فرزاد معاونی روزشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان این اینكه این میزان جوجه ریزی حدود هفت هزار تن گوشت قرمز تولید می شود اظهار كرد: این اقدام در ماه مبارك رمضان انجام شده است و اواخر اردیبهشت همزمان با آغاز ماه مبارك رمضان وارد بازار مصرف می شود.
وی افزود: با توجه به اینكه گوشت سفید به عنوان یك كالای جایگزین گوشت قرمز در حال استفاده است كه برای تامین مصرف مورد نیاز از سهیمه تولید ماهانه حدود 2 میلیون و 700 هزار قطعه در هر ماه حدود 40 درصد بالاتردر نظر گرفته شده است.
وی همچنین از برنامه ریزی جوجه ریزی به همین میزان در ماه جاری خبر داد و اضافه كرد: این جوجه ریزی نیز در اواسط خرداد وارد بازار می شود و تا پایان ماه مبارك رمضان جوابگوی مصرف است.
معاون امور تولیدات دامی سازمان جهاد كشاورزی كردستان افزود: با توجه به برنامه ریزی انجام شده در رمضان امسال هیچ گونه كمبود و محدودیت در توزیع مواد پروتئینی در كردستان وجود ندارد و علاوه بر آن در صورت نیازمرغ منجمد ذخیره در سردخانه های استان توسط پشتیبانی امور دام قابل عرضه در بازار است.
معاونی افزود: با این میزان جوجه ریزی كردستان در هرسال قادر به تولید 75 هزار تن گوشت سفید بوده كه با این میزان تولید علاوه بر تامین 40 هزار تن مصرف استان، 35 هزار تن تولید مازاد خود را به 12 استان دیگر صادر می كند.
به گفته وی، هم اكنون 13 هزار و 500 نفر در صنعت مرغداری و صنایع وابسته به آن از جمله واحدهای مرغداری گوشتی، مرغ مادر، خوراك طیور، كشتارگاه ها مشغول بكار هستند.
وی افزود: طبق برآورده های صورت گرفته بیش از 10 هزار میلیارد ریال در صنعت مرغداری و سایر حلقه های این زنجیره در كردستان سرمایه گذاری شده است.
در حال حاضر تعداد 727 واحد مرغ گوشتی در كردستان با ظرفیت حدود 14 میلیون و 459 هزار و 400 قطعه در دوره و حدود 58 میلیون قطعه در سال با توان تولید 100 هزار تُن گوشت مرغ در حال فعالیت است.
13 واحد مرغ مادر گوشتی با ظرفیت 330 قطعه و 13 واحد مرغ تخمگذار با ظرفیت 555 قطعه در استان دارای پروانه است.
یك كارخانه جوجه كشی با ظرفیت 2 میلیون عدد تخم مرغ نطفه دار و با توان تولید 20 میلیون قطعه جوجه یكروزه در سال، فعال است.
از صنایع مرتبط با این فعالیت، 6 كشتارگاه صنعتی مرغ با ظرفیت 16 هزار قطعه در ساعت، 15 كارخانه اختصاصی خوراك طیور به ظرفیت سالیانه 360 هزار تُن، چهار واحد ذرت خشك كنی به ظرفیت 62 هزار تُن و نیز سه واحد فرآوری كود مرغی به ظرفیت 50 هزار تُن در سال وجود دارد.
3034/ 3020
سنندج - ایرنا - معاون امور تولیدات دامی سازمان جهادكشاورزی كردستان گفت: سه میلیون و 600 هزار قطعه جوجه ریزی در مرغداریهای گوشتی استان برای تأمین گوشت مرغ مصرفی ماه مبارك رمضان انجام شده است.