به گزارش ايرنا ، مطبوعات آلمان ميگويند كه اين طرح پيشنهادي در صورت تصويب فروش سلاح به عربستان و امارات و همچنين تركيه به علت عمليات نظامي آن در شمال سوريه را ممنوع مي كند و حتي برخي از قراردادهاي قبلي را نيز فسخ خواهد كرد. تمركز اين طرح بر ممنوعيت فروش قايق هاي گشتزني فروخته شده به عربستان است كه از آنها براي محاصره بنادر يمن استفاده شده است. همچنين توقف خدمات نظامي به تانك هاي لئوپارد فروخته شده به تركيه نيز در اين طرح پيشنهادي پيش بيني شده است.
عربستان بين سال هاي 2013 و 2017 يكي از بزرگترين خريداران سلاح از آلمان بوده و در مجموع حدود 1.2 ميليارد يورو تسليحات از آلمان خريداري كرده است. آلمان در سه ماهه چهارم سال گذشته ميلادي بيشتر تسليحات را به عربستان ، مصر و رژيم صهيونيستي صادر كرد. دولت آلمان در آغاز سال جديد ميلادي اعلام كرد كه قصد دارد صادرات سلاح به كشورهاي درگير جنگ را متوقف سازد اما برخي گزارش ها حاكي است كه دولت آلمان در سه ماهه سال جاري ميلادي نيز تسليحاتي به ارزش 161 ميليون يورو به عربستان صادر كرد و اين كشور در صدر كشورهاي وارد كننده سلاح آلماني قرارگرفت. دولت آلمان اواخر سال گذشته ميلادي نيز به علت ادامه صدور تسليحات به ارزش صدها ميليون يورو به عربستان و مصر با انتقادهايي رو به رو شد.
'اشتفان لايبيش' در گفت وگو با زودويچه زايتونگ فروش سلاح آلمان به عربستان و مصر را 'اقدامي شرم آور' قلمداد كرد و گفت: عربستان سعودي و مصر بايد در مورد هزاران كشته ناشي از جنگ آنها در يمن، پاسخگو باشند.
محمد بن سلمان وليعهد عربستان طراح باتلاق خونين جنگ يمن، از ششم فروردين سال 94 در قالب ائتلافي از چند كشور عربي و با كمك و چراغ سبز آمريكا، حملات گسترده اي را عليه يمن، فقيرترين كشور عربي آغاز كرد تا به بهانه بازگردان عبدربه منصور هادي رئيس جمهوري مستعفي اين كشور به قدرت، به اهداف و زيادخواهي هاي سياسي خود جامه عمل بپوشاند؛ تجاوزي كه تاكنون منجر به كشته شدن هزاران يمني بي گناه و ويراني اين كشور شده است
دراين حال ، دولت آلمان مجوز صدور سلاح به كشورهاي حوزه خليج فارس را با توجه به افزايش تنشها در اين منطقه با محدوديتهاي بيشتري صادر ميكند. اما برلين همزمان اعلام كرده كه دولت عربستان سعودي را شريك غيرقابل چشمپوشي در نبرد ادعايي با تروريسم ميداند.
اين درحالي است كه به گزارش رسانه هاي آلمان ، شمار سلفي ها در اين كشور در پنج سال گذشته دو برابر شده و به حدود 11 هزار نفر رسيده و اين در حالي است كه صادرات سلاح آلمان به عربستان مروج اصلي تروريسم تكفيري نيز افزايش يافته است.
اروپام**1078**1859*شبس
حزب چپ آلمان درصدد جلوگيري ازفروش سلاح به عربستان وامارات است
۸ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۲۰:۵۳
کد خبر:
82900177
وين - ايرنا - حزب چپ (دي لينكه) از احزاب مخالف دولت در پارلمان آلمان با تهيه پيش نويس طرحي قصد دارد صادرات سلاح و فروش اقلام و خدمات مرتبط نظامي به كشورهاي عربستان و امارات را به علت جنگ دريمن متوقف كند.