۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۹:۲۴
کد خبر: 82920236
T T
۰ نفر
مردم از مصرف قارچ های فله غیر بسته بندی خودداری كنند

تهران- ایرنا- سخنگوی سازمان اورژانس كشور با بیان اینكه مردم از مصرف قارچ های فله غیر بسته بندی و غیر پرورشی خودداری كنند، گفت: مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ های سمی، بیشتر در استانهای غربی كشور به ویژه كرمانشاه، كردستان، ایلام، لرستان، آذربایجان غربی، زنجان، چهار محل و بختیاری و قزوین شایع است.

به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، مجتبی خالدی افزود: افرادی كه به طبیعت می روند و یا به تجربه سال های گذشته، قارچ هایی را از كوهستانها و كوهپایه ها جمع آوری می كردند، امسال به دلیل بارش های بهاری مراقب باشند كه قارچ های سمی را نچینند.
خالدی تصریح كرد: مصرف و حتی لمس قارچ های سمی كوهپایه ای یا كوهستانی ممكن است مسمومیت ایجاد كند اما تمام افرادی كه دچار مسمومیت گوارشی شدند، سابقه مصرف این گونه قارچ ها در سالهای گذشته را داشته اند.
سخنگوی سازمان اورژانس كشور اضافه كرد: برخی افراد قارچ های كوهی و طبیعی را جمع آوری و برای فروش و امرار معاش به مغازه ها ارائه می دادند و مردم هم به ویژه در استانهای غربی كشور با این تصور كه قارچ های فله در مغازه ها، سالم هستند، اقدام به مصرف قارچ می كردند.
وی تاكید كرد: مردم در مصرف قارچ هایی كه غیر از بسته بندی و پرورشی در بازار وجود دارند، دقت و توجه ویژه ای داشته باشند چون تا كنون 9 نفر بر اثر مصرف قارچ های سمی در كشور فوت كرده اند كه 7 نفر از آنها در استان كرمانشاه، یك نفر در لرستان و یك نفر نیز در كردستان جان خود را از دست داده است.
خالدی در باره علائم مسمومیت گوارشی ناشی از مصرف قارچ های سمی، گفت: اگر مردم پس از مصرف قارچ دچار تهوع، استفراغ، سرگیجه دل درد، كاهش هشیاری، ضعف عضلانی، تشنج و زردی شدند سریعا به مراكز درمانی مراجعه كنند تا دچار نارسایی كبد نشوند.
سخنگوی اورژانس كشور یادآور شد: اگر افراد مسموم شده با قارچ های سمی با تاخیر به مراكز درمانی مراجعه كنند، ممكن است به پیوند كبد نیاز داشته باشند و در حال حاضر برای سه نفر از این مسمومین در شیراز پیوند كبد انجام شده است.
وی با بیان اینكه شناخت قارچ های سمی و سالم در ظاهر بسیار دشوار است، افزود: تشخیص قارچ سالم از طریق آزمایش در آزمایشگاه مسیر است و به مردم توصیه می كنیم كه از مصرف قارچ های فله غیر بسته بندی شده و غیر پرورشی كه به صورت كوهی و طبیعی به فروش می رسد، خودداری كنند.
خالدی گفت: درمان مسمومیت های گوارشی ناشی از مصرف قارچ های سمی، به زمان مراجعه فرد مسموم شده به مراكز درمانی بستگی دارد و در صورتی كه مراجعه به موقع باشد، بیماری به سرعت كنترل و درمان می شود اما در صورتی كه فرد دیر مراجعه كند خطرناك است كه ممكن است فرد دچار نارسایی كبد و یا حتی مرگ شود.
اجتماعی*1724*1193