۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۱:۲۸
کد خبر: 82895701
T T
۰ نفر
امكان كمبود عرضه جهانی نفت در آینده نزدیك

تهران- ایرنا- بازار نفت در 24 ساعت گذشته با تحولاتی چون، پایبندی تولیدكنندگان عمده نفت به توافق اوپك تا پایان 2018 میلادی، امكان كمبود عرضه جهانی نفت در آینده نزدیك، مختل نشدن روند رو به رشد تقاضا با افزایش قیمت نفت و ركوردشكنی عرضه نفت آمریكا به قاره سبز و همراه بوده است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، «سهیل محمد المزروعی» وزیر انرژی امارات گفت: توافق كنندگان عضو و غیرعضو سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) تا پایان سال جاری میلادی به برنامه كاهش تولید پایبند خواهند بود.
به اعتقاد المزروعی، اصول بازار نفت یعنی توازن عرضه و تقاضا هنوز صورت نگرفته و باید آنقدر ادامه داد تا بازار به توازن واقعی برسد.

**عرضه نفت آمریكا به قاره سبز ركوردشكنی می كند
به گزارش رویترز، در حالی كه اعضای سازمان اوپك می كوشند بازار جهانی نفت به توازن برسد، تولیدكنندگان نفت در آمریكا با سرازیر كردن بی سابقه محموله های نفتی خود به اروپا، موفقیت این سازمان را مختل می كنند.
از یك سو رشد قیمت های نفت و از سوی دیگر افزایش تولید نفت آمریكا سبب شده است كه فروش نفت اعضای اوپك به اروپا سخت تر شود.
طبق برآورد رویترز، عرضه نفت آمریكا به قاره سبز در ماه آوریل (ماه كنونی) به بالاترین رقم تاریخی خود یعنی حدود 550 هزار بشكه در روز خواهد رسید.

**اقتصاد آمریكا آمادگی افزایش بیشتر قیمت های نفت را ندارد
به گزارش پایگاه اینترنتی ماركت واچ، قیمت نفت كه اكنون حدود 70 دلار برای هر بشكه است، برای اقتصاد آمریكا قابل تحمل است، اما اگر به رشد خود ادامه دهد، ممكن است چالش‌هایی ایجاد كند.
آخرین بار، قیمت نفت در سال 2014 میلادی به 70 دلار رسید و بسیاری از كارشناسان بر این باور بودند كه این سطح قیمت تثبیت می ‌شود یا به سطوح بالاتر باز می‌گردد، اما قیمت‌ها روند كاهشی داشت و سرانجام در سال 2016 میلادی به كمینه 26 دلار رسیدند.
آن سقوط، رنج بسیاری به شركت‌های تولیدكننده نفت تحمیل كرد و مشكل این شركت‌ها، در بازارهای سهام، اوراق بهادار و دیگر بخش‌های اقتصاد، بازتاب یافت.
قیمت بالاتر بنزین و دیگر فرآورده‌های انرژی نیز كاركردی چون مالیات برای آمریكا دارند و با افزایش تورم، بانك مركزی این كشور را به بالا بردن نرخ بهره وا می‌دارد. این مسئله به نوبه خود می‌تواند رشد اقتصادی را با كندی روبه‌رو كند و به بازارهای سهام فشار آورد.

