به گزارش روز يكشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، اين چاپگر كوچك عملكردي شبيه به يك دستگاه چسب نواري دارد، با اين تفاوت كه به جاي نوار چسب، لايه اي از پوست مصنوعي مبتني بر آلژيانت را روي زخم قرار مي دهد.
آلژيانت نوعي پلي ساكاريد سازگار با محيط زيست، فعال و غيرسمي است كه با هزينه نسبتا كمي مي توان آن را توليد كرد. اين ماده در تركيب با پلي اورتان ها براي توليد انواع الاستومر، نانوكامپوزيت و هيدروژل ها كاربرد دارد و در صنايع غذايي و پزشكي كاربرد وسيعي دارد.
در لايه زيرين پوست مصنوعي كه توسط اين دستگاه چاپ مي شود، نوارهايي از جوهر زيستي تعبيه شده كه حاوي مواد زيستي از جمله كلاژن و فيبرين كه يكي از مهم ترين مواد لازم براي ترميم زخم است وسلول هاي پوست هستند.
اين چاپگر كه كمتر از يك كيلوگرم وزن دارد، نيازي به شستشو ندارد و در كمتر از دو دقيقه روي زخم را مي پوشاند. محققان نمونه اوليه اين دستگاه را با موفقيت روي موش ها و خوك ها آزمايش كرده اند.
اكنون محققان در تلاشند تا مساحت زخم هاي قابل پوشش توسط اين دستگاه را افزايش دهند و اميدوارند به زودي اين ابزار وارد مرحله آزمايشات باليني روي انسان شود. گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Lab on a Chip منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تهران – ايرنا - محققان دانشگاه تورنتو كانادا چاپگر قابل حملي ساختند كه قادر است پوست را مستقيما روي زخم هاي عميق چاپ كند.