به گزارش خبرنگار ایرنا، مایك پمپئو روز چهارشنبه در نشست كمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریكا كه با موضوع بررسی اولویت های این وزارتخانه برگزار شد، این مطلب را مطرح كرد.
وی ادامه داد: ما یك برنامه داریم كه شما جزئیات آن را خواهید دید، در پیشنهاد مطرح شده می خواهیم از دلار به شكل درستی استفاده كنیم، این كه آمریكا بتواند در جامعه بین المللی تعهدات خود را داشته باشد.
وزیر خارجه آمریكا اضافه كرد: زمان آن رسیده است كه كشورهای دیگر به خصوص آنهایی كه درآمد ناخالص ملی بالایی دارند بتوانند منابع بیشتری را تامین كنند و همچنین اقداماتی را برای جلوگیری از فعالیت های نابخردانه ایرانی و برای تقویت اتحاد ما و امور دیگر از بودجه خود استفاده كنیم.
پمپئو اظهار كرد: امیدواریم كه حمایت مالی خوبی از متحدانمان دریافت كنیم، رئیس جمهوری ترامپ به دیپلماسی برای پیشبرد آرمان های آمریكا متعهد است، ما باید نقش تاریخی آمریكا را به عنوان رهبر جهان آزاد حفظ كنیم.
وی با بیان این كه دیپلماسی برای چاره اندیشی معضلات مختلف استفاده می شود، یادآور شد: ملاقات با كره شمالی همچنان در 12 ژوئن مقرر است تا یك معضل بزرگ امنیتی را حل كند. ما چشمانمان به روی تاریخ باز است اما نسبت به پیامدهای احتمالی خوشبین هستیم.
وزیر خارجه آمریكا با تاكید بر این كه موضع ما در قبال كره شمالی تغییر نخواهد كرد، اظهار كرد: گام های ملموسی را باید مشاهده كنیم و راستی آزمایی درباره غیر هسته ای شدن شبه جزیره كره را تایید كند.
پمپئو با یادآوری اعلام استراتژی جدید رئیس جمهوری آمریكا در قبال ایران گفت: ما فشار و تحریم بیشتری بر ایران اعمال می كنیم اما از مردم این كشور حمایت خواهیم كرد. امیدواریم كه چشم انداز توافق تازه ای با ایران باشد. ایران باید رفتار خود را عوض كند، سعی می كنیم با دوستانمان كار كنیم تا جلوی فعالیت ها و خطرهای هسته ای و غیر هسته ای ایران را بگیریم، بالاترین تعهد رئیس جمهوری، حفظ امنیت مردم آمریكا است.
وزیر خارجه آمریكا با بیان این كه بالاترین اولویت رئیس جمهوری حفظ مردم آمریكا است، گفت: امیدواریم این بودجه از آمریكایی ها در داخل و خارج كشور حفاظت كند. وزارتخارجه به تلاش های بین المللی خود و رهبری این تلاش ها درباره كره شمالی و همین طور جلوگیری از این كه بازیگران دیگر به تسلیحات كشتار جمعی برسند و از آن استفاده كنند، ادامه می دهد.
پمپئو افزود: جلوگیری از اشاعه تسلیحات در اولویت سیاست خارجی رئیس جمهوری است و همین طور ما 5.7 میلیارد دلار برای كمك به متحدانمان در مبارزه با داعش و همه گروه های تروریستی كه برای ما خطر ایجاد می كنند، نیاز داریم.
وی با تاكید بر این كه امنیت ملی آمریكا متكی بر اقتصاد است، ادامه داد: 2.2 میلیارد دلار برای به تحرك درآوردن اقتصاد آمریكا از نظر سرمایه گذاری نیاز داریم تا شركای ما هم بتوانند در اساس اقتصاد جهانی شریك باشند، پیام آمریكا یك پیام شرافتمندانه است كه باید با بقیه دنیا سهیم باشیم.
وزیر خارجه آمریكا اضافه كرد: ما باید برای مبارزه با افراط گرایی و اطلاعات نادرست و گمراه كننده كشورهای دیگر اقدام كنیم. دخالت روسیه را در انتخاباتمان تحمل نخواهیم كرد و بدانید كه اقدامات لازم را در پاسخ به این تلاش ها انجام خواهیم داد.
پمپئو درباره ساختار وزارتخارجه هم اظهار كرد: نیروی كار بزرگترین سرمایه ما است، در این چند هفته تلاش كردم تا بهترین تیم دیپلماسی جهان را داشته باشیم، تیم ما باید بتوانند به نیابت از مردم آمریكا اقدام كنند.
وی با بیان این كه كارمندان وزارتخارجه تجربیات خود را در اختیار من گذاشته اند، اذعان كرد: منع استخدام در وزارت خارجه را لغو كردیم و استخدام ها به خصوص در زمینه آی تی باید افرادی داشته باشیم كه تلاش هایشان را به طور مثمر ثمر انجام دهند.
