به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، مهمترین روش تشخیص سرطان سینه علاوه بر آزمایش خون، ماموگرافی است؛ البته این روش همیشه دقیق نیست و ممكن است قادر به تشخیص تومورهای كوچك قابل درمان نباشد.
محققان برای حل این مشكل یك قرص خوراكی تولید كرده اند كه می تواند یك رنگ فلورسنت را به بافت سینه برساند. پس از آن سلول های سرطانی نور را بازتاب می كنند كه توسط اسكن مادون قرمز به راحتی قابل شناسایی است.
با این روش می توان سرطان را در سطح مولكولی تشخیص داد. محققان معتقدند این روش نسبت به ماموگرافی كه در آن از پرتوهای اكس استفاده می شود، غیر تهاجمی و دقیق تر است.
به رشد كنترل نشده سلول های پوشش داخلی مجرای شیری یا لوبول، سرطان سینه گفته می شود. هر سینه از 15 تا 20 بخش به نام لوب تشكیل شده كه به صورت خوشه ای در كنار هم قرار دارند. لوب ها مجموعه ای از غدد شیری هستند. هر لوب از بخش های كوچكتری به نام لوبول تشكیل شده است. سرطانی كه از لوبول آغاز شود، سرطان لوبولار نامیده می شود. سرطان سینه در زنان شایع تر است، گر چه احتمال ابتلای مردان نیز به سرطان سینه وجود دارد.
سرطان سینه تهاجمی ترین نوع سرطان زنان در سراسر جهان است و 16 درصد آمار سرطان های زنان را به خود اختصاص می دهد.
نتیجه این مطالعه در نشریه Molecular Pharmaceutics منتشر شده است.
علمی * 9259 * 3063
تهران – ایرنا – محققان دانشگاه میشیگان موفق به ساخت قرص هایی شده اند كه باعث می شود تومورهای سینه تحت نور مادون قرمز، درخشان شوند.