۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۵:۲۴
کد خبر: 82914599
T T
۰ نفر

آمریكا خواستار خروج مواد هسته ای از كره شمالی شد

۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۵:۲۴
کد خبر: 82914599
آمریكا خواستار خروج مواد هسته ای از كره شمالی شد

پكن - ایرنا - آمریكا از كره شمالی خواست كه برای انتقال و خارج كردن مواد هسته ای، تسلیحات اتمی، مواد گداخت هسته ای و موشك های دوربرد از این كشور اقدام كند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا این درخواست درست در شرایطی مطرح می شود كه آمریكا به دنبال پیشبرد فرایند خلع سلاح هسته ای و گرفتن امتیازات بیشتر از كره شمالی قبل از دیدار سران این كشور و كره شمالی است.
خبرگزاری یونهاپ از كره جنوبی امروز گزارش كرد كه كره شمالی تا كنون حاضر به اجابت این خواسته و حتی پاسخگویی به آن نشده است.
این گزارش می افزاید كه كره شمالی حتی در باره دیدار روز 12 ژوئن 'كیم جونگ اون' رهبر این كشور با 'دونالد ترامپ' رییس جمهور آمریكا در سنگاپور سكوت كرده است.
خبرگزاری كره جنوبی تصریح می كند كه موضوع خلع سلاح هسته ای بسیار پیچیده است و كمتر كسی باور می كند كه كره شمالی حاضر به تحویل سلاح های اتمی و موشك های دوربرد قاره پیما با توان حمل كلاهك هسته ای به آمریكا باشد.
این احتمال می رود كه موضوع مذكور در جریان سفر اخیر وزیر خارجه جدید آمریكا به كره شمالی و دیدار وی با رهبر این كشور مطرح شده باشد و طرفین در این باره رایزنی هایی صورت داده اند.
از سوی دیگر 'مایك پمپئو' در دیدار با 'كانگ كیونگ وا'، وزیر خارجه كره‌جنوبی كه برای رایزنی با مقامات آمریكایی به واشنگتن سفر كرده بود دم از كمك اقتصادی گسترده به پیونگ‌یانگ زد و این در شرایطی است كه به نظر می‌رسد مذاكره مستقیم میان واشنگتن و پیونگ‌یانگ، نگرانی‌ها را در سئول به وجود آورده است.
پمپئو كه اولین بار در كسوت رئیس سیا برای گفت‌وگو با رهبر كره‌شمالی به این كشور سفر كرده بود، چند روز پیش نیز در یكی از اولین مأموریت‌های خود پس از به‌دست‌گرفتن سكان هدایت وزارت خارجه، برای مذاكره با مقامات كره‌شمالی، عازم پیونگ‌یانگ شد و در بازگشت توانست حكم آزادی سه زندانی آمریكایی در كره‌شمالی را بگیرد.
در همان اثنا بود كه رهبر كره‌شمالی نیز از تعلیق فعالیت‌های موشكی و همچنین تعطیلی یك سایت آزمایش‌های هسته‌ای خبر داد.
البته 'كیم' دلیل تعلیق فعالیت‌های هسته‌ای و موشكی این كشور را ، اتمام پروسه ساخت موشك های اتمی عنوان كرده بود اما به نظر می‌رسد مذاكرات با همسایه جنوبی در نتیجه اعمال تحریم‌های سنگین بین‌المللی را باید دلیل اصلی این چرخش در رهبری پیونگ‌یانگ دانست حال با توجه به گام‌هایی كه پیونگ‌یانگ برداشته، نوبت آمریكایی‌هاست تا حسن نیت خود را به رهبران كره‌شمالی ثابت كنند.
البته رایزنی با مقامات كره‌جنوبی در آستانه دیدار ترامپ و كیم، در روزهای اخیر نیز جریان داشت و در واقع وزیر خارجه كره‌جنوبی پیش از دیدار با همتای آمریكایی خود با جیمز متیس، وزیر دفاع این كشور، نیز دیدار كرده بود.
در این دیدار 'كانگ كیونگ وا' به بررسی اعلامیه پانمونجوم میان 'مون جائه این' رئیس ‌‌جمهوری این كشور با 'كیم جونگ اون'، رهبر كره‌شمالی و تلاش‌ها برای بهبود روابط بین سئول و پیونگ‌یانگ و دستاوردهای مربوط به هدف مشترك خلع سلاح اتمی شبه‌جزیره كره پرداخت و دو طرف به توافقات ضمنی نیز رسیدند؛ اما بنا به اظهارات پمپئو، در‌ صورتی‌كه كره‌شمالی سریعا نسبت به خلع سلاح هسته‌ای اقدام كند، ایالات متحده آماده است تا در رسیدن این كشور به رفاه و همچنین بهبود روابط همسایه شمالی با كره‌جنوبی وارد عمل شود.
آساق**231**1904**