به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، اين راهكار جديد كه با استفاده از كاتاليزورها عمل مي كند، قادر است دو برابر ساير روش ها دي اكسيد كربن را به اتيلن تبديل كند. اين ماده يكي از مولفه هاي اصلي ساخت پركاربردترين پلاستيك جهان يعني پلي اتيلن است. تبديل دي اكسيد كربن به تركيبات ديگر تاثير بسيار مهمي بر كنترل گرمايش زمين دارد.
با وجود اين كه مس به عنوان كاتاليزور مناسبي براي تبديل دي اكسيد كربن به اتيلن شناخته شده است، اين ماده در بسياري از روش هاي موجود تا 15 درصد از دي اكسيد كربن اتمسفر را تبديل مي كند كه براي مصارف صنعتي كافي نيست.
به همين علت محققان در جستجوي روش هاي جديد براي بهبود كارآيي اين كاتاليزور، مس را با يك لايه از نوعي پليمر موسوم به پلي اكريل آميد پوشاندند و توانستند ظرفيت تبديل دي اكسيد كربن را تا 26 درصد افزايش دهند. اين پليمر قادر است مولكول دي اكسيد كربن را به يك جفت پيوند كربن و اكسيژن تبديل كرده و اين مولكول جديد را تثبيت كند و در عين حال فرآيندهاي شيميايي ديگر را كه منجر به توليد اتيلن مي شوند، تسريع كند.
اكنون محققان در تلاشند تا بازهم كارآيي اين كاتاليزور را افزايش دهند و اميدوارند روزي بتوانند دي اكسيد كربن را مستقيما به پلي اتيلن تبديل كنند.
علمي (6)**9259**1440
تهران – ايرنا - محققان دانشگاه نبراسكا لينكلن در آمريكا راهكار جديدي را براي ساخت پلاستيك با استفاده از دي اكسيد كربن موجود در اتمسفر ابداع كردند.