به گزارش ايرنا، 'راي گيري ويژه' عنوان عمليات راي گيري از نظاميان عراق و همچنين زندانيان كمتر از پنج سال محكوميت است كه امروز -پنجشنبه- به همراه راي گيري از عراقي هاي مقيم خارج از اين كشور دو روز روزتر از موعد انتخابات سراسري (22 ارديبهشت) برگزار شد.
كميسيون عالي انتخابات عراق دقايقي پيش در اطلاعيه اي اعلام كرد ميزان مشاركت در اين گام نخست از انتخابات به 78 درصد رسيده است.
اين رقم از خوشبين ترين پيش بيني ها نيز بسيار فراتر بوده است.
حدود 940 هزار نفر از پرسنل نيروهاي مختلف نظامي واجد شرايط راي دادن در چهارمين انتخابات پارلماني عراق و نخستين انتخابات در دوره پساداعش بودند.
اهميت راي گيري ويژه در عراق از نظر ميزان مشاركت و نتايج آن از آنجاست كه كارشناسان با استناد به نتايج دوره هاي قبل، آن را يك نمونه آماري از كل عراق مي دانند.
به باور آنها، بر اساس تجربه دوره هاي پيشين، بسياري از مردم بويژه افراد مردد براي شركت در انتخابات و يا انتخاب يك ليست انتخاباتي، پس از درز اخبار غير رسمي نتايج راي گيري ويژه، انتخاب خود را با آن تنظيم مي كنند.
بر اين اساس به نظر مي رسد، به رغم بسياري از تحليل ها و پيش بيني ها، ميزان مشاركت در انتخابات اين دوره عراق نيز بالا و فراتر از همه پيش بيني ها باشد.
در اين صورت بايد ميزان مشاركت امروز نظاميان عراقي در انتخابات پارلماني را به منزله گامي محكم براي ساختن دوران جديد عراق دانست.
اين امر به ويژه در سايه ماه ها تلاش رسانه ها و جريان هاي وابسته به آمريكا و عربستان براي دلسرد كردن مردم و يا تخريب چهره هاي سياسي حاكم در طول 15 سال پس از سقوط «صدام حسين» ديكتاتور عراق، از ديدگاه ناظران بسيار مهم و نشانه عزم ملت و رهبران عراقي براي ورود به دوران جديد تلقي مي شود.
بسياري از سياستمداران و نيز رهبران ديني عراق، طي هفته هاي اخير از مردم خواسته بودند به تبليغات منفي دشمنان عراق توجه نكنند و با مشاركت بالا، يك پيروزي سياسي براي ساخت عراق جديد را رقم بزنند و پيروزي بزرگ نظامي خود بر گروهك تكفيري تروريستي داعش را تكميل كنند.
بيش از 24 ميليون از مجموع حدود 37 ميليون نفر جمعيت عراق واجد شرايط راي دهي هستند.
قريب هفت هزار نامزد در اين دوره از انتخابات براي تصاحب 329 كرسي پارلمان با هم به رقابت مي پردازند.
خاورم**380**
بغداد- ايرنا- اعلام مشاركت 78 درصدي نظاميان عراقي در «راي گيري ويژه» كه پيش درآمد انتخابات سراسري است، نشان از آن دارد كه عراقي ها گام نخست در انتخابات پارلماني را خيلي محكم برداشتند.