۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۰:۱۹
کد خبر: 82901544
T T
۰ نفر

گل های زندگی در خطر توهمی با عطر گل

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۰:۱۹
کد خبر: 82901544
گل های زندگی در خطر توهمی با عطر گل

ارومیه- ایرنا- ' گل ' از جمله مواد مخدر توهم زایی است كه در سال های اخیر وارد چرخه اعتیاد شده و با توجه به افزایش هشت برابری قدرت توهم زایی این ماده با دخالت های آزمایشگاهی سوداگران مرگ، آثار سوء آن روز به روز در حال گسترش است.

به گزارش ایرنا و بر اساس آخرین شیوع شناسی كه در حدود 2 سال گذشته انجام شد، تعداد معتادان كشور به 2 میلیون و 808 هزار مصرف كننده مستمر مواد مخدر در كشور رسیده و در این آمار گل به عنوان یك از مشتقات ' ماری جوانا ' با سهم 11.9 درصدی پس از تریاك ومین ماده مخدر مصرفی بوده است.
هرچند كه در باور عمومی اعتقاد بر این است كه ماده ' گل ' مخدر نبوده و تنها مایه ایجاد نشاط و شادابی می شود و تبلیغات گسترده شبكه های ماهواره ای نیز بر این امر پایه ریزی شده است اما این ماده مخدر توهم زا از جمله خطرناكترین انواع مواد مخدر به شمار می رود كه با یك بار مصرف انسان را درگیر می كند و عوارض جبران ناپذیر مغزی را موجب می شود.
مدیركل بهزیستی آذربایجان غربی و پزشك درمانگر معتادان در ارومیه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این خصوص گفت: مصرف این ماده مخدر بر روان و جسم مصرف كننده عوارض جبران ناپذیری دارد ولی با وجود این عوارض بسیار زیاد به علت تبلیغات شبكه ای گسترده مبنی بر بی ضرر بودن آن، دومین ماده مخدر پرمصرف در كشور به شمار می رود.
سعید فریور افزود: گل یكی از انواع مواد اعتیادآور و همان ماری جوانای تغییر یافته است كه از قسمت های مختلف گیاه شاهدانه “cannabis” به دست می آید.
وی اضافه كرد: این ماده مخدر بسیار خطرناك بوده و فرد با یك بار مصرف معتاد خواهد شد تا جایی كه با مصرف نكردن دوباره، فرد دچار اضطراب شدید، بی قراری، وحشت زدگی و تپش قلب می شود.
وی اظهار كرد: در سال های اخیر مصرف خوراكی این ماده مخدر رواج یافته و برخی از افراد سودجو نیز این ماده را در كیك و شیرینی به كار می برند و در جشن ها استفاده می كنند كه در این صورت عوارض بیشتری را به جا می گذارد.
مدیركل بهزیستی آذربایجان غربی ادامه داد: افزایش ضربان قلب، خشك شدن دهان و گلو، گیجی و عدم تمركز، تكلم آهسته، پرخاشگری و خشم، افسردگی و انزوا، فراموش كردن وسایل ضروری یا شماره تلفن و نشانی، توهم شنیداری و هذیان، خنده های بی مورد و قرمز شدن چشم به ویژه در نوجوانان از جمله نشانه های استفاده از ماده مخدر گل به شمار می رود.
فریور تاكید كرد: مراقبت درست والدین از فرزندان و نیز همراهی دستگاه های آموزشی و رسانه ها می تواند سهم بسزایی در كاهش مصرف این ماده مخدر داشته باشد و اثرات جبران ناپذیر آن را به حداقل برساند.
وی بیان كرد: با توجه به اینكه روند درمانی معتادان به ماده مخدر توهم زای گل بسیار سخت و در برخی موارد غیرممكن است و نشانه های آن تا پایان عمر در فرد مصرف كننده باقی می ماند، پیشگیری بهترین راه برای مقابله با مصرف این مواد و تبعات ناشی از آن است كه این امر باید توسط نهادهای مختلف اجتماعی از جمله خانواده ها لحاظ شود.
این پزشك درمانگر معتادان در ارومیه با اشاره به اثربخشی قابل توجه رسانه ها و شبكه های اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد، گفت: رسانه ركن اصلی آگاه سازی و حساس سازی در خصوص سوء مصرف مواد مخدر است و در حالی كه با هجمه های نادرست ماهواره ای و فضای مجازی در خصوص اعتیاد آور نبودن مواد مخدر مواجه هستیم، رسانه ها و شبكه های اجتماعی می توانند مانع از تحقق اهداف شوم تجار مرگ شوند.
جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در آذربایجان غربی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به افزایش سهم اعتیاد به مواد مخدر صنعتی نسبت به مواد مخدر سنتی، گفت: در حال حاضر بیش از 26 درصد مواد مخدر مورد استفاده معتادان در استان را مواد صنعتی تشكیل می دهد.
علیرضا فیضی زاده افزود: طبق بررسی های میدانی مصرف مواد مخدر بین سال های 1390 تا 1395 در آذربایجان غربی میزان شیوع اعتیاد استان از 3.39 درصد و رتبه چهارمی كشور به 2.5 درصد و رتبه 22 كشوری رسیده كه نشانه موفقیت در طرح های آگاه سازی مردمی است.
وی اضافه كرد: طبق آخرین بررسی ها 32 هزار نفر در آذربایجان غربی به مواد مخدر اعتیاد دارند كه از این تعداد نیز 23 هزار نفر در چرخه درمان قرار گرفته اند.
وی با اشاره به اینكه رسانه ها نقش بسیار مهمی در این روند امیدواركننده داشته اند، ابراز امیدواری كرد كه در سال جاری و سال های آتی نیز این روند ادامه یابد.
جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در آذربایجان غربی گفت: با وجود كاهش معتادان و وضعیت بهبود یافته اعتیاد به مواد مخدر در جامعه، مصرف گل در استان نیز افزایش یافته است.
معاون توسعه پیشگیری اداره كل بهزیستی آذربایجان غربی نیز گفت: گل دومین ماده پرمصرف اعتیادآور در جامعه به شمار می رود ولی برخی از مردم در خصوص عوارض گل اطلاعات كافی ندارند كه برای بهبود اطلاعات مردمی، كارزار رسانه ای در كشور راه اندازی شده است.
پروین محمدپوری افزود: این كارزار در 13 استان كشور راه اندازی شده است كه آذربایجان غربی نیز به علت اهمیت منطقه ای در بین این 13 استان قرار دارد.
وی اضافه كرد: ایجاد حساسیت در بین مردم و مسئولان از جمله مهمترین اهداف راه اندازی این كارزار به شمار می رود تا از عواقب سوء مصرف این ماده جلوگیری شود.
وی اظهار كرد: این كارزار كه تا امروز /دوشنبه/ در كشور اجرایی می شود، نخستین گام برای مقابله با اعتیاد به گل در كشور و آذربایجان غربی است و باید گام های بعدی نیز در این خصوص با قدرت بیشتر و با همراهی رسانه ها برداشته شود.
معاون توسعه پیشگیری اداره كل بهزیستی آذربایجان غربی نیز با اشاره به اینكه سن مصرف گل به نوجوانی رسیده است، افزود: این كارزار در شهرهای ارومیه، خوی و مهاباد با دایر كردن 25 پایگاه اجتماعی و بسیج كردن رسانه های مكتوب، مجازی و خبرگزاری ها و رسانه ملی كار خود را انجام می دهد.
محمد پوری با ابراز تاسف از كشت گلدانی گیاه شاهدانه به عنوان منشا ماده مخدر گل كه به تازگی رواج یافته است، اضافه كرد: این امر بسیار خطرناك به نظر می رسد و باید با آگاه سازی مردمی از آن به طور جدی اجتناب شود.
به گزارش ایرنا خانواده ها و رسانه ها در آگاه سازی جوانان نسبت به آثار خانمان سوز مواد مخدر نقش موثری ایفا می كنند ولی ضعف اطلاع رسانی در زمینه آگاهی بخشی و هشداردهی نسبت به تبعات غیرقابل جبران این مواد مخرب در جامعه امروز ایران مشهود است.
ناآگاهی جوانان نسبت به انواع مواد اعتیادآور در این قشر آسیب پذیر تصور اشتباهی به وجود آورده است كه ماده مخدر گل اعتیادآور نیست؛ مفهوم گمراه كننده ای كه در صورت نبود اقدام های هشداردهنده به پرپرشدن گل های زندگی این سرزمین منجر می شود!
2093/3072
گزارش از: صابر چهرقانی