۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۵:۰۳
کد خبر: 82903821
T T
۰ نفر
پولادمردان جوان در پي هتريك جهاني

تهران- ايرنا- پولادمردان جوان وزنه برداري ايران، پس از كسب سومين قهرماني پياپي خود در قاره كهن، اين بار براي دستيابي به سومين قهرماني پياپي جهاني در مسابقات تاشكند ازبكستان، خيز برداشته اند.

به گزارش روز چهارشنبه ايرنا، تيم وزنه برداري جوانان ايران در رقابت هاي قهرماني سال 2018 جوانان آسيا در «اورگنج» ازبكستان با هفت مدال طلا، 6 نقره، 6 برنز و 591 امتياز بعد از قهرماني در توكيو در سال 2016 و نپال در سال 2017، سومين قهرماني پياپي آسيايي را قدرتمندانه به دست آوردند.
اين در حالي است كه وزنه برداران جوان ايران در سال هاي 2016 تفليس گرجستان و 2017 توكيو ژاپن نيز بر سكوي قهرماني جوانان جهان ايستاده بودند و خرداد ماه امسال بايد در رقابت هاي جهاني سال 2018 در تاشكند ازبكستان حضور يابند و هتريك كنند.
حسين سلطاني (77 كيلوگرم) سه مدال طلا، افشين طاهري (85 كيلوگرم) مدال نقره يك ضرب و برنز 2 ضرب، رسول معتمدي (94 كيلوگرم) مدال برنز يك ضرب و 2 مدال نقره 2 ضرب و مجموع، امير عزيزي (105 كيلوگرم) سه مدال برنز، آرمان محمد زاده (به اضافه 105 كيلوگرم) سه مدال طلا و محمد حسين رييسي (به اضافه 105 كيلوگرم) دو مدال نقره براي تيم ايران كسب كردند.
از سال 1975 فدراسيون بين المللي وزنه برداري تصميم گرفت علاوه بر مسابقات قهرماني بزرگسالان جهان، مسابقاتي در رده سني جوانان برگزار كند تا استعدادهاي اين رشته علاوه بر حضور در رقابت هاي بزرگسالان در مسابقاتي كه مختص رده سني جوانان است، نيز فرصت ظهور پيدا كنند.
از آن سال تاكنون 43 سال مي گذرد و فدراسيون بين المللي همه ساله توجه ويژه اي به برگزاري رقابت هاي وزنه برداري قهرماني جوانان جهان داشته است.
نسل طلايي وزنه برداري ايران در سال هاي 1996 تا 2004، قهرمانان نامداري همچون كوروش باقري، حسين رضازاده، حسين توكلي، محمد حسين برخواه، محمد حسين فلاحتي نژاد و ساير قهرمانان را به خود ديد كه تا سال ها در چندين المپيك و مسابقات جهاني براي كشورمان مدال آوري مي كردند، اين توفيقات را بايد مرهون همين مسابقات جوانان جهان باشيم كه با درايت و هوشمندي مربي وقت تيم ملي ايوانف رها نشدند و تبديل به قهرمانان وزنه برداري جهان شدند.
به طور حتم از ميان جواناني كه در ازبكستان تيم ايران را قهرمان آسيا كردند، نبايد از نام هايي همچون حسين سلطاني، افشين طاهري، آرمان محمد زاده و به خصوص علي داودي كه البته در ازبكستان نبود، گذشت و آنها را به حال خود رها كرد.
يكي از توفيقات اين دوره وزنه برداري كشورمان با وجود بزرگاني همچون كيانوش رستمي، بهداد سليمي، سعيد علي حسيني و سهراب مرادي رقم خورده كه همچون نسل گذشته خود، مورد توجه قرار گرفته اند و تا سال ها مي توانند براي كشورمان مدال آوري كنند.
يكي از انتقادات اساسي كارشناسان و پيشكسوتان وزنه برداري به فدراسيون، عدم توفيق در وزنه برداري پايه بوده؛ هرچند در اين رده ها كشورمان عناوين برتر جهاني را يدك مي كشد اما انتقال وزنه برداران جوان به بزرگسالان و تحت حمايت قراردادن و حفظ آنان كاري بسيار مهم و سخت است كه نياز به برنامه ريزي مدوني دارد.

** نوجوانان نيازمند توجه بيشتر
عنوان چهارمي تيم وزنه برداري نوجوانان ايران در حالي در پيكارهاي قهرماني آسيا در ازبكستان به دست آمد كه اين تيم سال گذشته سوم شده بود.
با اين حال نتايج اين تيم در پيكارهاي جهاني، بسيار متفاوت و فراتر از نتايج آسيايي است؛ به طوري كه طي سال هاي 2017 در ژاپن و 2016 در تايلند نايب قهرمان جهان شد.
تيم ايران با هفت طلا، 6 نقره، 6 برنز و 481 امتياز بعد از تيم هاي ازبكستان، هند، تركمنستان در رده چهارم رقابت هاي قهرماني سال 2018 آسيا در ازبكستان قرار گرفت.
«محمد توفيق پوزش» در دسته 85 كيلوگرم يك نقره در يك ضرب، «اميررضا عسگري دون» در دسته 94 كيلوگرم يك طلا در يك ضرب و دو نقره در دو ضرب و مجموع، «پوريا اسكندرزاده» دو برنز دو ضرب و مجموع دسته 94 كيلوگرم، «عليرضا يوسفي» سه مدال طلا در دسته به اضافه 94 كيلوگرم و «رضا اسدي» سه مدال برنز در دسته به اضافه 94 كيلوگرم براي تيم ايران كسب كردند.
غيبت چين در اين دوره از رقابت هاي قهرماني نوجوانان و جوانان آسيا به دليل تعليق فدراسيون اين كشور، به طور حتم تاثير محسوسي در رقابت ها گذاشته بود.
گذشته از اين موضوع، كاهش محسوس ركوردها به خصوص در رده نوجوانان در اين دوره از پيكارها مشهود بود.
در دسته 69 كيلوگرم نماينده ويتنام با مجموع 275 كيلوگرم اول شد در حالي در پيكارهاي قهرماني سال 2017 نوجوانان آسيا نماينده تايلند با 282 و روح الله بيرالوند با 277 كيلوگرم مدال طلا و نقره گرفتند.
در دسته 85 كيلوگرم نماينده ازبكستان با 291 كيلوگرم طلا گرفت، اما سال گذشته نماينده قزاقستان با 323 كيلوگرم مقام نخست را كسب كرده و اميررضا عسگري دون نماينده ايران در آن سال با 305 كيلوگرم دوم شده بود.
در دسته 94 كيلوگرم منگ از چين تايپه با 312 كيلوگرم مقام نخست را كسب كرد و اميررضا عسگري دون با 311 كيلوگرم نقره گرفت در حالي كه سال گذشته نماينده ازبكستان با 321 كيلوگرم مقام نخست را به خود اختصاص داده بود.
در دسته به اضافه 94 كيلوگرم عليرضا يوسفي با 330 كيلوگرم مدال طلا گرفت در حالي كه حسين ساكي نماينده كشورمان در سال 2017 و در تايلند با ركورد مجموع 348 كيلوگرم در سكوي نخست ايستاد.
ورزشي**1067**1368**1834
۰ نفر