به گزارش ایرنا، مقام های تجاری آلمان از نتیجه دیدار روز جمعه آنگلا مركل صدر اعظم آلمان با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا در واشنگتن ابراز ناامیدی كرده اند.
'دایتر كمپف' رئیس سازمان ناظر بر صنایع آلمان 'بی دی آی' (BDI) امروز (یكشنبه) گفت: از اینكه در دیدار مركل با ترامپ هیچ پیشرفت مشخص و ملموسی در زمینه موضوع تعرفه های وارداتی آمریكا به دست نیامد، متاسفم.
وی افزود: تعرفه هایی كه آمریكا تهدید به اعمال آنها كرده است یكی از عوامل اصلی بروز مشكل در روابط دو سوی اقیانوس اطلس است.
آمریكا در ماه مارس (اواسط اسفند 1396) تعرفه های جدید 25 درصدی بر واردات آلومینیوم و فولاد اعمال كرد اما بطور موقتی شركت های اتحادیه اروپا را تا اول ماه مه (11 اردیبهشت) از این تعرفه ها مستثنی كرد.
ترامپ قرار است درمورد دائمی شدن این استثنا در مورد شركت های اروپایی تصمیم بگیرد و در غیر این صورت از روز اول ماه مه تعرفه های جدید بر واردات اروپا اعمال خواهد شد و این مساله یكی از محورهای اصلی گفت و گوهای مركل و همچنین امانوئل مكرون رئیس جمهوری فرانسه در دیدار با ترامپ در هفته گذشته بود.
ترامپ خواهان امتیازهای اقتصادی و امنیتی بیشتری از سوی كشورهای اروپایی در ازای مستثنی كردن آنها از تعرفه های جدید است.
ترامپ و مركل هر چند در جریان دیدار روز جمعه و كنفرانس خبری پس از آن تلاش كردند ظاهر قضیه را حفظ كنند و روابط خود را دوستانه نشان دهند اما در عین حال اعلام كردند كه اختلافات در زمینه تجارت و موضوع های دیگر مانند مشاركت در سازمان 'ناتو' پا بر جا است.
ترامپ در كنفرانس خبری از كسری تراز تجاری آمریكا با اتحادیه اروپا كه حدود 150 میلیارد دلار است، ابراز تاسف كرد.
مركل در كنفرانس خبری خود با ترامپ گفت: آلمان در تلاش بوده است تا مازاد تجاری خود را كاهش دهد اما هنوز راهی طولانی در پیش است. صدر اعظم آلمان در پاسخ به این سوال كه آیا موفق شده ترامپ را به لغو اعمال تعرفه های وارداتی بر اروپا متقاعد سازد، گفت: روشن است كه تصمیم در این خصوص با رئیس جمهوری (ترامپ) است.
ترامپ گفت كه او خواستار روابط تجاری 'دوجانبه' با آلمان و سایر كشورهای اروپایی است و افزود: ما نیازمند یك رابطه دوجانبه هستیم كه در حال حاضر نداریم اما آن را در دست بررسی داریم و می خواهیم كه رابطه عادلانه تر باشد و صدر اعظم نیز می خواهد كه رابطه عادلانه تر باشد.
مكرون رئیس جمهوری فرانسه نیز در جریان سفر سه روزه هفته گذشته خود به آمریكا موضوع تجارت را با ترامپ مطرح كرد اما به گزارش رسانه های اروپایی به نظر نمی رسد كه هیچكدام از دو رهبر اروپایی در این زمینه به پیشرفتی رسیده باشند.
'فولكر ترایر' از مقامات ارشد اتاق بازرگانی و صنایع آلمان (DIHK) گفت: متاسفانه به نظر نمی رسد كه اتحادیه اروپا از تعرفه های ناعادلانه آمریكا مستثنی شود .
'پیتر رو' از كارشناسان موسسه 'هادسون' در این زمینه گفته است: آلمانی ها نگران هستند كه مناقشه بر سر تجارت و تعرفه ها ممكن است ادامه یابد و بخش خودرو را نیز شامل شود و آلمان در این زمینه زیان بیشتری خواهد كرد.
موضوع هزینه های دفاعی كشورهای عضو ناتو و انتقادهای مشخص آمریكا از آلمان در این زمینه به عنوان ثروتمندترین كشور عضو ناتو پس از آمریكا نیز از دیگر موضوع های اصلی مورد اختلاف واشنگتن و برلین بوده است. ترامپ روز جمعه بار دیگر این مساله را تكرار كرد و گفت كه آلمان و سایر متحدان ناتو باید پول بیشتری برای دفاع مشترك پرداخت كنند.
ترامپ گفت 'ناتو فوق العاده است اما به اروپا بیشتر از ما كمك می كند و چرا ما باید سهم بیشتری پرداخت كنیم؟' برخی رسانه های اروپایی بیان صریح چنین مطلبی در حضور مركل را نوعی تحقیر یا حتی بی احترامی ارزیابی كردند.
همزمان در بروكسل نیز 'مایك پمپئو' وزیر امور خارجه آمریكا نیز از آلمان به علت آهسته عمل كردن در افزایش بودجه نظامی انتقاد كرد. از سوی دیگر مركل گفت كه آلمان هم اكنون یك و سه دهم درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف امور نظامی می كند اما آمریكا تاكید كرد كه آلمان باید هر چه سریع تر این مبلغ را به 2 درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش داد؛ امری كه در آلمان بسیاری از احزاب سیاسی بخصوص احزاب چپ و سوسیال دمكرات با آن مخالف هستند.
خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی درباره سفر هفته گذشته مكرون و مركل به واشنگتن نوشت : همانطور كه پیش بینی می شد، نه مكرون با ژست های دوستانه و نه مركل با برخوردهای رسمی تر خود نتوانستند تغییر زیادی در دیدگاه ترامپ ایجاد كنند و ناكامی مشترك سران فرانسه و آلمان نشان داد كه اروپا نفوذ زیادی بر ترامپ ندارد.
به نوشته نشریه پولیتیكو، به نظر می رسد كه تلاش مركل برای جلب نظر مساعد ترامپ با تمجید از دوستی دهه های گذشته آمریكا با آلمان و حتی توصیف آمریكا به عنوان 'كشوری شگفت انگیز' تاثیر زیادی نداشته است و رابطه بین سران آلمان و آمریكا هیچ بهبودی نیافته است.
بدین ترتیب كشورهای اروپایی و بخصوص آلمان كه بیشترین صادرات محصولات فولادی به آمریكا را دارد، در انتظار تصمیم نهایی ترامپ در مورد تعرفه های وارداتی هستند و این در شرایطی است كه اروپا نیز تهدید به اعمال تعرفه هایی بر واردات از آمریكا كرده است.
اروپام**1078**1479
وین - ایرنا - دیدار روز جمعه سران آلمان و آمریكا در واشنگتن، بسیاری از اختلافات دو طرف را حل نشده باقی گذاشت كه از جمله آنها، نامشخص بودن مواضع ترامپ در مورد تعرفه های تجاری اروپا است كه موجب یاس و نگرانی شركت های آلمان و اروپا شده است.