۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۹:۰۴
کد خبر: 82919550
T T
۰ نفر

بیمه هم درد كشاورزان را درمان نكرد

۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۹:۰۴
کد خبر: 82919550
بیمه هم  درد كشاورزان را درمان نكرد

بجنورد - ایرنا - مسئولان و متولیان امر كشاورزی خراسان شمالی در حالی بیمه را راهكاری برای جبران خسارت های تولید در این بخش می دانند كه كشاورزان استان به علت ضعف خدمات، تمایلی برای استفاده از فرصت های بیمه ای نشان نداده اند.

به گزارش ایرنا، وقوع حوادث طبیعی هر ساله خسارت های زیادی را به كشاورزان این استان تحمیل می كند، سیل، خشكسالی و سرما زدگی از جمله حوادثی است كه بخش زیادی از محصولات كشاورزان استان را از بین می برد، در این میان مسئولان همواره به كشاورزان توصیه می كنند كه برای جبران بخشی از هزینه ها، محصولات خود را زیر پوشش بیمه آورند اما كشاورزان از آن استقبالی نمی كنند.
كشاورزان خراسان شمالی یكی از علت های اصلی عدم استقبال مناسب آن ها برای انجام بیمه محصولات كشاورزی، شرایط و مقررات پیچیده بیمه و عدم همخوانی خسارت ها با پرداخت ها عنوان می كنند.
آن ها می گویند: بیمه، تنها بخشی از هزینه ها را پوشش می دهد و خسارت محصولات را جبران نمی كند این در حالی است كه انتظار می رود درآمدها و خسارتی كه به محصولات وارد آمده جبران شود.
یكی از كشاورزان در این باره گفت: بیمه ای كه اكنون توسط صندوق بیمه محصولات كشاورزی اجرا می شود، بیمه هزینه ها است و خسارت درآمدها را جبران نمی كند.
علی روحانی اظهار كرد: كشاورز هزینه های زیادی را صرف كاشت، داشت و برداشت محصول می كند اما غرامتی كه بابت خسارت ها پرداخت می شود جبران كننده هزینه های یكی از این مراحل هم نیست.
یك كشاورز دیگر نیز تاخیر در پرداخت غرامت ها را از دیگر علت های بی رغبی به بیمه عنوان كرد و گفت: مبالغی كه به عنوان غرامت به كشاورز پرداخت می شود بسیار ناچیز است و علاوه بر آن، غرامت ها بسیار با تاخیر پرداخت می شود.
محمد غلامی با بیان اینكه كارشناسان با تاخیر برای تعیین خسارت ها حاضر می شوند اظهار كرد: تاخیر در حضور كارشناسان سبب می شود كه شواهد خسارت ها از بین برود و تعیین خسارت ها به درستی و دقیق نباشد.

* كشاورزان از بیمه استقبال نمی كنند
رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد كشاورزی خراسان شمالی با اشاره به اینكه كشاورزان این استان از بیمه استقبال نمی كنند گفت: خدمات صندوق بیمه كشاورزی، نتوانسته است رضایت این تولیدكنندگان را به دست آورد.
عبدالحسین نامور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: كشاورزان این استان از خدمات صندوق بیمه كشاورزی ناراضی و گلایه مند هستند.
وی با بیان اینكه یكی از راهكارها برای جبران خسارت های بخش كشاوزی، بیمه محصولات است گفت: عملكرد صندوق بیمه محصولات كشاورزی تا كنون نتوانسته است رضایت كشاورزان را به دست آورد اما به هر حال، كشاورز در صورت استفاده از بیمه، بخشی از خسارت های حوادث طبیعی را به عنوان غرامت دریافت می كند.
وی خاطرنشان كرد: كشاورزان معمولا متقاضی بیمه با تعرفه های پایین هستند از این رو، گزینه هایی كه تعرفه كم دارد، انتخاب می كنند و در صورت وقوع خسارت، صندوق بیمه كشاورزی نیز غرامت كمتری پرداخت می كند.
به گفته رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد كشاورزی خراسان شمالی در سال زراعی جاری، 20 درصد از سطح باغ های استان معادل هفت هزار و 800 هكتار و 16 درصد از زمین های زراعی معادل 44 هزار هكتار زیر پوشش بیمه است.

