۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۸:۵۰
کد خبر: 82895456
T T
۰ نفر

'آسه آن' و موج جدید فرار آوارگان روهینگیایی

۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۸:۵۰
کد خبر: 82895456
'آسه آن' و موج جدید فرار آوارگان روهینگیایی

كوالالامپور- ایرنا- همزمان با آغاز موج جدیدی از فرار مسلمانان روهینگیایی از ایالت راخین میانمار به كشورهای جنوب شرق آسیا، نمایندگان مالزی و اندونزی در كمیسیون حقوق بشراتحادیه جنوب شرق آسیا 'آسه آن'خواستار اقدامات عملی تمام اعضای اتحادیه برای پایان دادن به خشونت ها در میانمارشدند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، مالزی و اندونزی اعلام كردند كه در چند هفته گذشته شاهد روند بی وقفه ورود غیرقانونی گروههای جدیدی از آوارگان روهینگیایی به مرزهای آبی خود بودند.
مالزی، اندونزی، فیلیپین، تایلند، ویتنام، برونئی، میانمار، كامبوج، لائوس وسنگاپور كشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا هستند.
رسانه های اندونزیایی گزارش دادند در روز جمعه هفته گذشته سومین قایق حامل حدود 70 روهینگیایی زن ، مرد و كودك كه از خشونت های میانمار گریخته بودند به طور غیرقانونی وارد آبهای آچه اندونزی شدند.
مقامات محلی اندونزی اعلام كردند در هفته های گذشته این سومین كشتی حامل روهینگیایی های فرار كرده از نسل كشی در میانمار بود كه به سواحل این كشور وارد شده است.
مالزی نیز ماه گذشته اعلام كرد كه قایقی شامل دهها نفر روهینگیایی كه از خشونت‌ها در میانمار گریخته‌اند، وارد سواحل جزیره «لنكاوی» در شمال غرب این كشور شد.
روهینگیایی ها پس از اوج گرفتن كشتار و سركوب ها توسط ارتش و بودائیان میانماری در شهریور 96 از ایالت راخین میانمار عمدتا به سوی بنگلادش فرار می كردند، اما رخدادهای دو ماه گذشته نشان می دهد كه آنها با توجه به مشكلات گسترده در اردوگاههای بنگلادش ، مسیر فرار خود را به سوی كشورهای جنوب شرق آسیا تغییر داده اند.
تاكنون حدود 700 هزار نفر از اقلیت مسلمان روهینگیایی به دلیل كشتار سیستماتیك ارتش میانمار به بنگلادش در همسایگی این كشور گریختند.
اما اكنون پس از هفت ماه دوباره موج خروج آوارگان روهینگایی از میانمار درحال شدت گرفتن است.
اكثر روهینگیایی هایی كه بتازگی از این كشور فرار كرده اند می گویند تداوم و شدت یافتن خشونت‌های ارتش و بودائیان افراطی علیه آنها سبب شد تا آنها نیز از میانمار فرار كرده و وارد یك سفر دریایی پرخطر در آبهای اقیانوس آرام شوند.
'ادموند بون تای سون' نمایندگان مالزی و'دینا ویسنو' اندونزی در كمیسیون منطقه ای حقوق بشر اتحادیه جنوب شرق آسیا درپی این رخدادها با صدور بیانیه مشتركی در جاكارتا اعلام كردند: اتحادیه آسه آن باید برای ایجاد صلح ، حاكمیت قانون و هماهنگی میان گروههای نژادی در میانمار تلاش های جدی را به كار گیرد.
نمایندگان این دو كشورجنوب شرق آسیا همچنین از میانمار خواستند تا به نمایندگان اتحادیه جنوب شرق آسیا اجازه بازدید از ایالت راخین میانمار داده شود و نایپیدائو نیز اطلاعات لازم در مورد بحران روهینگیایی ها را در اختیار اتحادیه آسه آن قرار دهد .
آساق **241**1599