگی لازم میان آب منطقه ای و جهاد كشاورزی باید میزان آب مصرف این بخش از یك میلیون و 28 مترمكعب كنونی به 560 میلیون مترمكعب كاهش یابد.
وی یكی دیگر از فعالیت های استان در حوزه كشاورزی را هوشمند كردن 40 درصد چاههای كشاورزی و نصب كنتور حجمی در برخی چاهها اعلام كرد و گفت: در جاهایی كه كنتور هوشمند نصب نبود، طرح خاموشی اجباری چاهها اجرا شد .
وی یادآور شد: در قالب این طرح 45 روزه كه زمستان 95 و 96 اجرا شد فقط در زمستان سال 96 بر اساس برآوردها 75میلیون متر مكعب آب صرفه جویی شد.
مدیرعامل آب منطقه ای یزد ادامه داد: علاوه بر این طرح ، تعریف زونهای آب شرب ، ترویج كشت سازگار و پربازده همچون گیاهان دارویی و طرح بازچرخانی پساب یزد را در كنار سایر راهبردهای تامین آب استان در دستور كار است.
جوادیان زاده در باره راهبردهای تامین آب استان یادآور شد: برای تامین منابع آب مصارف متعارف قرار شد در منابع آب زیزمینی ، 340 میلیون مترمكعب ذخیره شود و در منابع غیر متعارف در پساب استان ، بارورسازی ابرها و منابع آب ژرف مطالعاتی انجام شود.
سهم استان یزد از آب انتقالی برای مصارف شرب در سال 1425 250 میلیون مترمكعب تخمین زده می شود.
نشست های ماهانه شب یزد با هدف شناسایی، تحلیل و درك مناسب فرصت ها و چالش هاي پیش رو در حوزه های مختلف و دستیابي به گفتمان مؤثر در این عرصه، به صورت مستمر به میزبانی خانه فرهنگ شهید صدوقی در حال برگزاری است.
شب های یزد آخرین چهارشنبه هرماه برگزار می شود.
**
رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد با اشاره به خدمات دولت تدبیرو امید در طرح تحول نظام سلامت، گفت: 80 پروژه بهداشتی و درمانی تا پایان سال 1397در این استان تكمیل و به بهره برداری می رسد.
دكتر محمد رضا میرجلیلی در نخستین مجمع سلامت شهرستان ابركوه كه با حضور معاونان دانشگاه علوم پزشكی ، ائمه جمعه شهرهای ابركوه و مهردشت ، فرماندار و جمعی از مسئولان و خیران سلامت برگزار شد، افزود: تاكنون در اجرای این پروژه ها750 میلیارد ریال هزینه شده است .
وی اظهاركرد: در حوزه بهداشت و درمان ابركوه فعالیت های خوبی انجام شد،از مجموع پروژه ها 14 مورد مربوط به ابركوه است كه با 95میلیارد و 750میلیون ریال در دست ساخت است.
این مسئول بهداشت استان با بیان اینكه طرح توسعه بیمارستان خاتم الانبیا (ص) ابركوه از 32 به 96 تخت ارتقا یافت، ادامه داد : بزودی فاز نخست طرح توسعه بیمارستان با 82 میلیارد ریال هزینه به بهره برداری می رسد.
میرجلیلی اضافه كرد: برغم برخی مشكلات درمانی ابركوه ، 12پزشك متخصص در بیمارستان فعالیت دارند و بزودی دستگاه سی تی اسكن آن تامین خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی یزد با اشاره به تغییر سبك زندگی اسلامی خاطرنشان كرد: هم اكنون 85 درصد جمعیت استان در 21 شهر و بقیه در روستاها، مناطق عشایری و آبادی ها زندگی می كنند.
امام جمعه ابركوه هم با قدردانی از خیران سلامت افزود: سلامت یكی از اركان مهم جامعه است، لذا توجه به بخش درمان از جمله ضرورتهاست.
حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی خاطرنشان كرد: با توجه به بعد مسافت مركز این شهرستان تا شهر یزد و قرار گرفتن ابركوه در كنار طریق الرضا(ع) تقویت و تامین نیازهای درمانی و پزشكان متخصص شهرستان توجه ویژه مسئولان را می طلبد.
وی با توجه به ساخت ساز پروژه های بهداشتی درمانی ابركوه و بخش بهمن تصریح كرد: برای تسریع در بهره برداری این پروژه ها باید در اولویت بودجه های ملی باشد.
فرماندار ابركوه هم با اشاره به سابقه تاریخی و فرهنگی ابركوه گفت: نخبگان شهرستان در كشورهای مختلف حضور دارند و ابركوه در شاخص نیروی انسانی در جایگاه نخست تا سوم قرار دارد.
محمد كاظمی نسب افزود: با توجه به مشكلاتی از جمله كمبود متخصص و لوازم جانبی درمانی ضرورت دارد، مسئولان نگاه ویژه ای به بخش درمان منطقه داشته باشند.
شهرستان ابركوه یك باب بیمارستان دولتی ، پنج مركز بهداشتی ، 34 پایگاه سلامت جامعه ، یك باب آزمایشگاه مركزی ، 2 مركز اورژانس جاده ای و یك اورژانس فوریت های پزشكی 115 دارد.
مركز شهرستان 53 هزار نفری ابركوه در140كیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
**
مدیركل هماهنگی امور استان های وزارت ورزش و جوانان گفت: در 2 سال اخیر بر اساس سیاست های دولت و پیگیری وزارتخانه 2 هزار خانه ورزش روستایی در كشور افتتاح شد.
ایرج رحمانی در آیین افتتاح خانه ورزش روستایی در حسین آباد ریسمانی شهرستان یزد افزود: این خانه ها با هدف افزایش نشاط اجتماعی، جذب جوانان و نوجوانان به ورزش، جلوگیری از افزایش ناهنجاری و آسیب های اجتماعی و كشف استعدادها و نخبه های ورزشی فعالیت دارند.
وی با بیان اینكه دولت برای توسعه مكان های ورزشی روستایی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها و توسعه پایدار در آن مناطق تلاش دارد، ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی انجام شده تا پایان دولت دوازدهم خانه های ورزشی روستایی به پنج هزار خانه خواهد رسید.
به گفته رحمانی از سیاست های مهم دولت تدبیر و امید، سپردن امور به مردم و توجه به مناطق محروم روستایی است كه بر این اساس زمین های چمن مصنوعی ایجاد می شود.
وی ابراز امیدواری كرد با توسعه ورزش در روستاها بتوان به مردم و جوانان خدمت كرد و در راستای اهداف نظام گام نهاد.
رحمانی همچنین از احداث 22 زمین چمن مصنوعی روستایی در استان یزد خبر داد.
روستای حسین آباد ریسمانی شهرستان افزون بر هزار نفر جمعیت دارد.
استان یزد با یك میلیون و 138هزار نفر جمعیت 47 هیات ورزشی است كه 85درصد در 21شهر و بقیه در روستاها، مناطق عشایری و آبادی ها سكونت دارند.
7536/ 7540/ 1968/2088/ 2047/
یزد- ایرنا - با سخنرانی مشكل رفع نمی شود، یزد برای تامین 300 لیتر بر ثانیه آب مشكل دارد، 80 پروژه بهداشتی و درمانی استان یزد بهره برداری می شود و فعالیت 2 هزار خانه ورزش روستایی در كشور از جمله خبرهای روز پنجشنبه استان یزد است .