۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۰:۳۳
کد خبر: 82918371
T T
۰ نفر

بازدید از موزه ملی ملك رایگان شد

۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۰:۳۳
کد خبر: 82918371
بازدید از موزه ملی ملك رایگان شد

تهران - ایرنا - كتابخانه و موزه ملی ملك با گرامیداشت روز جهانی موزه، دوستداران آثار تاریخی را به بازدید رایگان از تالارها و آثار موزه‌ای این موقوفه آستان قدس رضوی فرا‌خواند.

به گزارش ایرنا، موسسه كتابخانه و موزه ملی ملك روز پنجشنبه به همین منظور روزهای 29 و 30 اردیبهشت جاری را برای بازدید رایگان از این مكان اعلام كرده است.
موسسه كتابخانه و موزه ملی ملك، نخستین موزه وقفی - خصوصی ایران، در كنار كتابخانه‌ای از نسخه‌های نفیس خطی، چاپ سنگی، سربی و كتاب‌های چاپی، گنجینه‌ای از آثار و اشیای ارزشمند تاریخی را در تالارهای گوناگون خود جای داده و در «میدان امام خمینی، سردر باغ ملی، خیابان ملل متحد» قرار دارد.
در این مركز مجموعه سكه‌های تاریخی، از دوران پیش از هخامنشی (از سده ششم پیش از میلاد) تاكنون در معرض دید علاقمندان است و در كنار تالار سكه، تالار كمال‌الملك و خاندان غفاری قرار دارد كه در آنجا مجموعه‌ای از تابلوهای نقاشی محمد غفاری مشهورترین نقاش تاریخ معاصر ایران و دیگر اعضای هنرمند خاندان غفاری گردآمده است.
تالار كتابت و نگارگری، دیگر بخش موزه ملی ملك است كه مجموعه‌ای از آثار برجسته خوش‌نویسی و نگارگری، لاكی، اسناد و نسخه‌های نفیس خطی را در برمی‌گیرد. مجموعه هنر لاكی، شامل قلمدان‌ها، قاب‌آیینه‌ها و جلدهای لاكی، دیگر بخش موزه است كه در كنار تالار كتابت و نگارگری جای گرفته است. یكی از بخش‌های جذاب موزه ملی ملك، مجموعه اهدایی بانو عزت‌ملك ملك، دختر بزرگ حاج حسین آقا ملك واقف این گنجینه است كه گنجینه‌ای از تابلوهای نقاشی قاجاری، نسخه‌های خطی، قلمدان، سرقلیان و آثار لاكی را در خود دارد.
سالن تك اثر، بخش دیگری در موزه ملی ملك است كه در هر فصل سال، یك اثر از مجموعه آثار نادیده موجود در مخازن آثار موزه، همراه با تابلوها، توضیحات و نماهنگ‌های جذاب، در آن عرضه می‌شود.
سه تالار نوبنیاد «هنر و زندگی» «تمبر» و «هزار داستان» نیز كه در نیمه دوم سال 1396 گشایش یافته‌اند، نماهایی نو از آثاری تازه در زمینه‌های اشیای تزیینی، تمبر و نسخه‌های خطی به همراه فناوری‌های روزآمد پیش روی گردشگران می‌گذارند.
چهار نمایشگاه «هفت اقلیم (جغرافیا به روایت نسخه خطی الممالك و المسالك استخری)»، «گزیده هنر اسلامی- ایرانی؛ دوره قاجار»، «تك اثر چهاردهم؛ مجله زبان آموزگار» و «آثار هنرجویان دوره آموزشی نقاشی پشت شیشه» نیز در كنار تالارهای موزه‌ای، گردشگران و بازدیدكنندگان را به دنیای رنگارنگ و جذاب فرهنگ و هنر اسلامی- ایرانی فرا می‌خوانند.
فراهنگ **9022**1597
۰ نفر