سيدمهرداد سيد عليخاني روز شنبه همزمان با آخرين روز فعاليت سي و يكمين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران در گفت و گو با خبرنگار فرهنگي ايرنا افزود: امسال بيش از 130 ناشر ديجيتال با توجه به توليداتي كه داشتند ثبت اوليه خود را براي حضور در نمايشگاه انجام دادند و با در نظر گرفتن فضا و مميزي هاي انجام گرفته، حضور 90 ناشر توليدكننده محتوا، براي حضور در اين دوره انتخاب و جانمايي شدند.
وي بيان داشت: تمام تلاش ما اين بود كه امسال توليدكنندگان محتوا در حوزه ديجيتال به جاي ناشران تكثيركننده ديجيتال در نمايشگاه حضوري فعال داشته باشند.
سيدعليخاني با اشاره به حضور توليدكنندگان حوزه آموزش، كاربردي، كودك و نوجوان، عمومي و دانشگاهي به عنوان فعالان حاضر در بخش ديجتال نمايشگاه كتاب گفت: خوشبختانه تمامي ناشران ديجيتال امسال از استقبال خوب بازديدكنندگان برخوردار بودند كه اين امر نشان دهنده اهميت به توليد محتوا به جاي تكثير آن است.
وي ضمن مقايسه عملكرد بخش ناشران ديجيتال نمايشگاه كتاب امسال با دوره قبل، گفت: 21 هزار و 700 اثر ديجيتال در نمايشگاه سال گذشته حضور داشتند اما امسال بيش از 26 هزار اثر ثبت شد.
سيدعليخاني گفت: با توجه به سياست دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مبني بر واگذاري امور اجرايي نمايشگاه ها و جشنواره ها به بخش خصوصي؛ برگزاري اين دوره نمايشگاه رسانه هاي ديجيتال تماما به بخش خصوصي و خود صنف واگذار شد.
وي تصريح كرد: متاسفانه عمدتا تعريف خوبي از نشر ديجيتال در نشر مكتوب وجود ندارد و علت آن به رسميت نشناختن محتواي ديجيتال است شايد هم يكي از دلايلش ارائه مجوزهاي فراوان در حوزه ديجيتال به همه آثار اعم از مكتوب و غير آن به نام ديجيتال باشد.
رئيس كميته بخش ناشران ديجيتال نمايشگاه كتاب تاكيد كرد: از نظر ما هر نفر كه بتواند محتواي ديجيتال توليد كند به عنوان ناشر ديجيتال شناخته مي شود؛ براي مثال يك گويش مي تواند داراي صوت، تصوير، انيميشن و ديگر وجوه باشد در حاليكه در مكتوب فقط بعد كاغذي آن ديده مي شود.
وي با تاكيد بر اينكه نبايد واژه «نشر الكترونيك» را به جاي «نشر ديجيتال» معرفي كرد، گفت: نشر الكترونيك، يك درس است كه ريشه آن در الكتريسيته و برق ديده مي شود؛ اما رسانه هاي ديجيتال و به دنبال آن نشر ديجيتال به توليد محتوا در فضاي مجازي و عرصه رسانه هاي ديجيتال مي پردازد از اين رو خوب است كه رسانه ها اين موضوع را در جامعه براي همگان تبيين كنند تا مردم هم بين اين دو تفكيك قائل شوند.
سيدعليخاني همچنين به موضوع انتخاب غرفه هاي برتر در اين دوره از نمايشگاه رسانه هاي ديجيتال اشاره كرد و گفت: با توجه به آيين نامه ها و شاخص هاي موجود، از تمام توليدكنندگان محتوا در حوزه هاي مختلف، گزينه هايي را به عنوان نامزد برتر معرفي كرده ايم كه در نهايت يك غرفه از حوزه آموزشي دانشگاهي به عنوان برترين اين بخش توسط هيات داوران انتخاب شده و امروز در مراسم اختتاميه نمايشگاه با حضور معاون اول رئيس جمهوري و وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تجليل خواهد شد.
وي يادآور شد: در نمايشگاه كتاب امسال همچنين شاهد رونمايي از چند اثر فاخر در حوزه ديجيتال بوديم كه از جمله آنها مجموعه آثار استاد شهيد مطهري شامل يادداشت ها، معرفي كتاب و كتب تصحيح شده و مقالات به صورت نرم افزار مجزا رونمايي شد.
سي و يكمين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران از 12 تا 22 ارديبهشت ماه 97 با شعار «نه به كتاب نخواندن» در مصلاي امام خميني (ره) پذيراي علاقه مندان است.
اين نمايشگاه امروز، شنبه با حضور معاون اول رئيس جمهوري، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و جمعي از مهمانان داخلي و خارجي با معرفي برترين ها به كار خود پايان مي دهد.
فراهنگ**1355**9157**1055
در نمايشگاه كتاب تهران ؛
سالن ناشران ديجيتال ميزبان 26هزار اثر مجازي شد
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۳:۲۹
کد خبر:
82912867
تهران- ايرنا- رئيس كميته بخش ناشران ديجيتال سي و يكمين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران گفت: امسال ميزبان بيش از 26هزار اثر در حوزه هاي فناوري اطلاعات، رسانه هاي ديجيتال و آي تي بوديم و براي اولين بار است كه اين تعداد اثر در اين حوزه ارائه مي شود.