به گزارش روز یكشنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری در دیدار با گری «فرانسیس جری»، با اشاره به پتانسیل نیروی انسانی خلاق در كشور، این نیروها را پایه اقتصاد دانش بنیان دانست و گفت: با تكیه به خلاقیت همین جوانان تحصیل كرده می توان برای توسعه اقتصاد دانش بنیان اقدام كرد. چنانچه امروز شاهد حركت های خوبی در بسیاری از شركت های دانش بنیان هستیم.
**توسعه استارتاپها با نقشآفرینی جوانان
ستاری همچنین به تلاشهای اخیر ایران در مورد توسعه استارتاپها اشاره كرد و گفت: استارتاپ های خوبی در حوزه هایی همچون فناوری اطلاعات، بیوتكنولوژی در حال فعالیت هستند كه جوانان كارآفرین در آنها نقش كلیدی دارند و در چند سال اخیر این استارتاپ ها رشد خوبی داشته اند.
وی در ادامه اظهار داشت: در حوزه اختراعات نیز ثبت بین المللی اختراعات جوانان ایرانی رشد سریع و خوبی داشته و انتظار می رود وایپو بتواند در مورد ثبت پتنت كارآفرینان جوان ایرانی در دنیا ما را یاری كند.
رییس بنیاد ملی نخبگان همچنین با اشاره به اینكه، تغییر از رویه اقتصاد مبتنی بر منابع به اقتصاد دانشبنیان دشوار است، گفت: در خصوص گزارش شاخص جهانی نوآوری هم مشكل كمبود دادههای موجود و عدم تعامل میان بخشی وجود دارد. بنابراین تعاملات ما با وایپو از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
**روند رو به رشد ثبت پتنت
در ادامه این جلسه مدیركل سازمان جهانی مالكیت فكری با اشاره به گزارش شاخص جهانی نوآوری (GII) كه سالانه توسط وایپو تهیه میشود، عنوان كرد: رتبه اعلام شده در این گزارش، نه نشانگر توانمندی های ایران و نه واقعیت موجود است.
فرانسیس جری ادامه داد: عملكرد مناسب ایران در حوزه استارتاپ ها جای تحسین دارد و ما تمام تلاشهای ایران در حوزه نوآوری را درك میكنیم. ضمن اینكه در بسیاری از كشورها و اقتصادهای بزرگ دنیا و نیز در كشورهای منطقه، نوآوری در مركز توجه قرار دارد.
مدیركل سازمان جهانی وایپو همچنین به افزایش درخواستها برای ثبت پتنت اشاره كرد و گفت: با توجه به روند رو به رشد در این حوزه نیاز به ارزیابان آموزش دیده وجود دارد. البته موضوع ارزیابی، موضوعی دشواری است. به این دلیل كه بخشی از ارزیابی در اصل از طریق تقاضای بازار و مخاطبان انجام می شود.
**برگزاری كارگاههای مرتبط با مالكیت فكری
جری ادامه داد: اما مسئله مهمتر در خصوص آموزش بخش مالی است. به این دلیل كه سرمایهگذاران، علاقه چندانی به سرمایه گذاری در حوزه داراییهای غیرملموس ندارند و توسعه بازار دارایی برای سرمایه گذاری خطرپذیر بسیار دشوار است بنابراین وجود حوزهای كه بتوانیم روی آن تمركز كنیم نیز ضروری است.
وی افزود: البته اقدامات بر اساس شرایط هر كشور متفاوت است اما به طور كلی با برگزاری كارگاه ها و متقاعد كردن سرمایهگذاران این كار انجام می شود.
بر اساس این گزارش، در این جلسه همچنین مقرر شد با همكاری وایپو، كارگاههای مرتبط با مالكیت فكری برای كشورهای منطقه در ایران برگزار شود. پیش از این كارگاههای ارزیابی فناوری با همكاری وایپو در ایران برگزار شده است اما تربیت ارزیابان حقوقی جوان یكی از مسائل مطرح شده در این جلسه بود.
علمی ** 1836 **2017
تهران- ایرنا- معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در دیدار با مدیركل سازمان جهانی مالكیت فكری (وایپو) با بیان این كه در طول سال های اخیر ثبت بین المللی اختراعات جوانان ایرانی رشد بسیار خوبی داشته است، بر توسعه هر چه بیشتر همكاری با این سازمان تاكید كرد.