به گزارش ایرنا ، این ناو در شرایطی مورد آزمایش قرار می گیرد كه چین پیشتر تاكید كرده بود یكی از برنامه هایش تبدیل قدرت نظامی خود به یك ارتش مدرن تا سال 2035 میلادی است و تا 2050 میلادی این كشور یكی از برترین قدرت های نظامی دنیا خواهد بود.
چین تا پیش از این یك ناو هواپیمابر به نام لیایونینگ را در اختیار داشت كه در واقع لاشه یك ناو هواپیمابر خریداری شده از اوكراین بود كه چینی ها آن را تجهیز كرده بودند.
اما ساخت یك ناو دوم با اتكا به نیروی داخلی و با استفاده از ظرفیت هایی كه در داخل چین وجود دارد نشان می دهد كه این كشور توان نظامی بالایی پیدا كرده و حالا موفق شده است پیشرفته ترین كشتی خود را نیز در نیروی دریایی به خدمت بگیرد.
ساخت ناو مذكور كه 50 هزار تنی است از سال 2013 میلادی شروع شد و با آزمایش آن بر روی آب كه از روز یكشنبه شروع شد به نظر می رسد در مدت زمانی نه چندان طولانی ناو رسما در اختیار نیروی دریایی قرار خواهد گرفت.
خو ون مینگ رییس شركت صنایع كشتی سازی چین می گوید : این یكی از پیشرفته ترین ناوهای هواپیمابر در دنیا محسوب می شود و قدرت ویژه ای از این پس به ارتش این كشور خواهد داد.
نام ناو هنوز به گفته وی رونمایی نشده است و زمانی كه ارتش و نیروی دریایی اعلام كنند ناو رسما به خدمت گرفته شده است ، نام آن نیز برای عموم اعلام خواهد شد.
لای یی جون فرماندهی این ناو را در اختیار دارد و به گفته آن توان لجستیكی ارتش و نیروی هوایی چین با به خدمت گرفتن این ناو به مراتب افزایش خواهد یافت و چین می تواند برای ماموریت هایی كه برای آن تعریف می شود در آبهای مناطق مختلف از این ناو بهره بگیرد.
ناو مذكور در شرایطی به آب انداخته می شود كه چین و آمریكا بار دیگر در ارتباط با مساله تایوان سرشاخ شده اند و برنامه ریزی واشنگتن برای فروش تسلیحات بیشتر به تایوان و تحریك استقلال طلبان آن پكن را ناخرسند كرده است.
از سوی دیگر گزارش های رسانه ای نشان می دهد كه تایوان به سرعت در حال تقویت نیروی نظامی خود با بهره گیری از كمك های شركت های تسلیحاتی آمریكایی است و چین برای اینكه بتواند در تنگه تایوان موازنه قدرت را به نفع خود تغییر دهد ، چنین ناوی ساخته است.
جولان ناوشكن های چینی در تنگه تایوان در روزهای اخیر با همراهی ناو هواپیمابر لیایونینگ و به آب انداختن ناو جدید نشان می دهد كه چین یك نقشه راه برای مقابله با آمریكا در دریاهای شرقی و جنوبی و تنگه تایوان تدوین كرده است.
گاجو كارشناس نظامی چین می گوید كه ناو برای شرایط آب و هوایی و ماموریت های مختلف دریایی ساخته شده است و كاركردهای مختلفی بر اساس شرایط منطقه ای برای آن تعریف شده است.
ناو اول چین در سال 2011 میلادی برای 10 بار ماموریت آزمایشی انجام دادو به گفته این كارشناس نظامی احتمالا دوران آزمایش ناو دوم كوتاهتر خواهد بود .
انتظار می رود چین بر روی عرشه آن از جنگنده های جی 15 استفاده كند و در مراحل بعدی آزمایش ناو پرواز و فرود بالگردها روی عرشه ناو نیز انجام خواهد شد.
آمارهای رسمی نشان می دهد كه برای ساخت ناو از 12 هزار قطعه مختلف استفاده شده كه بیش از 530 شركت چینی در ساخت آنها فعالیت داشته اند كه بسیاری از آنها شركت های خصوصی بوده اند.
ناو مذكور كه در برخی از مواقع از سال 2013 میلادی به این طرف روزانه سه هزار نیروی كار در حال ساخت آن بوده اند نزدیك به سه هزار و 600 كابین دارد.
جانگ جونشه محقق موسسه مطالعات نظامی نیروی دریایی ارتش چین می گوید كه این كشور برای تامین نیازهای خود دستكم به سه ناو هواپیمابر نیاز خواهد داشت.
با احتساب چین اكنون هفت كشور دیگر دنیا شامل آمریكا ، فرانسه ، انگلیس ، روسیه ، تایلند ، ایتالیا و هند دارای 18 ناو هواپیمابر هستند كه 11 ناو آن با قدرت هسته ای متعلق به آمریكاست .
آساق**231**
پكن - ایرنا - چین با ساخت یك ناو هواپیمابر و به آب انداختن آن دور تازه ای از قدرت نمایی خود را در برابر آمریكا كه این كشور را در دریاهای شرقی و جنوبی و اقیانوس آرام به چالش كشیده ،شروع كرده است.