عبدالمحمد نجاتی روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: قرنطینه دام عشایر هنگام كوچ بهاره، به منظور جلوگیری از ورود دام بیمار به استان است.
وی، بیشترین دلایل شیوع بیماری در بین دام های این استان در سنوات گذشته را ورود دام آلوده غیرمجاز از استانهای همجوار عنوان كرد.
نجاتی تصریح كرد: با استقرار و فعالیت این گروه های نظارتی و بهداشتی در مناطق قرنطینه، امكان آلوده شدن دام در اثر جابجایی به حداقل ممكن كاهش می یابد.
مدیركل دامپزشكی چهارمحال و بختیاری از كوچ عشایر پیش از تقویم اعلام شده خبر داد و تاكید كرد: گروه های نظارت بر سلامت دام در ایلراه های ورودی به استان مستقر و بر ورود دام به استان نظارت كامل دارند.
نجاتی با اشاره به واكسینه كردن دامهای عشایر كوچرو در بدو ورود به استان افزود:با نظارت دقیق ماموران دامپزشكی استان در مناطق گرمسیری و ییلاقی، دامهای عشایر كوچرو از سلامت كامل برخوردارند.
وی افزود: از عشایر درخواست می شود به منظور كنترل بیماریهای مشترك بین دام و انسان، پیش از حضور در چهارمحال و بختیاری به ادارات دامپزشكی مراجعه و گواهی سلامت دام دریافت كنند.
وی گفت: سالانه 2.5 میلیون راس دام سبك علیه بیماری 'شاربن' و ' آبله ' توسط دامپزشكان استان واكسینه می شوند.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دومین استان عشایری كشور بعد از استان فارس است كه با 126 هزار نفر جمعیت است كه 96 هزار نفر از این جمعیت را عشایر كوچرو تشكیل می دهند.
6199/2097
شهركرد- ایرنا- مدیركل دامپزشكی چهارمحال و بختیاری از فعال شدن 5 مركز قرنطینه و كنترل سلامت دام در مبادی ورودی این استان خبر داد و گفت: ورود دام عشایر در كوچ بهاره منوط به گذراندن قرنطینه است.