به گزارش ايرنا در اين موزه 400 عدد نمونه فسيلي از انواع بي مهرگان از قبيل خانواده سر پايان، خارپوستان، تريلوبيت، شكم پايان، بازو پايان، آمونيتها، دو كفهاي ها و آمونيت هاي هترومورف و ناتيلوئيد ها به نمايش گذاشته شده است.
همچنين در اين موزه چند كارگاه آموزشي در خصوص گفتارهاي چگونگي رسوب برداري آثار و تاريخچه آن به صورت سمعي و بصري براي علاقه مندان در رده هاي سني مختلف برگزار مي شود.
معاون ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد درباره موزه ديرينه شناسي كامبرين گفت: اين اين موزه تنها موزه ديرينه شناسي كشور است كه همه نمونه ها به طور علمي رسوب برداري و تبديل به نمونه هايي آموزشي و موزه اي شده است.
ساشا رياحي مقدم، اهداف راه اندازي اين موزه را نگهداري نمونه هاي فسيلي بسيار ارزشمند ايران زمين و انتقال آن به آيندگان، ارتقاي سطح علمي دانش آموزان و دانشجويان و عموم مردم، جلوگيري از برداشت هاي بي رويه و غير اصولي و علمي نمونه هاي فسيلي عنوان كرد.
وي افزود: ايجاد بانك فسيل براي افراد محقق كه براي نخستين بار در ايران اين ايده مطرح شده و ايجاد كارگاه هاي آموزشي در راستاي فرآوري نمونه هاي خام فسيلي و تبديل آن به نمونه هاي آموزشي و كاملاً موزه اي از ديگر اهداف برپايي اين موزه است.
وي ادامه داد: به دليل منحصر به فرد بودن نمونه ها، اين موزه مي تواند مركز و مرجع تبادل اطلاعات و تحقق و پژوهش در مورد ماكروفسيل هاي ايران در سطح بين المللي و همكاري با مراجع و دانشگاه هاي خارج از كشور باشد.
وي اضافه كرد: به دليل نبودن چنين موزه با ارزشي در سطح ملي اميدواريم اين گنجينه غني فسيلي بتواند كمك شاياني به ارتقاي سطح علمي تمام دانش آموزان و دانشجويان و حتي مردم عامه داشته باشد.
موزه ديرينه شناسي كامبرين توسط سرمايه گذار بخش خصوصي و با همكاري و مشاركت اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان راه اندازي شده است.
اين موزه در ميدان شهيد بهشتي، خيابان دهم فروردين، كوچه دروازه قصاب ها، جنب آب انبار شش بادگيري واقع شده و بازديد از آن براي عموم آزاد است.
7532/ 6197
@irnayazdd
يزد - ايرنا - موزه تخصصي ديرينه شناسي كامبرين روز دوشنبه طي مراسمي با حضور جمعي از مسئولان استان در شهر ميراث جهاني يزد افتتاح شد.