۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۹:۳۵
کد خبر: 82915980
T T
۰ نفر
راه اندازی پنل خورشیدی نیازمند تسهیلات اشتغال است

قم- ایرنا- معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد امام خمینی(ره) قم گفت: راه اندازی پنل های خورشیدی مددجویان این نهاد كه با هدف اشتغالزایی برای سالمندان اجرایی می شود، در انتظار اعطای تسهیلات اشتغال پایدار روستایی است.

محمود تلخابی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: بر اساس برنامه ریزی كه سال گذشته صورت گرفت، قرار بود 100 نیروگاه خورشیدی برای 100 خانواده روستایی سالمند ناتوان ایجاد شود. كه تاكنون 2 پنل خورشیدی پنج كیلوواتی در روستاهای بخش كهك و قنوات قم راه اندازی شده است.
وی بیان كرد: قیمت این پنل ها 250 میلیون ریال بود كه به صورت تسهیلات در اختیار خانواده های زیر پوشش كمیته امداد قرار می گرفت، ولی به دلیل وارداتی بودن پنل و تجهیزات آن، با تغییر نرخ ارز، قیمت تمام شده آن ها 50 میلیون ریال افزایش یافت.
تلخابی افزود: به دلیل محدود بودن منابع در اختیار، پیشنهاد استفاده از منابع تسهیلات اشتغال پایدار روستایی تا سقف 300 میلیون ریال برای هر خانواده به كارگروه اشتغال استانداری ارائه شد.
وی اضافه كرد: كارگروه اشتغال موافقت ضمنی خود را با این طرح اعلام نموده است و منتظر موافقت نهایی آن و تصویب اعطای منابع هستیم تا نسبت به خرید و راه اندازی 98 پنل خورشیدی دیگر اقدام كنیم.
وی خاطرنشان كرد: در صورت همكاری مراجع تصمیم گیرنده، كمیته امداد آمادگی دارد نسبت به خرید پنل های خورشیدی بیشتر برای خانواده های سالمند روستایی كه تحت پوشش این نهاد نیستند، نیز اقدام نماید.
معاون كمیته امداد قم گفت: بعضی معتقد هستند كه این طرح اشتغالی برای فرد ایجاد نمی كند، در حالی كه بر اساس قانون، فردی كه در هفته یك ساعت كار كند، شاغل محسوب می شود. خانواده هایی كه پنل خورشیدی به آن ها تعلق می گیرد، باید در هفته چند ساعت صرف تمیز و نگهداری كردن پنل خورشیدی نمایند.
وی با اشاره به این كه درآمد حاصل ازاین طرح برای خانواده ها پایدار است،گفت: با اجرای این طرح هر خانواده بین هشت تا 9 میلیون ریال در ماه درآمد خواهد داشت و با توجه به این كه استان قم سالانه 300 روز آفتابی دارد، باید از این ظرفیت نهایت استفاده را نمود.
تلخابی گفت: علاوه بر این كه خانواده روستایی سالمند نیازمند باید شرایط استفاده از این طرح را داشته باشد، باید منزل مسكونی وی استحكام لازم را داشته و مورد تایید كارشناسان شركت برق باشد.
وی با تاكید بر اینكه با راه اندازی نیروگاه های خورشیدی درآمدی از دولت هدر نمی رود، گفت: در این طرح شركت توزیع نیروی برق قم به عنوان نماینده شركت واردكننده پنل (انرژی های نو) با مددجویان قراردارد می بندد و به مدت 20 سال برق تولیدی این نیروگاه ها خریداری می شود.
برق تولید شده توسط این پنل ها به قیمت هر كیلو وات هشت هزار ریال توسط شركت توزیع برق استان از خانواده ها خریداری و وارد شبكه برق سراسری می شود.
سلول خورشیدی، یك قطعه الكترونیكی است كه درصدی از انرژی نور خورشید را، مستقیما به الكتریسیته تبدیل می ‌كند؛ طی 20 سال اخیر، استفاده از سلول های خورشیدی برای تامین انرژی در جهان به طور چشمگیری در حال افزایش است.
20 هزار و 592 خانوار با جمعیت 35 هزار و 539 تن در استان قم زیر پوشش كمیته امداد امام خمینی(ره) هستند كه 2.8 درصد از جمعیت كل استان را شامل می شود؛ از این تعداد 15 هزار و 820 خانوار فقط كمك های موردی دریافت می كنند.
از این تعداد، 13 هزار و 730 زن كه 11 هزار تن از آن ها سالمند بالای 60 سال و پنج هزار و 570 زن مطلقه بوده كه همگی سرپرست خانوار می باشند و 625 خانواده زندانی نیز از جمله خانواده های زیر پوشش كمیته امداد قم است.
یك هزار و 624 بیمار صعب العلاج، 588 بیمار زمین گیر، 58 بیمار سرطانی و 137 فرد مبتلا به بیماری خاص از دیگر افراد زیر پوشش كمیته امداد قم است.
/2085/ 6133/