*طرح بیمه پایه محصولات كشاورزی
معاون بیمه ای بانك كشاورزی خراسان شمالی نیز با اشاره به عدم استقبال كشاورزان از بیمه محصولات خود گفت: اكنون آنچه در بیمه كشاورزی جاری و ساری است، بیمه هزینه های تولید است و درآمد كشاورز زیر پوشش قرار نمی گیرد و بر این اساس خیلی از كشاورزان از مبالغ غرامت دریافتی گله مند هستند.
هادی اسعدی اظهار كرد: اجرای طرح بیمه پایه محصولات كشاورزی برای نخستین بار در سطح كشور و در این استان سال گذشته اجریی شد كه در آن چهار محصول زراعی و باغی شامل گندم آبی و دیم، انگور، پسته و سیب زیر پوشش خدمات قرار گرفت.
وی با بیان اینكه تعهدات دولت در پرداخت غرامت ها در بیمه پایه بسیار چشمگیر است تصریح كرد: كشاورزان با كمترین میزان حق بیمه می توانند از مزایای این طرح بهره مند شوند.
اسعدی درباره شرایط بیمه پایه محصولات كشاورزی گفت افزود: این بیمه محصولات كشاورزی تنها خسارت های فاجعه بار ناشی از سرمازدگی و خشك سالی را جبران می كند.
وی تصریح كرد: خسارت فاجعه بار به معنای از بین رفتن 70 درصد و بیشتر محصولات كشاورزی در اثر سرما و خشك سالی است.

* بیمه تنها هزینه ها را جبران می كند
اسعدی درباره عدم استقبال كشاورزان از بیمه محصولات خود گفت: یكی از علت های اصلی بی رغبتی كشاورزان از بیمه، این است كه صندوق بیمه كشاورزی تنها هزینه ها را پوشش می دهد و در اصل بیمه هزینه ها است اما كشاورزان انتظار دارند كه صندوق، درآمد و محصول را بیمه كند كه به علت كمبود اعتبارات، این امر تا كنون میسر نشده است.
معاون بیمه ای بانك كشاورزی خراسان شمالی گفت: صندوق بیمه كشاورزی تنها هزینه ها را جبران می كند و آنچه به عنوان غرامت بیمه به بیمه گذار پرداخت می شود تنها جبران كننده هزینه ها است.
وی خاطرنشان كرد: البته اخیرا با پیگیری ها انجام شده، بیمه عوامل تولید به گزینه های بیمه ای كشاورزی افزوده شده است این بیمه در برخی استان ها به صورت پایلوت اجرا شده است در صورت موفق بودن طرح، در سایر استان ها اجرایی می شود.
به گفته اسعدی، بیمه هواشناسی و بیمه درآمد از دیگر گزینه های بیمه است كه اجرایی شدن آن در دست بررسی است.
معاون بیمه ای بانك كشاورزی خراسان شمالی تصریح كرد: بیمه عوامل تولید برای محصول برنج در استان های شمالی كشور به صورت پایلوت اجرا شده است.
اسعدی با بیان اینكه یكی دیگر از علت های بی رغبتی از بیمه كشاورزی، تاخیر در پرداخت غرامت ها به بیمه گذاران است گفت: در سال های اخیر، به علت كمبود اعتبارات دولتی و تخصیص با تاخیر آن غرامت خسارت های وارد شده به كشاورزان بیمه گذار با تاخیر پرداخت می شد كه این مشكل اكنون كمتر شده است.
وی گفت: سال زراعی 95-96 ، 33 میلیارد ریال حق بیمه از كشاورزان استان دریافت شد اما 125 میلیارد ریال به عنوان خسارت به بیمه گذران پرداخت شده است.
وی با بیان اینكه خسارت های سال زراعی جاری هنوز تعیین نشده است افزود: در سال زراعی 96-97 تا این تاریخ 44 هزار و 603 هكتار از زمین های زراعی استان زیر پوشش بیمه قرار گرفت و 11هزار و 551 هكتار ازباغات، 157 هكتار از عرصه های منابع طبیعی، 75 هزار راس دام و چهار میلیون و 970 هزار قطعه طیور گوشتی زیر پوشش بیمه قرار گرفته است.
به گفته وی، ضریب نفوذ بیمه ای در محصولات كشاوزی استان به طور كلی 20 تا 25 درصد است كه این رقم در كشور نیز همین است.
معاون بیمه ای بانك كشاورزی خراسان شمالی افزود: سال زراعی گذشته 125 میلیارد ریال غرامت خسارت های كشاورزی به بیمه گذاران استان پرداخت شده است كه از این مبلغ 70 میلیارد ریال سهم باغداران ،51 میلیارد ریال غرامت زارعان استان و پنج میلیارد ریال غرامت دامداران بوده است.
خراسان شمالی 344 هزار هكتار عرصه كشاورزی دارد.
7185/ 6042
۰ نفر