۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۴:۴۰
کد خبر: 82920929
T T
۰ نفر

صدری ها متمایل به ائتلافی بدون حضور قانون و فتح

۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۴:۴۰
کد خبر: 82920929
صدری ها متمایل به ائتلافی بدون حضور قانون و فتح

بغداد– ایرنا – مذاكرات صدری ها برای تشكیل ائتلاف بزرگ سیاسی و پارلمانی جهت تشكیل دولت آینده عراق، بدون حضور 'ائتلاف دولت قانون' (نوری المالكی) و الفتح نزدیك به الحشد الشعبی، سمت و سوی روشن تری به خود گرفته است.

به گزارش ایرنا، در پی دیدارهای مقتدا صدر با سید عمار حكیم (جریان حكمت ملی و ائتلاف الحكمه) و حیدر العبادی نخست وزیر (ائتلاف النصر) سخنگوی جریان صدر و عضو فهرست انتخاباتی 'سائرون' در دو اظهارنظر جداگانه روز یكشنبه مدعی شدند كه ائتلاف دولت قانون و الفتح از ائتلاف آینده فهرست انتخابی سائرون، مستثنا هستند.
'شیخ صلاح العبیدی' سخنگوی جریان صدر در گفت وگو با خبرگزاری مصری 'بوابه الاهرام' مدعی شده است كه علت خودداری از ائتلاف با فهرست انتخابی الفتح، این است كه این ائتلاف انتخاباتی می كوشد تا هادی العامری رهبر فهرست الفتح، را به عنوان نخست وزیر آینده بر ائتلاف سائرون تحمیل كند.
وی در عین حال گفته است كه ائتلاف سائرون هیچ مشكلی با نامزدی حیدر العبادی برای تصدی مجدد پست نخست وزیری ندارد به شرط اینكه تعهد دهد با فساد مبارزه كرده و تصمیمات قاطع در این خصوص اتخاذ كند.
در همین راستا 'قصی الیاسری' عضو ائتلاف سائرون (مورد حمایت مقتدا صدر) گفته است كه دو ائتلاف النصر به رهبری حیدر العبادی نخست وزیر و جریان حكمت به رهبری سید عمار حكیم ، نزدیك ترین گروه ها برای ائتلاف با سائرون هستند.
وی خاطرنشان ساخته است كه سائرون، دو فهرست انتخابی الفتح و دولت قانون را از ائتلاف های سیاسی خود، مستثنا كرده است.
الیاسری در عین حال اذعان كرده است كه ائتلاف متشكل از سائرون، النصر و جریان حكمت نمی تواند فراكسیون بزرگ پارلمانی را تشكیل دهد و نیاز است كه با فهرست های دیگر - غیر از الفتح و دولت قانون – ائتلاف كند.
وی گفته است كه سائرون می كوشد تا فهرست الوطنیه به رهبری ایاد علاوی معاون رییس جمهوری و برخی از فهرست های كرد و سنی را نیز به این ائتلاف فراخواند تا بتواند فراكسیون بزرگ پارلمانی و در نتیجه دولت آینده را تشكیل دهد.
شتاب گیری تلاش های صدری ها برای تشكیل ائتلاف بزرگ سیاسی جهت تشكیل دولت آینده، باعث نگرانی برخی از چهره های نزدیك به سائرون شده است.
'جاسم الحلفی' از اعضای حزب كمونیست و متحد جریان صدر در فهرست انتخابی سائرون، به رایزنی های انفرادی مقتدا صدر با گروه های سیاسی دیگر عراقی اعتراض كرده است.
الحلفی در اظهاراتی به شبكه تلویزیونی 'NRT' (نزدیك به جنبش تغییر كرد)، گفته است كه هیچ كس نباید به صورت انفرادی و بدون اخذ نظر دیگر اعضای سائرون، با دیگر گروه های سیاسی عراقی رایزنی و توافق كند.
وی همچنین به اصرار صدری ها بر حیدر العبادی برای تصدی پست نخست وزیری اعتراض كرده و گفته است باید چهره های دیگری خارج از حزب الدعوه اسلامی برای پست نخست وزیری عراق انتخاب شود.
خبرگزاری اسپوتنك روسیه چند روز قبل در خبری مدعی شده بود كه اختلافات بین اعضای فهرست انتخابی سائرون در حال گسترش است.
با وجود گمانه زنی ها در خصوص اختلافات داخلی بین صدری ها و كمونیست ها بر سر شكل دولت آینده عراق، اما دو طرف از علنی كردن و رسانه ای شدن، این اختلافات در این برهه خودداری می كنند.
كارشناسان معتقدند كه فهرست انتخابی سائرون با كسب 54 كرسی از مجموع 329 كرسی پارلمان عراق در حال حاضر نزدیك ترین گروه برای تشكیل دولت آینده است و برخی از گروه های سیاسی برای ائتلاف با سائرون اعلام آمادگی كرده اند.
در عین حال گروه های دیگری مانند ائتلاف دولت قانون و الفتح نیز به طور جداگانه درحال رایزنی برای تشكیل ائتلاف بزرگ سیاسی و در نتیجه تشكیل دولت آینده عراق هستند.
هر گروه سیاسی درعراق برای تشكیل دولت آینده حداقل به كسب 165 كرسی پارلمان نیاز دارد و بر همین اساس، رایزنی ها بین گروه های مختلف جهت تشكیل فراكسیون بزرگ پارلمانی و تضمین كرسی های بیشتر پارلمانی در جریان است.
این رویدادها درحالی است كه این روزها دیدارها و تماس های تلفنی پر تعداد و فشرده ای میان رهبران مختلف سیاسی عراق و همچنین اقلیم كردستان عراق در خصوص تحولات جاری كشور، نحوه برگزاری انتخابات، نتائج انتخابات و نیز ویژگی های دولت آینده در جریان است.
بر اساس نتایج نهایی چهارمین انتخابات پارلمانی عراق ائتلاف های سائرون (متقدا صدر) با 54، الفتح (هادی العامری) 47، النصر (حیدرالعبادی) 42، دولت قانون (نوری المالكی) 25، حزب دموكرات كردستان عراق (مسعود بارزانی) 25 ، الوطنیه (ایاد علاوی) 21، الحكمه (سیدعمار الحكیم) 19 و ائتلاف القرار (اسامه النجیفی) 14كرسی بیشترین سهم از پارلمان آینده عراق را از آن خود كردند.
چهارمین دوره انتخابات پارلمانی عراق روز شنبه با حضور 27 ائتلاف انتخاباتی و 205 حزب و جریان سیاسی برگزار شد و در مجموع در 88 فهرست انتخاباتی برای تصدی كرسی های پارلمان (329 كرسی) با همدیگر به رقابت پرداختند.
این نخستین انتخابات پساداعش در عراق بود و 44.5 درصد مردم در آن شركت كردند.
خاورم *353*380*