چهارم شعبان، روز ميلاد حضرت عباس(ع) به جهت جانبازي، ايثارگري و جوانمردي وي در تقويم كشورمان به عنوان روز جانباز ناميده شده است.
اين روز يادآور خاطره اي به يادماندني از تولد نوزادي است كه زير سايه پدري همچون مولي علي عليه السلام و «فاطمه كَلابيه» يا «امّ البنين» از قبيله بني كلاب كه در شجاعت و دلاوري در ميان عرب زبانزد بودند، پرورش يافت و تا قرن ها بعد، رسم جوانمردي و مردانگي اش در بين شهداي كربلا زبانزد خاص و عام شد.
برتري هاي وجودي حضرت ابوالفضل العباس را به آساني نمي توان برشمرد اما همين اندازه مي دانيم كه به قدري داراي شان و عظمت مقام بود كه امام سجاد(ع) درباره ايشان فرموده است: براي عباس مقام و منزلتي نزد خدا است كه در روز قيامت تمام شهيدان به آن غبطه مي خورند.
در جايي ديگر از امام صادق(ع) نقل است: عموي ما عباس فرزند علي بن ابي طالب داراي بينشي نافذ و ايماني قوي بود و نيز فرمود: گواهي مي دهم كه تو همان راهي را پيمودي كه جنگاوران شهداي بدر رفتند.
حضرت عباس(ع) را در مدينه باب الحسين نيز مي ناميدند و اينها از فضايل عباس(ع) بوده و از برتري هاي او در طول زندگي به حساب مي آمده است.
** دفاع مقدس صحنه جانبازي و مردانگي
سالگرد ميلاد حضرت ابوالفضل العباس(ع) را روز جانباز نامگذاري كرده اند زيرا عباس(ع) جانباز تاريخ انسانيت است كه صحنه كربلا را تجلي گاه ايثار، جوانمردي و جانبازي خويش كرد.
هشت سال جنگ تحميلي صدام و استكبار جهاني عليه ايران يادآور صبر، شجاعت، جوانمردي و ايثارگري جوانان و مرداني است كه الگوي شان حضرت عباس(ع) بوده است.
جايگاه جانبازان در كلام رهبري نيز اين گونه نقش بسته كه : «جانبازان و مجروحان عزيزمان كه واقعاً تجسم فداكاري هستند، شهيدان زنده اند، شما جانبازان به معناي واقعي كلمه «شهيد» هستيد، صبر و استقامت جانبازان موجب سربلندي و افتخار اسلام است».
**معرفي جانبازان به جامعه ضرورتي هميشگي
به گزارش ايرنا، موسي يكرنگي دهبارز از جانبازان هشت سال دفاع مقدس استان هرمزگان و شهرستان رودان است كه در حال حاضر در بندرعباس سكونت دارد.
وي با 50 درصد جانبازي از دانشجويان مقطع دكترا در رشته حقوق كيفري و جرم شناسي است كه در دانشگاه هاي آزاد و پيام نور رودان و جزيره هرمز تدريس مي كند.
اين جانباز شيميايي دوران دفاع مقدس كه در سال 65 و درحالي كه 15 ساله بوده راهي جبهه شده، پيروي از ولايت، از خودگذشتگي، عشق خدمت به مردم و جان بر كف گرفتن براي حفظ اسلام و كشور را از ويژگي هاي جانبازان مي داند.
يكرنگي كه به عنوان بيسيم چي و پيك گُردان سابقه 17 ماه حضور در جبهه هاي جنوب شلمچه و غرب كشور را دارد، سال 66 در ارتفاعات ماووت سليمانيه عراق در عمليات كربلاي 10 بر اثر اصابت تير و تركش به شكم و دوپا مجروح شد.
** منزلت همسران شهدا و ايثارگران حفظ شود
وي اظهار داشت: يكي از درخواست هاي جانبازان رسيدگي به مشكلات درماني جانبازان از جمله تهيه پروتز پا، دست مصنوعي مناسب و دارو است و در ساير زمينه ها نيز درخواست مهم جانبازان، نقش آفريني بيشتر در صحنه هاي سياسي و اجتماعي است.
يكرنگي همچنين اظهار داشت: جانبازان در اين سال ها در حال تحمل زخم هاي دوران جنگ هستند و انتظار دارند همسران شهدا و ايثارگران نيز كه پابه پاي آنها متحمل رنج هاي جانبازان بوده اند،در جامعه داراي منزلت باشند.
** نبود مركز درماني خاص جانبازان
مهدي متوسل از ديگر جانبازان شيميايي دوران دفاع مقدس نيز از حضرت عباس (ع) به عنوان پرچمدار فضيلت هاي انساني ياد مي كند كه الگوي غيرت و مردانگي براي رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس بود.
اين جانباز شيميايي دفاع مقدس افزود: انتظار مي رود تجليل از جانبازان به روز و هفته خاصي محدود نشود و جنبه هاي عملي حمايت از آنان پررنگ تر شود.
متوسل بر ضرورت حفظ جايگاه همسران جانبازان تاكيد كرد و ابراز داشت: همسران جانبازان و ايثارگران زناني فداكار هستند كه با صبوري از تمامي خواسته هايشان مي گذرند و پابه پاي همسران جانباز خود، مشكلات به جا مانده از جنگ را لحظه به لحظه تحمل مي كنند.
وي نيز حوزه درمان و اشتغال فرزندان جانبازان را دغدغه مهم جانبازان عنوان و اظهاركرد: مركز درماني خاص جانبازان در هرمزگان وجود ندارد.
اين جانباز دفاع مقدس در پايان خواستار رسيدگي بهتر به وضعيت جانبازان شيميايي و اعصاب و روان، پيگيري امور بيمه سلامت جامعه ايثارگري و جانبازان، رسيدگي به نيازهاي دوره سالمندي جانبازان و استفاده از توانمندي هاي جامعه جانبازان در مديريت ها شد.
9887/2094
* آگاهي از آخرين اخبار استان در كانال تلگرام ايرنا هرمزگان
* لينك جستجو كانال: irnabandarabas@
*ايميل: irna.hormozgan@yahoo.com
به مناسبت روز جانباز؛
جانبازان نزد باب الحسين مشق جوانمردي كرده اند
۱ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۱:۳۳
کد خبر:
82892344
بندرعباس - ايرنا- حضرت ابوالفضل العباس(ع) كه به نام باب الحسين شناخته مي شود،جلوه اي از ايثار و فداكاري است و رزمندگان ايران در هشت سال دفاع مقدس، در مكتبش مشق جوانمردي كرده اند.