۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۶:۳۶
کد خبر: 82914252
T T
۰ نفر
سیف: روابط بانكی از محورهای مهم مذاكره با اروپا خواهد بود

تهران - ایرنا - رییس كل بانك مركزی گفت: برقراری ارتباط با بانك‌های مركزی و بزرگ اروپایی از موضوعات اساسی است كه در مذاكرات وزیر امور خارجه با پنج كشور دیگر عضو برجام پیگیری می شود.

به گزارش ایرنا، «ولی الله سیف» روز یكشنبه در حاشیه جلسه ارزی در مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اكنون مذاكراتی بین ایران با سه كشور اروپایی شامل انگلیس، فرانسه و آلمان و نیز چین و روسیه در حال انجام است.
وی افزود: با توجه به مقدماتی كه برای این مذاكرات پیش آمده، قرار شده ایران در شرایطی قرار گیرد كه احساس كُند از برجام انتفاع لازم را می‌برد؛ اگر قرار باشد زمینه‌ای برای حركت مثبت اقتصاد ما در برجام ایجاد نشود، ایران نمی‌تواند به تعهداتش در برجام عمل كند.
رئیس شورای پول و اعتبار با بیان اینكه یكی از محورهای اساسی مذاكرات، ارتباطات بانكی است، گفت: كارشناسان بانك مركزی نیز در این مذاكرات حضور ارند و امیدواریم شرایطی ایجاد شود كه نظام بانكی بتواند ارتباطات بین ‌المللی خود را داشته باشد.
سیف درباره انتظار مشخص بانك مركزی از اروپا در این مذاكرات گفت: برقراری ارتباط با بانك‌های مركزی و بزرگ اروپایی برای بانك مركزی و نظام بانكی كشور از بحث‌های اساسی است كه دنبال می‌كنیم.
وی درباره نتایج تصمیمات اخیر ارزی نیز گفت: یك ماه از این تصمیم می گذرد و با وجود كه در ابتدای كار هستیم، بالغ بر هفت میلیارد دلار ارزهای مختلف برای واردات به كشور تخصیص داده شد و همچنین چهار میلیارد دلار تامین ارز كردیم كه نشان می‌دهد مسیر واردات جاری است و هیچگونه وقفه‌ای در آن وجود ندارد.
رییس كل بانك مركزی افزود: در رابطه با صادرات با وجود وقفه یك هفته‌ای به دلیل آشنا نبودن صادركنندگان و راه‌اندازی سامانه نیما، یك میلیارد و 200 میلیون دلار ارز ناشی از صادرات در سامانه نیما عرضه شده است كه بیانگر كارایی این مدل است و اینكه ایرادی ندارد.
سیف ادامه داد: در رابطه با نیازهای متفرقه‌ ارزی كه وجود دارد، 33 مورد شناسایی شده و كمیته فعالی در بانك مركزی با حضور دستگاه‌ های دیگر تشكیل شده است و هر نوع نیازی كه به عنوان نیاز واقعی و منطقی شناسایی شود، تامین ارز خواهد شد.
وی با بیان اینكه در منابع و مصارف ارزی كشور تعادل داریم و جای نگرانی نیست، گفت: صحبت‌هایی درباره دلار 6 هزار و 800 یا حتی هفت هزار تومانی شنیده می‌شود اما حجم بسیار كوچكی است كه در پستوها مبادله می‌شود.
رییس كل بانك مركزی تاكید كرد: قرار نیست ارز كشور را برای قاچاق و تامین نیازهای انتقال سرمایه تخصیص دهیم زیرا منابع ارزی كشور سرمایه ملی و متعلق به 80 میلیون ایرانی است و باید به نیازهای واقعی و منطقی تخصیص یابد.
سیف خاطرنشان كرد: دلار 4200 تومانی را به همه نیازهای واقعی تخصیص می‌دهیم كه تا این لحظه بخشی از این نیازها شناسایی شده و بخشی در شرف شناسایی است كه در آینده اضافه می‌شود.
وی افزود: ظرف یك ماه گذشته بیش از 100 میلیون یورو بر همین مبنا به مسافران، بیماران و دانشجوان ارز فروخته شد و در آینده نیز ادامه پیدا می‌كند و برای هر كدام فرآیند و ساز و كار مناسب ابلاغ و عملیاتی شده است.
به گزارش ایرنا، شامگاه هجدهم اردیبهشت ماه دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا با وجود مخالفت های جهانی با هرگونه تصمیم یكجانبه، از توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 خارج شد كه این كار تنها برای سران رژیم صهیونیستی و سعودی خوشایند بود.
پس از این اقدام غیرقانونی آمریكا، اتحادیه اروپا به همراه دیگر امضا كنندگان توافق برجام یعنی روسیه، چین، فرانسه، آلمان و انگلیس دور تازه ای از رایزنی ها برای حفظ این توافق بین المللی را آغاز كرده است؛ فدریكا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاكید كرده كه اتحادیه اروپا به برجام پایبند می ماند.
رهبر انقلاب اسلامی هفته گذشته در دیدار با فرهنگیان از دولت خواستند تضمین های قطعی برای حفظ منافع ایران در توافق هسته ای را از طرف های اروپایی دریافت كنند.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه بر مبنای دستور العمل حسن روحانی رئیس جمهوری، به منظور رایزنی و تبادل نظر با اروپا و دیگر طرف‌های برجام و بررسی امكان تداوم برجام در صورت تضمین منافع ملت ایران، از شامگاه شنبه (22 اردیبهشت) سفر فشرده ‌ای را به چین، روسیه و بلژیك آغاز و در ایستگاه اول امروز یكشنبه با مقامات چینی دیدار و گفت‌ و گو كرد.
ظریف پس از پكن برای رایزنی با مقامات روسی راهی مسكو می‌شود و روز سه‌ شنبه با حضور در بروكسل در نشستی با حضور وزیران خارجه تروئیكای اروپایی شامل فرانسه، آلمان و انگلیس و فدریكا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شركت می‌كند.
اقتصام**9132*2025
۰ نفر