دكتر محمد مهدي قاسمي روز چهارشنبه در حاشيه پنجمين كنگره بين المللي كاشت حلزون شنوايي و علوم وابسته در مشهد طي گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: 93 درصد اين بيماران كودكاني هستند كه با كم شنوايي و ناشنوايي به دنيا آمده و مابقي آنها اختلال در شنوايي بعد از تولد داشته اند.
وي علت عمده ناشنوايي در استان خراسان رضوي را مادرزادي و ژنتيك عنوان و اظهار كرد: از هر يك هزار كودكي كه در كشور به دنيا مي آيد، يك تا 2 نفر دچار ناشنوايي است.
وي گفت: عمل كاشت حلزون از سال 1377 در استان خراسان رضوي آغاز شده و هم اكنون 10 درصد عمل هاي كاشت حلزون كشور در دانشگاه علوم پزشكي مشهد كه شمال شرق كشور را زير پوشش دارد، انجام مي شود.
اين پزشك متخصص گوش، حلق و بيني افزود: از حدود 15 سال پيش تست شنوايي سنجي در زايشگاهها و بعد از تولد نوزاد در كشور انجام مي شود و نوزاداني كه ناشنوا هستند براي درمان معرفي مي شوند.
وي دوران طلايي درمان ناشنوايي به وسيله كاشت حلزون را زير چهار سالگي دانست و اظهار كرد: هزينه هر پروتز حلزون شنوايي 25 هزار دلار است كه با ارز دولتي، حدود 100 ميليون تومان برآورد مي شود.
وي گفت: اين در حالي است كه اگر كودك ناشنوا در كمتر از چهار سالگي عمل شود، فقط 6 ميليون تومان توسط خانواده وي پرداخت مي شود و بقيه را دولت مي پردازد و از سوي ديگر سه ميليون تومان نيز بعد از عمل توسط بهزيستي به خانواده كودك بازگردانده مي شود.
قاسمي افزود: كشورهاي استراليا، اتريش و سوئيس بيشترين توليد كننده پروتزهاي حلزون شنوايي در جهان هستند.
'پروتز كاشت حلزوني' ابزار الكترونيكي است كه از طريق جراحي در گوش داخلي قرار گرفته و احساس شنيدن صدا را در افراد ناشنوا يا كم شنواي عميق فراهم مي كند.
كاشت حلزون شنوايي نوعي از مداخلات پزشكي است كه مي تواند با تحريك الكتريكي عصب شنوايي مقداري از شنوايي را به فرد ناشنوا بازگرداند.
پنجمين كنگره بين المللي كاشت حلزون شنوايي و علوم وابسته كه روز چهارشنبه با حضور 350 نفر از پزشكان متخصص داخل و خارج كشور در مشهد آغاز شد تا 21 ارديبهشت ادامه دارد.
3027 / 6053
مشهد- ايرنا- مسئول كاشت حلزون شنوايي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: تاكنون بيش از يك هزار و 140 عمل جراحي كاشت حلزون براي بيماران ناشنوا در خراسان رضوي انجام شده است.