به گزارش سه شنبه شب ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا در كنفرانس خبری مشترك با امانوئل مكرون همتای فرانسوی خود ایران را تهدید به مواجهه با مشكلات بی سابقه در صورت از سرگیری فعالیت های هسته ای كرد.
اظهاراتی كه مقام های كشورمان در روزهای اخیر پیرامون عواقب خروج از برجام برای آمریكا و متحدانش و گزینه های روی میز ایران گفته اند، عصبانیت ترامپ را برانگیخته است.
وزیر امور خارجه در گفت و گو با شبكه خبری آمریكایی سی بی اس گزینه های ایران در صورت خروج آمریكا از برجام را ' كنار گذاشتن توافق هسته ای، طرح شكایت در كمیسیون مشترك و خروج از معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای' دانست.
محمد جواد ظریف همچنین با بیان اینكه ایران آماده اجرای گزینه های خود در صورت خروج ترامپ از برجام است، گفت كه یكی از این گزینه ها ادامه فعالیت های هسته ای ما با سرعت زیاد است.
هزینه خروج از برجام به قدری برای آمریكا سنگین است كه ترامپ با وجود تهدیدهای مكرر در طول یك سال و نیمی كه در قدرت است، هنوز عملا دست به چنین اقدامی نزده است.
ترامپ با عصبانیت از جدیت ایران در مواضع خود، در كنفرانس خبری پیش از دیدار خود با مكرون، با این ادعا كه بازگرداندن برنامه هسته ای برای ایران آسان نخواهد بود، گفت: ایرانی ها اگر (برنامه هسته ای را) بازگردانند، با مشكلات بزرگی مواجه خواهند شد. بزرگتر از آنچه تاكنون داشته اند.
وی همچنین گفت: مردم نظر مرا درباره این توافق می دانند. این توافقی فاجعه بار بود كه هرگز نباید می بستیم. ما می توانستیم توافقی بهتر یا معقول تر داشته باشیم.
رئیس جمهوری آمریكا قرار است 22 اردیبهشت ماه درباره تعلیق تحریم های هسته ای ایران تصمیم گیری كرده و خروج یا ماندن كشورش در برجام را اعلام كند. ترامپ به كشورهای اروپایی طرف برجام گفته است كه در صورتی كه نظرات او درباره برجام را اعمال نكنند، از این توافق خارج خواهد شد.
آلمان، انگلیس و فرانسه به عنوان سه طرف اروپایی برجام در تلاش هستند تا به زعم خود با اصلاح برجام ترامپ را برای ماندن در این توافق قانع كنند. این در حالی است كه جدیت ایران در عدم پذیرش هیچگونه اصلاح، مذاكره دوباره و یا توافق الحاقی، غرب را از تحمیل شرایط خود به ایران ناامید كرده است.
سه قدرت اروپایی پیشتر با ارائه پیشنهادی به اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم هایی علیه برخی افراد و نهادهای ایرانی به بهانه ارتباط با سوریه، تلاشی را برای جلب رضایت واشنگتن آغاز كردند كه با بی میلی بیشتر اعضای این اتحادیه روبرو شد.
مقام های اروپایی و آمریكایی چند ماه است كه برای توافقی جهت اصلاح برجام و تضمین حضور واشنگتن در این توافق مذاكره می كنند كه به گفته برخی رسانه ها در حال رسیدن به نتیجه است.
حسن روحانی رئیس جمهوری كشورمان گفت: رئیس جمهوری آمریكا 15 ماه است كه می گوید برجام به ضرر ما بوده و می خواهم آن را برهم بزنم، اما به دلیل اینكه هزینه بالاست نتوانسته این كار را بكند و امروز آمریكا اگر بخواهد این كار را بكند بالاترین هزینه را پرداخت می كند.
در حالی كه مكرون برای سفری سه روزه در آمریكا به سر می برد، آنگلا مركل صدر اعظم آلمان نیز تا چند روز دیگر به عنوان دومین فرد از رهبران پرنفوذ اروپا برای گفت و گو با ترامپ به واشنگتن خواهد رفت.
سران بروكسل عزم خود را برای متقاعد كردن ترامپ جزم كرده اند و تهران هم در مقابل هر تصمیمی از سوی آمریكا و اتحادیه اروپا اعلام آمادگی كرده است.
شبد**9416**9122
تهران- ایرنا- پس از اظهارات مقام های ایران مبنی بر ازسرگیری غنی سازی 20 درصد در صورت خروج واشنگتن از برجام، رئیس جمهوری آمریكا با عصبانیت تهدید كرد كه در این صورت، كشورمان با مشكلاتی بی سابقه روبرو خواهد شد.