۳۱ فروردین ۱۳۹۷، ۹:۱۷
کد خبر: 82891598
T T
۰ نفر

مصرف شیرخام یكی از راههای انتقال بیماری تب مالت است

۳۱ فروردین ۱۳۹۷، ۹:۱۷
کد خبر: 82891598
مصرف شیرخام یكی از راههای انتقال بیماری تب مالت است

زنجان - ایرنا - مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر مركز بهداشت زنجان گفت: مصرف شیرخام یكی از راههای انتقال بیماری تب مالت است كه باید برای پیشگیری از ابتلای به این بیماری، شیر محلی قبل از مصرف باید پنج دقیقه (پس از رسیدن به نقطه جوش و غل زدن) جوشانده شود.

حسین معصومی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: انتقال بیماری تب مالت از دام به انسان از طریق تنفس (استنشاق هوای آلوده آغل)، خوراكی، مصرف شیرخام، لبنیات غیر بهداشتی، مصرف گوشت یا سایر بافتهای دام بویژه جگر بصورت خام یا نیم پز امكان پذیر است.
این مسئول خاطرنشان كرد: بر این اساس به عموم مردم توصیه می شود، از شیر و لبنیات پاستوریزه (یا استریلیزه ) استفاده كنند و در صورت دسترسی نداشتن به شیر و محصولات لبنی پاستوریزه، نكات یاد شده را رعایت كنند.
وی یادآوری كرد: بیماری تب مالت جزء بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان است كه عامل این بیماری می تواند از گاو، گوسفند، بز و یا شتر به انسان منتقل شود.
معصومی افزود: این نوع بیماری در تمام فصول سال وجود دارد، اما در فصل بهار و تابستان همزمان با فصل زایش و شیردهی دامها بیشتر مشاهده می شود.
وی اظهار كرد: یكی از راههای انتقال بیماری تب مالت از دام به انسان از راه پوست زخمی و مخاط ، هنگام شیردوشی، ذبح دام، لمس حیوان بیمار و یا تماس با اشیای آلوده است.
معصومی افزود: تب، بی اشتهایی، تعریق فراوان بویژه در شب، خستگی، سردرد، درد عمومی بدن و درد مفاصل از علائم بیماری تب مالت بشمار می آید و علاوه بر آن این بیماری می تواند قسمت های مختلف بدن را درگیر كرده و درنتیجه موجب بروز علائم مختلفی در بدن شود.
وی، به دامداران، كارگران كشتارگاه ها، قصابان، شیر دوش ها، شیر پزها و همه افرادی كه با دام، شیر و یا سایر ترشحات و بافت های دام سر و كار دارند و یا در معرض هوای آلوده آغل و اصطبل هستند توصیه كرد، از ماسك، دستكش، عینك و لباس محافظت كننده مناسب استفاده كنند.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر مركز بهداشت استان زنجان ادامه داد: به شهروندان نیز توصیه می شود در صورت استفاده از پنیر محلی به مدت سه ماه آن را در آب نمك 17 درصد (170گرم نمك در یك لیترآب) نگهداری و پس از آن مصرف كنند.
وی یادآوری كرد: ذبح دام باید در كشتارگاه و تحت نظارت دامپزشكی انجام شود و لذا از ذبح دام در خارج از كشتارگاه و در معابر عمومی خودداری شود.
معصومی افزود: شهروندان گوشت مورد نیاز را تایید شده از سوی دامپزشكی استفاده كنند و همواره هنگام پاك كردن و قطعه قطعه كردن گوشت از دستكش استفاده و علاوه بر آن گوشت و سایر بافت های دام، مثل جگر را بصورت كامل پخته شده مصرف كنند.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر مركز بهداشت استان زنجان خاطر نشان كرد: بیشترین میزان بروز بیماری تب مالت در شهرستانهای خدابنده و ماهنشان این استان رخ می دهد كه یكی از دلایل این موضوع تبادل دام بین استان های همدان، كردستان و آذربایجان غربی است.
به گزارش ایرنا، تب مالت بیماری عفونی ناشی از باكتری بروسلاز و بیماری مشترك بین حیوان و انسان بشمار می رود و گسترش این نوع بیماری در انسانها نشان دهنده رشد این نوع بیماری در حیوانات است و انسان در تماس مستقیم با حیوانات آلوده و با مصرف فرآورده های آنها به این بیماری مبتلا می شود.
بر این اساس بیماری ناشی از باكتری بروسلاز در انسان تب مالت و حیوانات بروسلوز نامیده می شود.
7320/6085