به گزارش ایرنا، علی اكبر صالحی عصر امروز - سه شنبه- پس از جلسه با اعضای كمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران گفت: صنعت هستهای ما بخوبی و با آهنگ خوب و اهداف تجاری سازی به پیش میرود و امیدواریم هیچ وقت به نقطهای برای برگشت پذیری نرسیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی تاكید كرد: در بخشهای مختلف آمادگی لازم را برای برگشت پذیری به قبل از «برجام» داریم، ولی امیدواریم كه هیچ وقت به آن نقطه نرسیم.
وی خاطر نشان كرد: اگر بخواهیم برخی امور مانند غنی سازی را توسعه دهیم به عنوان مثال تولید را بیشتر و یا غنی سازی را بیشتر كنیم، ما آمادگی در این باره را داریم.
صالحی با اشاره به جلسه با نمایندگان عضو كمیسیون آموزش ، تحقیقات فناوری مجلس افزود: در این جلسه مروری از وضع صنعت هستهای قبل از پیروزی انقلاب تا برجام و همچنین پس از برجام را داشتیم و مقایسهای قبل و بعد از برجام نیز انجام شد؛ همچنین در این جلسه درخصوص اهداف سازمان برای ساخت نیروگاههای هسته ای، اكتشاف و استخراج و همچنین تربیت نیروی انسانی بحث و تبادل نظر شد.
رئیس سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: قبل از برجام، ما یك نیروگاه داشتیم كه ساخت آن قبل از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شده بود و حدود 4 - 5 سال گذشته به بهره برداری رسید.
معاون رئیس جمهوری خاطر نشان كرد: در بخش اكتشاف و استخراج نیز كه قبل از برجام به خوبی پیش میرفت و هم اكنون نیز با همان سبك به پیش میرود و شتاب نیز گرفته است.
صالحی بیان كرد: در نیروی انسانی نیز باید بگویم كه تعداد نیروی انسانی ما قبل از برجام حدود 15 هزار نفر بود و هم اكنون نیز به همان میزان است.
وی افزود: پس از برجام در بُعد نیروگاهی، مشغول ساخت دو نیروگاه هستیم در صورتی كه قبل از برجام چنین چیزی وجود نداشت.
صالحی تصریح كرد: در موضوع چرخه سوخت نیز با یك سری از كشورها برای انتقال دانش فنی ساخت سوخت تفاهم و نقشه راه آن را نیز تهیه كرده ایم.
وی گفت: كشورهای تأمین كننده نیروگاههای هسته ای، هیچ گاه فناوری ساخت سوخت هستهای را به كسی نمیدهند، زیرا یك نیروگاه را میفروشند و سوخت آن را برای 60 - 70 سال تأمین میكنند و از این طریق سود میبرند.
صالحی اظهار داشت: اینكه بتوانیم به اعتبار برجام كاری كنیم كه امكان تعاملات علمی با سایر كشورها را در ساخت سوخت مطمئن پیدا كنیم، باید بگویم ما قدمهای بلندی برداشته ایم.
وی گفت: پس از برجام ما توانسته ایم ایزوتوپهای پایدار را با كمك روسیه شروع به غنی سازی كنیم كه قبل از برجام ما فقط اورانیوم را غنی سازی میكردیم و البته انتقال فناوری در این باره نیز در حال انجام است.
صالحی افزود: همچنین پس از برجام پروژه ساخت «جی ام پی» برای رادیوداروها و براساس استانداردها آغاز شد كه پروژه آن حدود 60 میلیون یورو تجهیزات نیاز دارد و حدود سه سال دیگر به بهره برداری خواهد رسید.
وی افزود: بهره برداری از این پروژه به ما درخصوص كیفیت و كمیت رادیوداروها كمك میكند.
معاون رئیس جمهوری بیان كرد: پروژه دیگری كه به اعتبار برجام توانستیم انجام دهیم، مركز پرتودرمانی است كه قرار است این مركز در كرج ایجاد شود كه از پیشرفتهترین فناوریهای روز جهان برخوردار خواهد بود و امیدواریم ساخت آن امسال آغاز شود.
وی گفت: در مجموع ما نوآوریهایی نیز در صنعت هستهای داشته ایم و به این صورت نبوده است كه فقط صنعت سنتی هستهای را پیگیری كنیم، بلكه نوآوریها در این صنعت را نیز رصد میكنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: در فناوریهای كوانتومی ورود پیدا كرده ایم و طرح درسی آن نیز آماده شده است كه از سال تحصیلی آینده، دانشجویان دورههای دكتری را در آن پذیرش كنیم.
** بررسی وضعیت تحقیق و توسعه در صنعت هستهای در كمیسیون آموزش مجلس
«علیرضا سلیمی» عضو هیأت رئیسه كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در تشریح نشست امروز(سه شنبه یكم خردادماه) كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، توضیح داد: در جلسه امروز علی اكبر صالحی معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در كمیسیون حضور داشت كه اقدامات انجام شده و برنامهریزی شده سازمان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و گزارشی از توانمندیهای سازمان انرژی اتمی به نمایندگان عضو كمیسیون ارائه شد.
عضو هیأت رئیسه كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اضافه كرد: نمایندگان نیز سئوالات و دغدغههای خود را به رئیس سازمان انرژی اتمی منتقل كردند كه رئیس سازمان انرژی اتمی نیز پاسخگوی دغدغههای نمایندگان به ویژه در حوزه وضعیت تحقیق و توسعه در صنعت هستهای كشور پس از خروج آمریكا از برجام را تشریح كرد.
سیام**3070**1449
تهران - ایرنا - رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: پس از برجام توانسته ایم ایزوتوپهای پایدار را با كمك روسیه شروع به غنی سازی كنیم كه قبل از برجام ما فقط اورانیوم را غنی سازی میكردیم و البته انتقال فناوری در این باره نیز در حال انجام است.