به گزارش خبرنگار ايرنا، در جامعه اي كه زنان مسئوليت سنگين خانه، خانواده و تربيت فرزندان را بر عهده دارند، نبودن پدر، بار مسئوليت شان را بيش از پيش سنگين كرده و او در گودالي از سختي و مشكلات مي اندازد.
كم نيستند زناني كه بدلايل مختلف از جمله فوت همسر، طلاق، اعتياد و يا از كارافتادگي و ناتواني همسرانشان به ناچار سرپرست خانوار شده و علاوه بر نقش خطير مادري، به تنهايي و با همتي مردانه چرخ هاي زندگي را مي چرخانند.
اين زنان بدليل شرايط موجود حاكم بر جامعه همانند عدم دسترسي آسان به اشتغال هاي پايدار و نگاه هاي جنسيتي ممكن است در دام آسيب هاي اجتماعي بي شماري بيفتند لذا مي طلبد مسئولان و نهادهاي مختلف آنها را در اين مسير سخت ياري كنند.
در اين ميان نقش نهادهاي حمايتي همچون كميته امداد امام خميني (ره) و بهزيستي با روش هاي مختلف اين زنان را مورد حمايت قرار داده و به سمت خودكفايي و كارآفريني هدايت مي كنند.
در بين اين زنان، كساني هستند كه با همت، تلاش و پشتكاري كه دارند و كمك نهادهاي حمايتي، نه تنها براي خود شغلي مناسب با درآمد خوب ايجاد كرده اند بلكه مدد رسان خانواده هاي ديگري شده و زمينه اشتغال زنان زيادي را فراهم آورده اند.
اين زنان كه تا ديروز بار زندگي و تامين معيشت شان بر روي دوش جامعه بود امروز با اراده اي قوي و محكم باري از روز دوش جامعه برداشته و در صدد كاهش بيكاري و فقر بر آمده اند.
پرشنگ پرويزي يكي از زناني است كه پنج سال پيش با داشتن يك فرزند دختر بدلايلي از همسر خود جدا شد و چون هيچ منبع درآمدي براي گذران زندگي نداشت، زير پوشش كميته امداد امام خميني(ره) كردستان قرار گرفت.
اين بانوي كردستاني با همتي بلند پاي در عرصه كار و تلاش نهاد و با وجود اينكه مدتي مددجوي كميته امداد بود اما امروز مدد رسان زناني همانند خود شده كه گردش روزگار بار سنگين زندگي را بر دوش شان گذاشته است.
پرشنگ پرويزي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: زماني كه از همسرم جدا شدم هيچه منبع درآمدي نداشتم، به ناچار به عنوان فروشنده در يك مغازه كفش فروشي مشغول بكار شدم ضمن اينكه بعنوان مددجو از كميته امداد نيز ماهيانه مبلغي مستمري مي گرفتم.
اين بانوي كارآفرين تاكيد كرد: پس از يكسال فروشندگي در مغازه كفش فروشي، در يك مغازه ترشيجات و سبزي فروشي مشغول به كار شدم و پس از ياد گرفتن كار، به كميته امداد مراجعه كرده و با دريافت 150 ميليون ريال تسهيلات اشتغالزايي، براي خودم يك مغازه فروش سبزيجات و ترشيجات آماده، راه اندازي كردم.
پرويزي با بيان اينكه در ابتدا تمام كارهاي مغازه را با كمك دخترم انجام مي دادم، افزود: پس از مدتي به فكر توسعه كار و بكارگيري چند نفر افتادم لذا تقاضاي دريافت تسهيلات توسعه كار از كميته امداد كردم.
وي ادامه داد: براي توسعه كار 300 ميليون ريال ديگر تسهيلات دريافت كردم و يك مغازه بزرگتر با عنوان كارگاه سبزي آماده خشك و سرخ شده، تهيه و عرضه انواع ترشيجات، آبليمو و آبغوره راه اندازي كردم.
وي كه هم اكنون يك كارگاه بزرگ دارد و به غير از خود براي هشت نفر ديگر نيز اشتغالزايي كرده است، مي گويد: دو نفر از افرادي كه در اين كارگاه كار مي كنند مرد و مابقي زناني هستند كه همچون خودم سرپرستي خانواده ايي را بر عهده دارند.
اين بانوي كارآفرين قصد دارد كار خود را توسعه داده و در صورت حمايت هاي بيشتر كميته امداد و يا نهادهاي ديگر، يك رستوران و عرضه غذاي آماده راه اندازي كند تا با اين كار براي تعداد زيادي از افراد نيازمند به كار بويژه زنان سرپرست خانوار اشتغالزايي كند.
پرويزي با تقدير از حمايت هاي كميته امداد امام خميني(ره) كردستان گفت: اين نهاد در زمينه كمك به زنان سرپرست خانوار اقدامات خوبي انجام داده و اميد مي رود حمايت هاي خود به قشر آسيب پذير جامعه بويژه زنان سرپرست خانوار را توسعه دهد.
**قصد دارم حداقل براي 100 نفر اشتغالزايي كنم
بانوي ديگري كه بدليل اعتياد همسرش طلاق گرفته و يك پسر 13 ساله دارد از ديگر زنان سرپرست خانواري است كه با حمايت هاي كميته امداد و تلاش و پشتكار خود، امروز به يك كارآفرين موفق در كردستان تبديل شده است.
