محمد رضايي روز يكشنبه در گفت و گو با ايرنا از شروع مبارزه با پوره سن گندم خبر داد و اظهار داشت: تاكنون مبارزه با سن غلات در 100 هكتار از مزارع غلات جاجرم و اسفراين انجام شده است و در شهرهاي بجنورد، اسفراين و مانه و سملقان نيز انجام مي شود.
وي بر اهميت مبارزه با پوره سن گندم تاكيد كرد و گفت: جلوگيري از خسارت كمي و كيفي گندم و آرد، افزايش كيفيت نان و تحويل گندم سالم از جمله اهداف مبارزه با پوره سن غلات در مزارع است.
رضايي افزود: در 30 هزار هكتار از اراضي غلات اين استان بايد مبارزه شيميايي دولتي انجام شود چرا كه كشاورزان گندم كشت شده را رها كرده اند.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: براي سمپاشي در بخش دولتي به چهار ميليارد ريال اعتبار نياز است.
سن غلات از مهم ترين آفت گندم و جو است. اين آفت با تغذيه از گندم و جو در مراحل مختلف رويشي موجب كاهش عملكرد (خسارت كمي) و كاهش كيفيت نان (خسارت كيفي) مي شود، خسارت مربوط به سن معمولي گندم تاريخچه بسيار طولاني دارد و در حال حاضر مساله گياه پزشكي ايران محسوب مي شود، اين روند در سال هاي اخير شديد بوده است.
كشاورزان خراسان شمالي پارسال 139 هزار و 824 تن گندم به سيلوهاي استان گندم تحويل دادند.
امسال سطح ابلاغي زير كشت پاييزه گندم در اين استان، 49 هزار هكتار آبي و 99 هزار هكتار ديم است.
سطح سبز گندم آبي در خراسان شمالي در سال زراعي جاري 49 هزار هكتار و سطح سبز گندم ديم 69 هزار هكتار است.
پيش بيني شده با توجه به وضعيت سبز گندمزارها، 254 هزار تن گندم توليد و 200 هزار تن از اين محصول خريداري شود.
خراسان شمالي 344 هزار هكتار عرصه كشاورزي دارد كه سالانه بيش از دو ميليون و 500 هزار تن انواع محصول زراعي، باغي و دامي توليد مي شود.
7186/ 6042 /3007
بجنورد- ايرنا- مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: مبارزه و سمپاشي پوره سن گندم در سطح 20 هزار هكتار از گندمزارهاي اين استان توسط كشاورزان انجام مي شود.