۱ خرداد ۱۳۹۷، ۹:۴۶
کد خبر: 82922454
T T
۰ نفر
مشتركان آب در هرمزگان مصرف آب خود را كاهش دهند

بندرعباس- ایرنا- مدیرعامل شركت آب و فاضلاب هرمزگان گفت: مشتركان این شركت باید در نظر داشته باشند كه رعایت نكردن الگوی مصرف، مساوی با تابستانی پر از تنش آبی است.

به گزارش ایرنا، امین قصمی روزسه شنبه در نشست با خبرنگاران اظهارداشت: در مخزن های ذخیره سدهای استقلال و شمیل و نیان هیچ حجم مفید آبی وجود ندارد و از همین رو در صورت ادامه روند مصرف كنونی، از ابتدای تابستان مشكل جدی در تامین آب خواهیم داشت.
وی با بیان اینكه بندرعباس در حال حاضر با كمبود 800 لیتر بر ثانیه آب مواجه است، هشدار داد: اگر رفتار مصرفی مشتركان تغییر نكند، تابستان امسال در بخش خانگی با مشكلات جدی در تامین آب شهرهای استان به ویژه بندرعباس و بندرخمیر مواجه خواهیم بود.
قصمی با اشاره به قطعی های موقت در مناطق مختلف شهر بندرعباس، افزود: هنوز برنامه جیره بندی و نوبت بندی در دستور كار نیست و دلیل این قطعی ها اعمال مدیریت فشار بر روی شبكه توزیع آب است .
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب شهری هرمزگان خاطر نشان كرد: در حال حاضر با توجه به محدودیت منابع آبی موجود، برخی مركزهای مصرف غیر اولویت دار و صنایع غرب بندرعباس از اولویت آبرسانی خارج شده اند.
وی در این نشست بر ضرورت كاهش سهم آب شرب در فضای سبز شهری تاكید كرد و گفت: در حال حاضر 120 لیتر بر ثانیه از شبكه آب شرب برای آبیاری فضای سبز استفاده می شود كه شهرداری باید با توجه به تنش جدی كم آبی، به دنبال منابع جایگزین برای تامین آب فضای سبز شهری باشد.
قصمی یكی از طرح های مهم این شركت جهت گذر از بحران كم آبی در بندرعباس را بهره داری از آب شیرین كن 100 هزار مترمكعبی این شهر عنوان كرد و گفت: مرحله اول این طرح با ظرفیت تولید 20 هزار مترمكعب آب در روز تا پایان تیرماه امسال وارد مدار بهره برداری می شود كه امیدواریم این طرح بخشی از كمبود آب شرب شهر بندرعباس را برطرف كند.
شركت آب و فاضلاب شهری استان هرمزگان خدمات رسانی به جمعیتی افزون بر یك میلیون و 100 هزار نفر را در قالب 36 شهر و جزیره برعهده دارد.
بیش از 18 سال خشكسالی و كم آبی در هرمزگان موجب خشك شدن 365 حلقه چاه آب آشامیدنی، 18دهنه چشمه و قنات ، 100 حلقه چاه و كاهش آب 135حلقه چاه بین30 تا 70 درصد شده است .
از 74 دشت موجود در هرمزگان تمامی آن ها دارای بیلان منفی هستند و 38 دشت ممنوعه بوده و باقی دشت ها نیز شور است.
تداوم خشكسالی و كاهش نزولات جوی موجب شده این استان در طول شبانه روز با 900 لیتر بر ثانیه كمبود آب مواجه شود.
در حال حاضر میزان تولید آب در استان هرمزگان برابر با 3 هزار و 600 لیتر بر ثانیه در شبانه روز است اما نیاز آبی این استان برابر با 4 هزار و 500 لیتر بر ثانیه در این بازه زمانی است.
برای رفع مشكل كم آبی بندرعباس مركز استان هرمزگان طرح های مختلفی تعیین شده كه از جمله مهمترین آنها پروژه آب شیرینكن 100هزار مترمكعبی این شهر است كه تیرماه سال 91 كلنگ احداث آن به زمین زده شد.
آب شیرین كن 100 هزار مترمكعبی شهر بندرعباس در نزدیكی صنایع بزرگ در غرب بندرعباس در دست ساخت است.
7198/ 6048