اين بانوي كارآفرين با دريافت 300 ميليون ريال تسهيلات اشتغالزايي از كميته امداد توانست 2 مغازه فروش لوازم آرايشي، بهداشتي و روسري در شهر سنندج راه اندازي كرده و براي چند نفر نيز اشتغالزايي كند.
فرانك محمدي كه پنج سال پيش بدليل اعتياد همسرش و بدون هيچ پشتوانه مالي طلاق گرفت و زير پوشش كميته امداد رفت، مي گويد: پس از اينكه زير پوشش كميته امداد قرار گرفتم در كلاس هاي خياطي اين نهاد شركت و با پس اندازي كه از يارانه ام داشتم يك چرخ خياطي دست دوم خريدم.
وي افزود: پس از آن به كار تيكه دوزي پرداخته و پس از مدتي انباري خانه پدرم را به مغازه خياطي تبديل كردم و گرفتن 150 ميليون ريال تسهيلات اشتغالزايي، كارم را توسعه داده و در كنار خياطي به خريد و فروش لوازم آرايشي و بهداشتي نيز مشغول شدم.
محمدي اظهار كرد: پس از يكسال باز هم به كميته امداد مراجعه كرده و 150 ميليون ريال ديگر تسهيلات توسعه كار گرفتم ولي بدليل بيماري آرتروز، خياطي را كنار گذاشته و مغازه لوازم آرايشي، بهداشتي را توسعه داده و به فروش عمده اين لوازم پرداختم.
وي كه هم اكنون علاوه بر خود براي چهار نفر ديگر نيز اشتغالزايي كرده است، گفت: براي توسعه كارم علاوه بر كميته امداد از جاهاي ديگر نيز تسهيلاتي دريافت كردم و قصد دارم يك فروشگاه بزرگ پوشاك داير و حداقل براي 100 نفر اشتغال ايجاد كنم.
اين بانوي كارآفرين همچنين علاوه بر تسهيلات اشتغالزايي كميته امداد از محل تسهيلات مسكن اين نهاد نيز توانسته است يك واحد مسكن مهر براي خود و فرزندش خريداري كند.
محمدي با تقدير از كمك ها و همكاري هاي كميته امداد يادآور شد: تسهيلات كميته امداد سقف دارد و بيشتر از آن به مددجويان و كارآفرينان وام داده نمي شود لذا انتظار مي رود براي افرادي كه در كارشان پيشرفت مي كنند شرايطي فراهم شود كه بتوانند از تسهيلات بيشتري براي توسعه كار و ايجاد اشتغال اقدام كنند.
** 1382 زن مددجوي كميته امداد كردستان صاحب شغل شدند
معاون اشتغال و خودكفايي كميته امداد امام خميني(ره) كردستان مي گويد: سال گذشته با 230 ميليارد ريال براي يك هزار و 382 نفر از زنان مددجوي زير پوشش اين نهاد شغل ايجاد شد
فرشيد جهان بين تاكيد كرد: از مجموع 694 ميليارد ريال اعتبار اشتغالزايي اين نهاد در سال گذشته، 230 ميليارد ريال صرف ايجاد طرح هاي اشتغالزايي در حوزه زنان شده است.
وي افزود: بيش از 50 ميليارد ريال از اين ميزان اعتبار صرف ايجاد شغل براي 278 زن سرپرست خانوار مددجوي زير پوشش امداد در اين استان شد.
معاون اشتغال و خودكفايي كميته امداد امام خميني(ره) كردستان گفت: از اين ميزان اشتغال ايجاد شده براي زنان سرپرست خانوار، 233 طرح با اعتبار بيش از 47 ميليارد ريال مربوط به كسب و كار خود اشتغالي و 45 طرح با اعتبار سه ميليارد ريالي مربوط به طرح هاي حوزه مشاغل خانگي است.
جهان بين اظهار كرد: همچنين سال گذشته 127 طرح اشتغالزايي با اعتبار بيش از 24 ميليارد ريال در روستاها و 151 طرح با اعتبار بيش از 26 ميليارد ريال در شهرها براي مددجويان زير پوشش اجرا شده است.
وي يادآور شد: در راستاي بهبود وضعيت معيشتي و توانمندسازي خانواده هاي زير پوشش بخصوص در روستاها و مناطق محروم و با كمك ابزارهاي مراقبتي و نظارتي زمينه پايدار سازي طرح هاي اشتغالزايي فراهم شده است.
اميد مي رود علاوه بر نهادهاي حمايتي همانند سازمان بهزيستي و كميته امداد، ساير نهادها و دستگاه هاي خدمات رسان نيز به اشتغال بانوان بويژه زنان بي سرپرست و بدسرپرست جامعه توجه ويژه داشته و زمينه استفاده از توانمندي هاي آنان را فراهم كنند.
بيش از 45 هزار خانوار كردستاني زير پوشش كميته امداد امام خميني(ره) هستند و از خدمات و حمايت هاي اين نهاد بهره مند مي شوند، 30درصد از خانوارهاي زير پوشش اين نهاد در استان را زنان سرپرست خانوار تشكيل مي دهند.
7348/9102
سنندج - ايرنا - بخشي از افراد جامعه را زناني تشكيل مي دهند كه چرخ روزگار آنها را بر آن داشته كه خود سرپرست خانوار شده و به تنهايي بار سنگين ناملايمات زندگي و تامين هزينه ها و مخارج آن را به دوش بكشند.