كامیار رسولی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: خشك شدن قنات خصوصا در مناطق روستایی بخش مركزی خسارت های زیادی به كشاورزان و دامداران وارد كرده است.
وی بدون اشاره به میزان خسارت های وارده تصریح كرد: ادامه خشكسالی موجب كاهش و افت كیفیت تولید بیشتر محصول باغی و زراعی منطقه شده است .
این مسوول ، خشك شدن و كاهش آبدهی بیشتر قنات ها در حوزه شهر مهریز و خصوصا در دهستانهای میانكوه ، بهادران ، خورمیزات ، تنگچنار و ارنان را مهمترین مشكل بخش كشاورزی ذكر كرد.
رسولی با بیان اینكه ادامه خشكسالی موجب ضرر و زیان زیادی به كشاورزان شدبه اهمیت اجرای طرح آبیاری نوین قطره ای و بارانی با حمایت دولت در بخش كشاورزی به عنوان یك راهكار اشاره كرد.
سطح زیر كشت اراضی كشاورزی مهریز 17 هزار هكتار و تعداد بهره برداران 12هزار خانوار است.
مركز شهرستان 50 هزار نفری مهریز در 30 كیلومتری جنوب شهر یزد واقع شده است.
همچنین مجری طرح سامانه های نوین آبیاری وزارت جهاد كشاورزی دیروز(چهارشنبه )به ایرنا در خاتم گفته بود: تاكنون 20 درصد اراضی كشور به سامانه نوین آبیاری تجهیز شد كه با اجرای این طرح 25 درصد میزان بهره وری آب افزایش یافت.
عباس زارع افزود: بهره وری آب هر سال باید حدود 6 درصد افزایش یابد و در چند سال اخیر شاهد 25 درصد افزایش بهره وری هستیم ، هم اكنون میزان بهره وری یكهزار و 260 گرم برای هر متر مكعب آب است كه این عدد در استان یزد یكهزار و 300 گرم است.
زارع تاكید كرد: در سال 96 در اجرای طرح توسعه سامانه های نوین آبیاری پیش بینی شد كه 250 هزار هكتار به این سامانه تجهیز شود كه پارسال این طرح در سطح 302 هزار هكتار انجام شد كه از این رقم 180 هزار هكتار بهره برداری شد و بقیه تا پایان سال مالی تجهیز و بهره برداری می شود.
وی اظهار كرد: طرح یادشده در یزد هم سالانه در سطح یكهزار و 500 تا 2هزار هكتار اجرا می شود كه پارسال در سه هزار هكتار اجرا شد، هرچند نیاز استان بیش از این هست ولی در مجموع روند اجرای طرح صعودی است.
7541/ 2047
یزد- ایرنا - مدیر جهاد كشاورزی مهریز گفت: 250 رشته از 420 رشته قنات این شهرستان در چند سال اخیر بر اثر كاهش بارندگی ها خشك شد و كمبود آب بهره برداران بخش كشاورزی منطقه را دچار مشكل كرده است.