به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «غلامرضا تقوی» روز سه شنبه در نشست خبری كه در انجمن قارچ ایران برگزار شد، افزود: با توجه به رویدادهای اخیر كه برداشت و مصرف قارچ های سمی از عرصه های طبیعی منجر به مسمویت و مرگ تعدادی از هموطنان شده است، باید از این پس قارچ های فله ای واحدهای تولیدی دارای برچسب تاریخ تولید و آدرس باشند تا بتوانیم قارچ های تولیدی مراكز معتبر را از عرضه قارچ های سطح معابر و خیابان شناسایی كنیم.
به گفته وی، شناسایی قارچ سمی از غیرسمی بدون آزمایشگاه امكان پذیر نیست
وی با تاكید بر اینكه در شرایط كنونی نباید دنبال مقصر بگردیم، اظهار داشت: تلاش می كنیم با نصب تابلوهای هشدار رویش قارچ سمی در عرصه های طبیعی، نظارت ها بر عرضه قارچ در بازار را نیز تشدید كنیم.
تقوی افزود: به این منظور كارگروه مشتركی با حضور مسئولان وزارت جهادكشاورزی، سازمان های غذا و دارو، محیط زیست و گردشگری تشكیل و پروتكلی درباره عرضه قارچ تدوین می شود.
** برداشت قارچ از عرصه های طبیعی مجوز ندارد
این مقام مسئول در معاونت باغبانی وزارت جهاد كشاورزی تصریح كرد: برداشت قارچ از عرصه های منابع طبیعی همانند سایر برداشت ها مثل كتیرا و گیاهان دارویی باید دارای مجوز باشد زیرا شناسایی قارچ سمی از غیرسمی قابل تشخیص نیست و می تواند حوادث جبران ناپذیری را ایجاد كند.
به گفته تقوی، اكنون در تمامی استان هایی كه قارچ سمی برداشت و مصرف شده، حداقل 2 هزار تن تولید قارچ خوراكی دارند و كمبودی در این زمینه ندارند كه اقدام به برداشت قارچ از عرصه های طبیعی می كنند.
** مسمویت های ایجاد شده ارتباطی به واحدهای تولیدی قارچ خواركی ندارد
تقوی گفت: اكنون سالانه 150 هزار تن قارچ خوراكی توسط 900 واحد بهره برداری دارای مجوز با اشتغالزایی بیش از 10 هزار نفر تولید می شود كه طی سال گذشته بیش از 3 هزار و 600 تن آن به كشورهای متقاضی صادر شده است.
وی میزان تولید كشور را نسبت به سرانه مصرف كافی دانست و اظهار داشت: سرانه مصرف قارچ در ایران بین یك تا یك كیلو و 200 گرم است در حالی كه در كشورهای اروپایی 4 كیلوگرم و در دنیا به طور متوسط 2 كیلوگرم مصرف می شود بنابراین ما باید تلاش كنیم تا مصرف را افزایش دهیم و به هیچ عنوان نیازی به برداشت قارچ از عرصه های منابع طبیعی نداریم.
مدیركل امور گلخانه ها، گیاهان زینتی، دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی وزارت جهادكشاورزی اظهار داشت: تولید قارچ در واحدهای پرورشی با شرایط بهداشتی تولید می شود و هیچ یك از موارد مسمویت های اخیر ارتباطی به قارچ های واحدهای تولیدی نداشته است.
وی ادامه داد: وزارت جهادكشاورزی متولی ایجاد ظرفیت تولید، تسهیل در صدور مجوز و نظارت بر تولید و عرضه است به همین منظور منابعی را برای تولید قارچ سالم توسط جوامع روستایی فراهم كرده و تسهیلات به دانش فنی تولید و حتی قارچ هایی كه نیاز به دانش فنی، دستگاهها و تجهیزات معمولی دارند، ارایه می دهد.
**نگرانی وزارت جهاد از رویش مجدد قارچ های سمی در فصل خردادماه
مدیركل امورگلخانه ها، گیاهان زینتی، دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی وزارت جهادكشاورزی اظهار داشت: پیش بینی می شود در خرداد ماه با توجه به آغاز بارش ها در هفته های آتی، شاهد رویش مجدد قارچ های سمی باشیم بنابراین از مردم درخواست می شود تا از برداشت و حتی دست زدن به قارچ ها در عرصه های منابع طبیعی خودداری كنند.
به گزارش ایرنا، در روزهای اخیر، گزارش های مختلفی از مسمومیت و جان باختن شماری از هموطنان در مناطق مختلف كشور به دلیل مصرف قارچ های سمی منتشر شد كه براساس آخرین آمارها تاكنون یكهزار و 17 نفر در بیش از پنج استان غربی مسموم و راهی بیمارستان شدند و 15 نفر نیز جان باخته اند.
با توجه به بارش های خوب اردیبهشت ماه امسال، رویش گیاهان خودرو همچون قارچ های سمی در بیشتر مناطق غربی كشور سبب شده تا شماری از هموطنان، با سهل انگاری اقدام به مصرف آنها كرده و راهی بیمارستان شوند.
افزایش شمار مسمومیت و قربانیان ناشی از استفاده از قارچ های خودرو و سمی سبب شده تا دستگاه های متولی، پیوسته نسبت به این موضوع هشدار دهند.
اقتصام**9186*2025
مدیركل امور گلخانه ها و قارچ وزارت جهاد كشاورزی:
واحدهای تولیدی ملزم به عرضه قارچ فله ای برچسب دار شدند
۱ خرداد ۱۳۹۷، ۱۴:۵۷
کد خبر:
82922950
تهران - ایرنا - مدیركل امور گلخانه ها، گیاهان زینتی، دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی وزارت جهادكشاورزی گفت: بر اساس ابلاغ جدید این وزارتخانه، واحدهای تولیدی از این پس باید قارچ های فله ای را با برچسب به بازار عرضه كنند.