محمدرضا موثقی نیا روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: توسعه صنایع پتروشیمی چابهار سال 1391 در هیات دولت تصویب شد و پس از آن نیز رهبر معظم انقلاب تاكیداتی بر تسریع توسعه و آبادانی سواحل مكران داشتند.
وی بیان كرد: این 2 سند بالادستی موجب شد تا شركت شستان سال 1391 طی تفاهمی با وزارت نفت، مسئولیت توسعه صنایع پتروشیمی در منطقه مكران را به عهده گیرد.
وی افزود: شهرك پتروشیمی توسعه نگین مكران در زمینی به مساحت هزار و 280 هكتار با 6 واحد پتروشیمی شامل پنج واحد تبدیل گاز به محصولات پایین دستی و یك واحد اوره آمونیاك در حال ساخت است.
وی ادامه داد: قطعات زمین برای واگذاری به سرمایه گذاران داخلی و خارجی آماده شده است.
مدیرعامل شركت توسعه پتروشیمی نگین مَكُّران ظرفیت تولیدی فاز نخست این شهرك را در حدود هشت و نیم میلیون تن در سال عنوان كرد و افزود: هم اینك 350 میلیارد تومان برای زیرساخت های برق، آب و زیرسازی معابر و اراضی واحدهای مختلف آن هزینه شده است.
موثقی نیا تصریح كرد: عمده محصولات پتروشیمی صادراتی و مابقی محصولاتیست كه به عنوان خوراك برای مجتمعهای پتروشیمی و صنایع پایین دستی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: قرار است برای تكمیل زنجیره ارزش محصول، صنایع پایین دستی نیز در شهرك پتروشیمی مكران ساخته شود.
وی بیان كرد: شركت توسعه پتروشیمی نگین مكران، متولی ایجاد زیرساختها و امور زیربنایی برای ساخت شهرك پتروشیمی مكران، تامین سرویسهای جانبی متمركز (یوتیلیتی)، توسعه و ساخت انبارها، پایانهها و مخازن صادراتی، ساخت خطوط انتقال گاز متان (از خط لوله هفتم سراسری) و نیز مدیریت شهری شهرك پتروشیمی مكران است.
وی افزود: در واقع این شركت به عنوان متولی توسعه و ایجاد سومین قطب صنعت پتروشیمی كشور بعد از ماهشهر و عسلویه در منطقه آزاد چابهار محسوب می شود.
مدیرعامل شركت توسعه پتروشیمی نگین مَكُّران گفت: گاز طبیعی مورد نیاز این شهرك از طریق خط لوله هفتم سراسری گاز كه هم اینك تا ایرانشهر اجرا شده است تامین خواهد شد.
موثقی نیا با بیان اینكه تفاهم نامه ساخت پارك پتروشیمی در چابهار توسط فدراسیون صنعت شیمی و پتروشیمی چین و مجتمع پتروشیمی نگین مكران در تهران امضا شده است، خاطرنشان كرد: پتروشیمی توسعه، رونق تولید و صادرات به كشورهای دنیا و اشتغال پایدار را در سیستان و بلوچستان به ارمغان می آورد.
به گزارش ایرنا چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَكُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 كیلومتری جنوب زاهدان مركز استان سیستان و بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مركزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشكیل شده است.
3043**3213
چابهار- ایرنا - مدیرعامل شركت توسعه پتروشیمی نگین مَكُّران گفت: این شركت با هدف توسعه سواحل مكران و صادرات محصولات پتروشیمی در منطقه آزاد چابهار با پیش بینی سرمایه گذاری سه میلیارد یورویی در حال انجام است.