۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۸:۱۱
کد خبر: 82908027
T T
۰ نفر
ايجاد مسجد طراز اسلامي، مانع تهاجمات اجتماعي و فرهنگي مي شود

تهران - ايرنا- سخنگوي كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي بر لزوم نقش آفريني مساجد در مقابله با تهاجم فرهنگي غرب تاكيد و اظهار كرد: مسجد طراز اسلامي مانع آسيب‌هاي اجتماعي و تهاجمات فرهنگي مي‌شود.

حجت الاسلام احد آزاديخواه روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ايرنا عنوان كرد: به اعتقاد من مساجد فعلي ما نمي‌توانند نقش چنداني در مقابله با تهاجم غرب ايفا كنند و اگر هم نقش بازدارندگي ايفا كنند، اين نقش را به صورت ناقص انجام مي‌دهند.
وي گفت: اما مسجد طراز اسلامي با ويژگي‌هايي كه رهبر معظم انقلاب فرمودند و عقبه تاريخي ما ترسيم كرده است، مي‌تواند به صورت تمام و كمال مانع آسيب‌هاي اجتماعي و تهاجمات اجتماعي و فرهنگي شود و در حكم يك سنگر و دژ محكم باشد.
آزاديخواه با بيان اينكه حضرت امام فرمودند مساجد سنگر است، اظهار كرد: بنابراين بايد ويژگي سنگر بودن مساجد حفظ شود و حفظ اين ويژگي به اين معنا است كه مديريت مسجد بايد كاملا ساماندهي شده باشد و تمامي اركان مساجد از جمله هيات امنا، پايگاه بسيج، هيات‌هاي مذهبي، كانون‌هاي فرهنگي و هنري با محوريت و هماهنگي امام جماعت، برنامه‌ها را پيش ببرند.
سخنگوي كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: همچنين بايد هماهنگي بين دستگاهي در مورد مساجد اتفاق بيفتد و دستگاه‌هاي متولي مسجد كه زياد هم هستند، هماهنگي مناسبي با هم داشته باشند و از موازي كاري پرهيز كنند.
وي با بيان اينكه برنامه‌هاي مسجد بايد بومي شود، خاطر نشان كرد: مساجد در حاشيه شهر به يك برنامه و مساجد بالاي شهر و ساير مناطق هم به برنامه‌اي ديگر نياز دارند و بايد آسيب‌هاي پيراموني مسجد را بررسي و نسبت به رفع آن آسيب‌ها برنامه‌ريزي شود.
سخنگوي كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر لزوم جامعيت برنامه‌هاي مساجد، گفت: اقامه نماز يكي از وظايف مساجد است، اما در مسجد بايد مشاوره‌ و ساير مراسم از جمله مراسم عقد و جشن تولد كودكان نيز برگزار شود.
وي با بيان اينكه زيبايي و طراوت و نشاط بايد در مساجد متبلور باشد عنوان كرد: در حال حاضر در برخي مساجد تنها مراسم ختم و خيرات گرفته مي‌شود و اين به معناي بازدارندگي است، بنابراين ايجاد مساجد طراز اسلامي مي‌تواند بسيار موثر باشد.
نماينده مجلس شوراي اسلامي با اشاره به نقش ائمه جماعات در مقابله با تهاجمات فرهنگي، خاطرنشان كرد: ائمه جماعات بايد به علم روز مسلح باشند و اطلاعات به روز داشته باشند.
وي تاكيد كرد: نهادهاي متولي بايد كارگاه‌هاي آموزشي كوتاه و بلندمدت، براي ائمه جماعات برگزار كرده و امكانات لازم در اختيار آنان قرار دهند.
آزاديخواه، فراگيري تكنيك هاي روانشناسي را لازمه ارتباط ائمه جماعات با جوانان دانست و افزود: بايد زمينه ارتباط ائمه جماعات با جوانان به لحاظ علمي فراهم شود.
وي گفت: اگر يك امام جماعت بتواند با تمام ويژگي‌هايي كه به آن اشاره شد، خود را به روزرساني كند، مي‌تواند محور پاسخگويي به ايرادات و اشكالات و شبهات باشد.
نماينده مردم ملاير در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به نقش جوانان در اداره امور و سپردن مسووليت ها به آنان تصريح كرد: بايد به عقبه ديني خود نگاه كنيم، پيامبر اسلام (ص) به اسامه بن زيد در 20 سالگي براي فرماندهي حكم داد و اين به معني توجه به جوان است.
نماينده مجلس شوراي اسلامي اظهار كرد: جوانگرايي نه در مقام شعار كه در مقام شعور در حوزه مساجد مي‌تواند مشوق بسيار قابلي باشد و نشاط به وجود آورد. اين امر براي بچه‌ها و دانش آموزان در محيط پيراموني مسجد به واسطه حضور امام جماعت جوان، انگيزه حضور در مسجد ايجاد مي كند.
تهرام/7244//1348