رخشانی روز یكشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: حضور ورزشكاران زن معلول ایران در سال های اخیر در بازی های پاراآسیایی و پارالمپیكی از نظر كمی و كیفی و حتی در كسب جایگاه، نقش قابل توجهی داشته است.
وی درباره افزایش تعداد ورزشكاران زن در بازی های پاراآسیایی 2018 جاكارتا اظهار داشت: كمیته بین المللی پارالمپیك براساس شاخصی كه تعیین كرده است، باید حداقل ۳۰ درصد از ورزشكاران اعزامی به بازی های پاراآسیایی و پارالمپیك زن باشند كه كمیته ملی پارالمپیك هم حضور بیشتر ورزشكاران زن در این رویدادها را هدفگذاری كرده است كه شمار اعزام ورزشكاران زن درسال های اخیر در این رویدادها حدود 25 درصد اعلام شده است.
رئیس كمیته ورزش زنان پارالمپیك آسیا گفت: تلاش می كنیم در بازی های پاراآسیایی این رقم را به نزدیك 30درصد برسانیم.
رخشانی همچنین به تقویت حضور بانوان در كشورهای آسیایی اشاره كرد و افزود: حضور بانوان در كشورهای آسیایی در مقایسه با سایر كشورها كمرنگ است و برای برون رفت از این امر، در كمیته زنان پارالمپیك آسیا قوانینی را مطرح كردیم تا این مساله برطرف شود.
وی ادامه داد: در برخی كشورها مانند چین و ژاپن، تعداد ورزشكاران مرد و زن اعزامی مساوی است و در برخی موارد تعداد بانوان بیشتر است كه مقام هم كسب می كنند.
نایب رئیس كمیته ملی پارالمپیك درباره كاهش رشته ها در بازی های پاراآسیایی گفت: حذف برخی رشته های تیمی كه ایران از شانس مدال برخوردار خواهد بود، به ضررمان تمام می شود و از این منظر كشورهای دیگر هم متاثر می شوند.
رخشانی ادامه داد: نمایندگان كشورهای شركت كننده اكنون از 28 رشته تنها در 17رشته بازی های پاراآسیایی مسابقه می دهند كه ایران در اكثر این رشته ها حضور می یابد. البته باید دید ایران در چه رشته هایی سهمیه كسب می كنند.
رخشانی درباره وضعیت اردوها با توجه به مشكلات مالی سال گذشته، گفت: سال گذشته تیم های اعزامی برای انجام تمرینات و برگزاری اردوها با مشكل روبه رو بودند كه رئیس كمیته پارالمپیك با تلاش فراوان توانست از منابعی نیازهای فدراسیون های مورد نظر را تامین كند. اكنون تیم ها در برگزاری اردوها مشكلی ندارند.
وی درباره مشكلات متعدد كشور میزبان در موضوع ترافیك، بعد مسافت و اینترنت برای ورزشكاران معلول در این رویداد گفت: سرپرست كاروان ایران در جلسه اخیر كه در جاكارتا برگزار شد گرازش هایی ارائه كرد و به نظر می رسد مساله خاصی برای این ورزشكاران ایجاد نشود.
پیشترسرپرست كاروان ورزشی ایران اعلام كرد كه فهرست نهایی رشته های ورزشی و ورزشكاران اعزامی، اردیبهشت ماه امسال نهایی می شود و هدف این كمیته اعزام كاروان كیفی به این بازی هاست.
سومین دوره این بازی ها شهریور ماه امسال به میزبانی اندونزی و در دو شهر جاكارتا و پالمبانگ برگزار خواهد شد.
ایران در دومین دوره این بازی ها در اینچئون كره جنوبی در 16رشته ورزشی شركت داشت كه موفق شد با كسب 120 مدال (37 طلا، 52 مدال نقره و 31مدال برنز ) بعد از كشورهای چین، كره جنوبی و ژاپن به مقام چهارم دست یابد.
ایران در اولین دوره بازی های پاراآسیایی كه در سال 2010 در گوانگژو چین برگزار شد، با كسب 80 مدال (27 طلا، 24 نقره و 29 برنز) در رده چهارم قرار گرفت.
ورزشی**9250**1368
نایب رئیس كمیته پارالمپیك در گفت وگو با ایرنا:
از رشته های مدال آور طلا در پاراآسیا حمایت می شود
۲ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۴:۱۷
کد خبر:
82893654
تهران- ایرنا- «فاطمه رخشانی» نایب رئیس كمیته ملی پارالمپیك، گفت: این كمیته اهداف خود را بر حمایت از رشته های مدال آور طلا در بازی های پاراآسیایی 2018 برای ارتقا جایگاه ایران در قاره كهن متمركز كرده است.