خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۸:۳۲
کد خبر: 82913562
T T
۰ نفر

گلایه دامداران خراسان شمالی از نوسان قیمت علوفه

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۸:۳۲
کد خبر: 82913562
گلایه دامداران خراسان شمالی از نوسان قیمت علوفه

بجنورد - ایرنا - نبود ثبات قیمت نهاده ها، بالا بودن هزینه های تمام شده محصولات دامی و خشكسالی های پیاپی از جمله مشكلاتی است كه دامداران و مرغداران خراسان شمالی را در شمال شرق كشور با مشكلات گوناگون روبه رو كرده است.

خراسان شمالی با داشتن 3.5 میلیون واحد دامی جزو هفت استان نخست در پرورش دام كشور است اما، دامداران این خطه به علت نوسانات شدید قیمت‌ نهاده های دامی سر درگم شده و برای ادامه این حرفه نیاز به كمك مسئولان دارند.
این استان همچنین 85 واحد مرغداری با ظرفیت یك میلیون و 971 هزار قطعه دارد كه صاحبان این واحدها هم با مشكلات زیادی دست به گریبانند.
بالا بودن قیمت تمام شده گوشت و سایر فرآورده ها، افزایش بی رویه قیمت مواد اولیه مصرفی از جمله مشكلاتی است كه امروز دامداران و مرغداران خراسان شمالی از آن شكایت دارند و قادر به ادامه فعالیت در این بخش نیستند و حتی منجر به از دست دادن حرفه چندین ساله آن ها شده است.
به گفته فعالان این حوزه، دامداری و مرغداری‌ دیگر سوددهی لازم گذشته را ندارد و به همین علت آنان خواستار رسیدگی مسئولان برای رفع مشكلات این قشر مولد جامعه هستند.
یكی از دامداران خراسان شمالی می گوید: در چند ماه گذشته به منظور حمایت از مرغداران و دامداران، نهاده هایی با قیمت مناسب به بازار عرضه كه تا حدودی مشكل برطرف شد اما اكنون با افزایش قیمت نهاده ها شرایط برای تولید دشوار شده است.
علی سیاح اظهار كرد: به منظور ساماندهی بازار، عرضه ذرت با قیمت و شرایطی مناسب به تولیدكنندگان باید افزایش پیدا كند تا علاوه بر كوتاه شدن دست دلالان و سودجویان از افزایش قیمت جلوگیری كند.
یكی از تولیدكنندگان مرغ خراسان شمالی با ابراز گلایه از افزایش قیمت نهاده ها گفت: با گرانی های اخیر شرایط برای تولید مقرون به صرفه نیست از سویی با افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ در بازار برخورد جدی می شود.
قربان محمد توكلی بر حمایت از تولید كننده های داخلی تاكید و تصریح كرد: توزیع نهاده های دامی نیز باید مدیریت و نظارت شود تا مشكلی برای مصرف كننده های نهایی ایجاد نشود.
وی گفت: سال گذشته شركت پشتیبانی امور دام برای حمایت از تولیدات داخلی ذرت را در قالب خرید تضمینی از كشاورزان خریداری كرد تا آن را در مواقع لزوم در اختیار تولیدكنندگان قرار دهد.
یكی از واحدهای مرغداری این استان در باره دلایل ادامه تنش در بازار نهاده های دامی گفت: متاسفانه قیمت ها هر روز بالا می رود كه این امر برای قشر تولید كننده نگرانی به همراه دارد.
حامد شرافت پور از گرانی نهاده های دامی در بازار انتقاد كرد و افزود: قیمت گوشت مرغ و تخم مرغ افزایش پیدا نكرده و این امر شرایط تولید صنعت دام و طیور را دشوار كرده است، اكنون این امر نیز به ساماندهی دارد.
وی با بیان اینكه تولید كننده ها اكنون متضرر شده اند، افزود: مسئولان باید برای پایین نگاه داشتن هزینه های تولید برنامه ای منسجم داشته باشند تا این قشر هر سال نگران از دست دادن دام خود نشوند.
معاون امور دام سازمان جهاد كشاورزی خراسان شمالی نیز گفت: بازار نهاده های دامی در این استان با كمك شركت پشتیبانی و امور دام و اختصاص سهمیه مازاد متعادل می شود.
علی مباركی در گفت و گو با ایرنا به گرانی نهاده های دامی در این استان اشاره كرد و گفت: اكنون در بازار شاهد افزایش قیمت نهاده ها هستیم، واسطه ها از این موضوع در بازار سوء استفاده می كنند و مرغداران برای جلوگیری از تلفات مجبور به خرید هستند.
وی افزود: دولت نهاده ها را به منظور تنظیم بازار عرضه می كند و سعی دارد قیمت ها را متعادل نگه دارد اما وظیفه تامین نهاده ها را بر عهده ندارد.
وی با بیان این كه نهاده های كالاهای اساسی در بخش كشاورزی مانند ذرت و كنجاله سویا عمدتا در صنعت دام و طیور مصرف می شود،گفت: این نهاده ها سهم بالایی در قیمت تمام شده كالاهای اساسی دارند و به خاطر آن كه قیمت كالاهای اساسی از افزایش نرخ ارز از حدود 38 هزار ریال (مبادله ای) به 42 هزار ریال متاثر نشود، دولت تصمیم گرفت با اختصاص ما به التفاوت نرخ ارز،از افزایش قیمت كالاهای اساسی جلوگیری كند.
مباركی به قیمت مناسب جو در بازار اشاره كرد و اظهار داشت: تاكنون سهمیه فروردین و اردیبشهت ماه سال جاری نهاده های دامی در این استان توزیع شده است و همچنین پیگیر 200 تن سویا مازاد نیز هستیم.
معاون امور دام سازمان جهاد كشاورزی خراسان شمالی ادامه داد: پارسال 40 هزار تن ذرت، جو، كنجاله و سویا در این استان توزیع شد كه از این میزان 16 هزار تن ذرت و سویا معادل 40 درصد را شركت پشتیبانی امور دام و 24 هزار تن معادل 60 درصد را تشكل ها تامین كردند.
مباركی افزود: در فروردین امسال بر اساس جوجه ریزی مرغداری های این استان به دو هزار و 700 تن ذرت نیاز بود كه 400 تن را شركت پشتیبانی و مابقی را تشكل ها تامین كردند.
وی اظهار داشت: نیاز سویای مرغداری ها نیز یك هزار و 500 تن بود كه 150 تن را شركت پشتیبانی و مابقی را تشكل ها فراهم كردند.
وی گفت: بر اساس اعلام شركت پشتیبانی و امور دام قیمت هر كیلوگرم ذرت 11 هزار ریال، جو 10 هزار و 800 و سویا 19 هزار ریال است كه در بازار این نرخ بیشتر است.
استان خراسان شمالی 85 واحد مرغداری با ظرفیت یك میلیون و 971 هزار قطعه دارد كه از این تعداد 67 واحد مرغ داری با ظرفیت یك میلیون و 700 هزار قطعه فعال است.
18 واحد مرغداری در خراسان شمالی هم نیمه فعال است.
به گفته مسئولان سازمان جهاد كشاورزی، چهار درصد از جمعیت دام سبك كشور در خراسان شمالی نگهداری می شود. 7186/3007/ 6042
۰ نفر