به گزارش روز شنبه ايرنا از مركز آموزش پوست و جذام، دكتر منصور نصيري كاشاني در آستانه كنگره قارهاي درماتولوژي با بيان اينكه اگزما نوعي حساسيت پوستي است كه به شكل التهاب، ضايعات خارش دار و قرمزي در نواحي كه در تماس با ماده بيروني است، ايجاد ميشود، گفت:درمان اين بيماري علاوه بر پيشگيري بستگي به وسعت و انتشار آن دارد كه پزشك پس از بررسي هاي لازم داروي تزريقي، خوراكي يا پمادي تجويز ميكند.
وي با بيان اينكه شايعترين اگزماي تماسي، اگزماي تحريكي است كه با تماس با آب و شويندهها ايجاد ميشود، گفت: قرمزي، خارش، ترك، ضخيم شدن پوست و ايجاد دانههاي ريز آبدار خارشدار از نشانههاي اين نوع اگزما است.
دبير اجرايي كنگره قارهاي درماتولوژي اضافه كرد: اگزما انواع مختلف شامل اگزماهاي تماسي از نوع تحريكي و اگزماهاي تماسي از نوع آلرژيك دارد كه علايم مشابه به يكديگر دارند و افتراق اين دو مشكل از يكديگر سخت است.
نصيري كاشاني گفت: از هر 10 نفر كه با مواد تحريك كننده و ايجادكننده اگزما در تماس هستند، يك نفر ممكن است دچار اگزماي تماسي از نوع آلرژيك شود و پزشكان هميشه به طور دقيق موفق به افتراق و تشخيص اين دو مورد نمي شوند و از طريق پنچ آزمايش نوع اگزما را تشخيص ميدهند.
وي افزود: در آزمايش هاي تشخيصي برخي از مواد راكه سبب حساسيت ميشوند، طي 48 ساعت به پوست چسبانده و واكنش پوست را ارزيابي ميكنند تا از اين طريق نوع اگزما را تشخيص دهند.
متخصص پوست و مو با اشاره به اينكه در اگزما، مساله پيشگيري حائز اهميت است، گفت: فردي كه اگزما دارد، بايد تماس خود را با موادي همچون شويندهها و گردوخاك كاهش دهد و از اين مواد دوري كند.
دبير اجرايي كنگره قارهاي درماتولوژي خاطرنشان كرد: در مواردي كه بيماري اگزما محدود باشد، داروهاي پمادي و اگر گسترده و وسيع باشد، داروهاي تزريقي و خوراكي تجويز مي شود.
كنگره قارهاي درماتولوژي در روزهاي پنجم تا هفتم ارديبهشت ماه در سالن همايشهاي صدا و سيما به همت مركز آموزش و پژوهش بيماريهاي پوست و جذام دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزار ميشود.
علمي **1834**1440
تهران- ايرنا- دبير اجرايي كنگره قارهاي درماتولوژي با اشاره به اينكه 20 درصد اگزماهاي تماسي از نوع آلرژيك و 80 درصد از نوع تحريكي است، گفت:اگزما شايعترين بيماري پوستي است كه علت بيشتر مراجعات به پزشكان را شامل مي شود.