عباس ارشدي روز يكشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: 280 هكتار از اراضي كشاورزي دليجان گلستان گل محمدي است كه 250هكتار آن بارده و 30 هكتار آن غير بارده مي باشد.
وي گفت: از هر هكتار گلستان هاي دليجان به طور متوسط سه تن گل محمدي برداشت مي شود و با وجود كاهش 200 كيلوگرمي ميانگين توليد گلبرگ از هر هكتار به دليل سرمازدگي بهاره پيش بيني مي شود امسال حدود 750 تن گلبرگ تر از گلستان هاي اين خطه برداشت شود.
وي بيان كرد: برآورد مي شود كه 31 ليتر اسانس و يك ميليون ليتر گلاب امسال در كارگاه هاي فرآوري اين شهرستان استحصال شود.
ارشدي گفت: 20 كارگاه گلاب گيري سنتي و كارخانه اسانس گيري دردليجان فعال است كه محصول آن به بازارهاي داخلي و خارجي عرضه مي شود.
مدير جهاد كشاورزي دليجان بيان كرد: با توجه به خشكسالي و كم شدن منابع آب در دليجان تغيير الگوي كشت ضروري است و در همين راستا ترويج محصولات كم آب بر و مناسب با شرايط اقليمي منطقه به ويژه گل محمدي در دستور كار قرار دارد.
ارشدي گفت: بيشترين سطح زير كشت گل محمدي در روستاهاي خاوه، مهدي آباد، هستيجان و قالهر قراردارند.
بيشترين سطح زير كشت گل محمدي در استان مركزي مربوط به شهرستان دليجان با 50 هزار نفر جمعيت است و حدود 500 بهره بردار در اين بخش به توليد اشتغال دارند.
/6013/7277
خمين - ايرنا - مدير جهاد كشاورزي دليجان گفت: با آغاز فصل برداشت گل محمدي از سطح گلزارهاي اين شهرستان، كار گلاب گيري در كارگاه هاي فرآوري كليد خورد.