۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۰:۲۴
کد خبر: 82920578
T T
۰ نفر
سم قارچ ها با پخته شدن از بین نمی رود

تهران- ایرنا- دبیر انجمن سم شناسی و مسمومیت های ایران گفت: مردم به هیچ وجه، قارچ های خودرویی را كه در دشت ها و جنگل ها می روید، مصرف نكنند؛ چراكه سم اینگونه قارچ ها در اثر پختن، كبابی یا آب پز شدن از بین نمی رود و بازهم سمی می مانند.

به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، دكتر كامبیز سلطانی نژاد روز یكشنبه اظهار داشت: در جهان بیش از پنج هزار گونه قارچ وجود دارد كه حدود 100 گونه آن برای انسان سمی و خطرناك است.
وی ادامه داد: هر ساله با فرارسیدن فصول بهار و پاییز در ایران با رویش تعدادی از گونه های سمی قارچ در برخی نقاط كشور مواجه هستیم، امسال نیز با توجه به شرایط خاص آب و هوایی، به مخصوص بارندگی های اخیر و فراهم شدن شرایط محیطی رویش قارچ مانند نور و دمای مناسب هوا، رویش و تكثیر قارچ های سمی در استان های غربی افزایش یافته و باعث شده است افرادی كه علاقمند به چیدن و مصرف قارچ از دل طبیعت هستند و درخصوص عوارض مسمومیت ها اطلاعی ندارند، دچار مسمومیت شوند.
عضو هیات علمی مركز تحقیقات پزشكی قانونی كشور با بیان اینكه روش تشخیص قارچ سمی و گونه های خوراكی به صورت علمی و تخصصی توسط متخصصان میسر است، خاطرنشان كرد: قارچ های سمی از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به قارچ های خوراكی دارند و تشخیص آنها توسط افراد عادی میسر نیست؛ به همین دلیل امسال با تعداد زیادی از اینگونه مسمومیت ها در كشور مواجه شدیم.
دبیر انجمن سم شناسی و مسمومیت های ایران توصیه كرد: مردم در اقصی نقاط كشور به ویژه در استان های غربی مانند كرمانشاه، كردستان، همدان، قزوین و آذربایجان غربی كه دارای بیشترین آمار مسومیت ها هستند، باید از خرید قارچ ها به صورت فله ای یا چیدن هر نوع قارچی از دل طبیعت، خودداری كنند.
سلطانی نژاد با تاكید بر اینكه مردم باید از قارچ های خوراكی بسته بندی شده و دارای مجوز وزارت بهداشت استفاده كنند، اظهار داشت: 90 درصد مسمومیت های شدید ناشی از مصرف قارچ های سمی، به دلیل ماده ای سمی به نام آماتوكسین بروز می كند كه روی كبد تاثیر مخرب می گذارد.
وی درخصوص علایم و نشانه های مسمومیت توسط قارچ های سمی افزود: علایم مسمومیت با قارچ، در دو مرحله بروز می یابد؛ مرحله اول 6 تا 12 ساعت پس از مصرف قارچ با نشانه هایی نظیر تهوع و استفراغ، دردهای شكمی و احساس ضعف بروز می كند و مرحله دوم 24 ساعت بعد از علایم اولیه با ضعف، سرگیجه و كاهش سطح هوشیاری نمایان می شود كه این حالات ناشی از درگیری كبدی و كلیوی در فرد مسموم است و می تواند منجر به مرگ شود.
دبیر انجمن سم شناسی و مسمومیت های ایران درخصوص درمان مسمومیت شدید با قارچ های سمی گفت: تنها درمان اینگونه مسمومیت ها، پیوند اورژانسی كبد است؛ بنابراین با مشاهده علایم اولیه مسمومیت، باید فرد به سرعت به مراكز درمانی ارجاع داده شود.
سلطانی نژاد با یادآوری اینكه هر ساله با ورود به فصل بهار و پاییز شاهد رویش قارچ های سمی و مسمومیت های ناشی از مصرف این قارچ ها هستیم، افزود: در سال جاری با تعداد بیشتری از اینگونه مسمومیت ها روبه رو شدیم و تقریبا 700 نفر در كشور با مصرف قارچ سمی، دچار عارضه و مسمومیت شده اند كه دلیل آن نیز شرایط خاص آب و هوایی مناطق غربی كشور است.
عضو هیات علمی مركز تحقیقات پزشكی قانونی كشور درخصوص سایر گیاهان سمی گفت: ایران به دلیل شرایط اقلیمی، دارای گونه های متنوع گیاهی است و می توان گفت تنوع گیاهی در ایران، مشابه قاره اروپا است و برخی از این گیاهان ممكن است، سمی باشند؛ از این رو افراد در برخورد با هر نوع گیاه تزیینی یا گیاهی كه سلامت آن توسط وزارت بهداشت تایید نشده است، احتیاط كنند و آنها را از دسترس كودكان دور نگه دارند.
اجتمام**7029**1834
۰ نفر