۲ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۷:۴۱
کد خبر: 82893876
T T
۰ نفر

توانمندسازي مردم در حوزه سلامت هدف وزارت بهداشت است

۲ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۷:۴۱
کد خبر: 82893876
توانمندسازي مردم در حوزه سلامت هدف وزارت بهداشت است

كرمانشاه - ايرنا - رئيس دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه، مهم ترين سياست گذاري وزارت بهداشت را توانمندسازي افراد جامعه در حوزه سلامت و پيشگيري از بيماري و حوادث اجتماعي دانست.

به گزارش خبرنگار ايرنا، محمودرضا مرادي روز يكشنبه در نخستين مجمع سلامت استان كرمانشاه به مناسبت هفته سلامت در سرسراي شهداي استانداري، افزود: اقدامات مختلفي در هفته سلامت در راستاي آموزش موضوعات خود مراقبتي و حل چالش هاي اين حوزه در استان صورت گرفته است.
وي اظهار كرد: مهمترين مساله در حوزه سلامت، آموزش است و خوشبختانه مردم توصيه هاي پزشكان را به عنوان دلسوزان خود مي پذيرند و قبول دارند.
وي يادآوري كرد كه ما سعي داريم در همين راستا با كمك و بهره گيري از اساتيد دانشگاه علوم پزشكي دانش لازم در حوزه بهداشت را به مردم آموزش دهيم.
او در ادامه هدف از تشكيل مجمع سلامت استان را اجتماعي كردن سلامت و همكاري و همدلي ديگر سازمان ها در حفظ سلامت مردم دانست و افزود: اين مجمع سعي دارد ضمن تبيين سلامت و چالش هاي مربوط به آن، با همكاري وزارت بهداشت، مردم و ساير ارگان ها مسائل مربوط به اين حوزه را حل كند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه در ادامه اظهار كرد كه سلامت ابعاد مختلف جسمي ، رواني ، معنوي و اجتماعي داشته و نقش وزارت بهداشت و دانشگاه بيشتر در بُعد جسمي آن است.
مرادي افزود: ابعاد رواني، اجتماعي و معنوي به عوامل مختلفي همچون نقش محوري مردم و مسئوليني كه با مقوله سلامت ارتباط دارند بستگي داشته و همه ارگان ها در اين حوزه نقش دارند.
وي در ادامه با بيان اينكه نيمي از مردم جهان براي دسترسي به خدمات درماني به درد و رنج مالي گرفتار هستند، گفت: 25 درصد سلامت افراد مربوط به حوزه درمان است و 50 درصد بيماري به خودمراقبتي افراد، 10درصد مربوط به محيط زندگي و 15درصد عوامل ژنيتيكي بستگي دارد.
وي مهم ترين معيار براي پيشگيري از بيماري را تغيير سبك زندگي دانست و افزود: با نظارت بر توليدات غذايي، رعايت رژيم غذايي، ورزش و رعايت قوانين رانندگي آمار بيماري و حوادث استان كاهش چشمگيري خواهد يافت.
وي در ادامه با اشاره به آمار مرگ و مير استان كرمانشاه گفت: بيماري هاي قلب و عروقي و مغزي، حوادث رانندگي و سرطان بيشترين عوامل مرگ و مير استان را تشكيل مي دهند كه با رعايت و تغيير سبك زندگي اين آمار به طور چشمگيري كاهش خواهد يافت.
وي مهم ترين راهكار براي ارتقاي سلامت جامعه را آگاه سازي و مشاركت مسئولانه همه اقشار جامعه دانست و گفت: استراتژي همه افراد بايد مواظبت از سلامت خود و جامعه باشد و در اين راستا وظيفه وزارت بهداشت اجتماعي كردن مقوله سلامت است.

**سند سلامت استان كرمانشاه تدوين شده است
رئيس مركز تحقيقات و مجري برنامه سلامت دانشگاه علوم پزشكي استان كرمانشاه نيز در اين مجمع گفت: سند توسعه سلامت استان برمبناي اسناد بالا دستي تدوين شده است.
علي الماسي با بيان اينكه 90 نفر از اساتيد و كارشناسان در تهيه سند سلامت مشاركت داشته اند، افزود: تعهد اخلاقي، الزامات قانوني و الزامات رعايت عدالت سلامت در جامعه سه محور اصلي اين سند است.
وي با بيان اينكه سند سلامت داراي چارچوب ثابت ولي محتواي سيار و فعال است گفت: يك گروه از كارشناسان حوزه سلامت مرتبا هر هفته و هر ماه عملكرد محتواي اين سند را رصد، بازبيني و اصلاح مي كنند.
الماسي، تغيير سبك زندگي و آموزش مهارت هاي اجتماعي را مهم ترين عامل ارتقاي سلامت استان دانست.
3209/3033