**امكان كمبود عرضه جهانی نفت در آینده نزدیك
به گزارش پایگاه خبری ماركت واچ، قیمت نفت تاكنون در سال جاری میلادی از افزایش برخوردار بوده، زیرا تلاش‌ها به رهبری سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) به حذف بخشی از عرضه مازاد نفت در جهان كمك كرده است، اما شاید بازار نفت به‌زودی با یك چالش جدید رو‌برو شود و كمبود نفت به افزایش شدیدتر قیمت‌ها بینجامد.
«متیو پری» كارشناس موسسه مشاوره انرژی اسپكتس گفت: بازار جهانی در ماه‌های اخیر به طور چشمگیری فشرده‌تر شده و اوپك به تحقق هدف اصلی خود یعنی بازگرداندن سطح ذخیره‌سازی كشورهای صنعتی به میانگین پنج ساله، بسیار نزدیك شده است. حتی این احتمال وجود دارد كه بازار نفت به زودی با كمبود عرضه رو‌برو شود، زیرا ذخیره‌سازی نفت در كشورهای صنعتی تا پایان سال جاری میلادی ممكن است به سطحی معادل 100 هزار بشكه كمتر از میانگین پنج ‌ساله خود كاهش یابد.
پری گفت: بیشتر كاهش ذخیره‌سازی، برای كاهش عامدانه عرضه نیست، بلكه از چالش‌های ژئوپولیتیك سرچشمه می‌گیرد كه به زور عرضه را پایین نگه داشته است؛ برای نمونه می‌توان به كاهش عرضه نفت ونزوئلا اشاره كرد كه از بحران اقتصادی رنج می‌برد. البته قدیمی شدن چاه‌های نفت بر تولید آن در كشورهایی مانند آنگولا و چین تاثیر منفی گذاشته است.

**رشد قیمت نفت روند رو به رشد تقاضا را مختل نمی كند
به گزارش بلومبرگ، بانك آمریكایی «گلدمن ساكس» مانند عربستان سعودی بر این باور است كه افزایش قیمت های نفت، روند رو به رشد تقاضا را مختل نمی كند.
بر اساس نظر این بانك، افزایش قیمت نفت به بالاترین میزان در سه سال اخیر، تشویقی برای افزایش تقاضا و رشد اقتصاد جهانی بوده است، زیرا ذخایر ارزی خاورمیانه برای خرید نفت در كشورهای دیگر به جریان افتاد.
به گفته جف كاری، رئیس بخش تحقیقات كالای گلدمن ساكس، رشد تقاصای جهانی برای این محصول، كاركردی درخشان خواهد داشت و مختل شدن تقاضا نیازمند افزایش بسیار شدید قیمت هاست.
عقیده كاری همسو با خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان است كه به تازگی گفت: نفت بالای 70 دلار در میزان مصرف جهانی آن اختلالی ایجاد نكرده است.

**كویت ناو نفتكش های خود را توسعه می دهد
به گزارش پایگاه خبری اویل پرایس، «نزار العدسانی» مدیر شركت ملی نفت كویت از ادامه توافق جهانی كاهش تولید نفت خبر داد و گفت كه كشورش قصد دارد شمار ناو نفتكش های مخصوص حمل نفت و فرآورده های نفتی را در 20 سال آینده به 60 فروند برساند.
كویت اكنون 28 فروند نفتكش دارد كه از این میزان 12 فروند ویژه حمل نفت، 10 فروند برای حمل فرآورده های نفتی، چهار مورد مربوط به حمل ال پی جی و بقیه برای سوخت گیری است.
این كشور قصد دارد تا سال 2020 میلادی ظرفیت تولید نفت خود را از میزان كنونی (سه میلیون و 200 هزار بشكه در روز) به چهار میلیون برساند.

**دعوت از روسیه برای حضور در پروژه های نفت و گاز سودان
به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری اسپوتنیك روسیه، «عبدالزهیر محمد» مشاور وزیر نفت وگاز سودانی گفت كه كشورش از شركت های روسی برای حضور در پروژه های حفاری و تولید نفت و گاز در سودان دعوت كرده است.
زهیر احتمال داد كه این شركت های روسی، در بخش خدمات، صادرات فرآورده های نفتی به سودان و سرمایه گذاری در حوزه اكتشاف و تولید نفت و گاز نیز در این كشور آفریقایی فعالیت كنند.
روسنفت، تاتنفت، گازپروم و لوك اویل از جمله این شركت های روسی هستند.
اقتصام **1070** 2023
۰ نفر