محمدنقي كاظميان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا مزاياي كشت نشايي چغندرقند را كاهش 30 درصدي مصرف آب، يكنواختي سبز محصول، افزايش توليد و كاهش هزينه عنوان كرد.
وي با بيان اينكه كشت نشايي اين محصول بيشتر براي مناطق جنوبي استان در نظر گرفته شده است افزود: هم اكنون بيشترين سطح زيركشت در شيروان و فاروج است كه در جاجرم و اسفراين نيز كشت انجام خواهد شد.
كاظميان به مشكلات كشاورزان در بحث نبود دستگاه نشاكاري چغندرقند در سال هاي گذشته اشاره اي كرد و گفت: امسال براي نخستين بار يك دستگاه نشاكار ريشه لخت چغندرقند در شيروان خريداري شده كه اين امر موجب استقبال چغندركاران از اين روش شده است.
مدير امور زراعت سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: دستگاه نشاكار با 400 ميليون ريال اعتبار توسط بخش خصوصي خريداري شده كه 50 درصد آن از محل يارانه ها بوده است.
به گفته كاظميان سال گذشته كشت نشايي چغندرقند در سطح 23 هكتار از اراضي خراسان شمالي صورت گرفت كه در هر هكتار 70 تن محصول توليد شده بود.
كشت چغندرقند بهاره خراسان شمالي در ارديبهشت ماه و برداشت آن از نيز در مهر تا آخر آذرماه انجام مي شود.
به گزارش ايرنا پارسال دو هزار و 650 هكتار از كشتزارهاي اين استان زير كشت چغندر قند بهاره رفته بود.
كارخانه قند شيروان يكي از قديمي ترين واحدهاي تبديلي در خطه شمال شرق كشور است كه ظرفيت اسمي تبديل اين واحد مصرف چهار هزار تن چغندر قند در شبانه روز است.
اين كارخانه در 15 كيلومتري جاده شيروان بجنورد قرار دارد.
خراسان شمالي با 344هزار هكتار عرصه كشاورزي 307هزار هكتار زراعت با 32گونه زراعي و 38هزار هكتار باغ با 28گونه باغي دارد.
7186/3007/ 6042
بجنورد- ايرنا- مدير امور زراعت سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي با تاكيد بر صرفه جويي و استفاده بهينه از آب در اراضي كشاورزي گفت: كشت نشايي چغندرقند از ابتداي هفته جاري در سطح 70 هكتار از اراضي زراعي استان آغاز شده است.