وزیر خارجه آمریكا درباره اهداف رهبر كره شمالی در مذاكره با ترامپ هم اظهار كرد: در مذاكراتی كه با «اون» داشتیم درباره اهداف مشتركمان صحبت كردیم. مسایلی كه آمریكا و جهان می خواهد و مسایلی كه كره شمالی می خواهد داشته باشد.
پمپئو ادامه داد: كیم جونگ اون به صورت صریح گفته است كه می خواهد عمران اقتصادی برای كشورش داشته باشد و برای تغییر استراتژیك مذاكره كند. خیلی روشن درباره راستی آزمایی و عناصر دیگری كه لازم خواهد بود تا آمریكا بفهمد كه به طور واقعی غیر هسته ای شده است،صحبت كردیم.
وی اضافه كرد: مهم است وقتی به آرمان ها دست می یابد بتواند كمك اقتصادی دریافت كند، حتی از بخش خصوصی و چگونگی كارایی كمك های خارجی و امنیت تضمین می خواست، پایان وضعیت كنونی بین دو كره تا این كه نهایتا به صلح دست یابد؛ امیدواریم رئیس جمهوری و كیم جونگ اون به این توافق برسند.
وزیر خارجه آمریكا در پاسخ به این كه چه زمانی تحریم ها علیه شركت های كشتیرانی كه با كره شمالی همكاری می كنند، پایان خواهد یافت، گفت: نمی توانم در این باره پاسخ دهم. می دانم دولت ما تلاش های خود را درباره مسایل كشتیرانی مضاعف كرده است.
پمپئو درباره اردوگاه های كار اجباری در كره شمالی، راه اندازی رادیو آزاد و لغو رزمایش در آن منطقه را هم اظهار كرد: صحبت های مربوط به رزمایش ها را به وزیر دفاع واگذار می كنم اما تا جایی كه می دانم هیچ امتیازی را واگذار نكردیم. قصد این كار را هم نداریم.
وی به این سوال كه وزارتخارجه با درخواست كاهش بودجه چه خواهد كرد هم گفت: من می خواهم مطمئن شوم كه وزارتخارجه برای انجام ماموریت خود در سراسر جهان بودجه لازم را داشته باشیم. می خواهم مطمئن باشم هرچقدر لازم داریم بودجه داشته باشیم نه یك دلار بیشتر.
رئیس پیشین سازمان جاسوسی آمریكا در پاسخ به این كه آیا اقداماتی برای جلوگیری از دخالت روسیه در انتخابات پیش رو شده است یا خیر هم گفت: بله، انتخابات مقدماتی همین الان هم در حال انجام است، كار زیادی در انجام است، از اقداماتی كه این دولت در مقابله با روسیه انجام داده است، مفتخرم. بسیار بیشتر از اقداماتی است كه دولت های پیشین انجام داده اند.
پمپئو افزود: البته كار زیادی هنوز باقی مانده است، هنوز قادر نبوده ایم به طور كامل در مقابل روسیه بازدارنده باشیم، مقامات مسئول هرگز نگفته اند به اندازه كافی در مقابله با این حملات كار كرده اند، از همه نظر به این فعالیت ها نگاه می كنیم و هرگز نگفته ام كه كار خود را صد در صد انجام داده و تمام كرده ایم.
وی درباره توجیه ابطال مجوز دفتر سازمان آزادی بخش فلسطین هم گفت: درباره دفتر سازمان آزادی بخش فلسطین باید جزئیات آن را بیابم.
وزیر خارجه آمریكا درباره ونزوئلا هم اظهار كرد: امروز درباره اخراج افراد دیپلمات آمریكا از ونزوئلا اعلامیه ای دریافت كردیم، ما به رفتار مخرب مادورو نگاه می كنیم.
پمپئو درباره زندانیان آمریكایی در ایران هم گفت: من از این مسایل مطلع هستم و «چارلز اوبراین» مامور ویژه این مساله خواهد بود. این مساله جزو تلاش های اصلی وزارتخارجه آمریكا نه تنها در ایران بلكه در سراسر جهان خواهد بود.
وی افزود: چند هفته دیگر كه گزارش آزادی مذهبی را منتشر خواهیم كرد، روز مهمی خواهد بود و در این زمینه كار زیادی باقی مانده است.
وزیر خارجه آمریكا درباره انتصاب یك سفیر تام الاختیار برای مقابله با یهودستیزی در سراسر جهان هم گفت: قول می دهم كه این كار را انجام دهم.
یكی از نمایندگان پرسید در دوره وزارتخارجه كلینتون، پمپئو در كنگره بود و پس از حادثه بنغازی از او پرسید كه امنیت دیپلماتیك كجاست، او حتی به كلینتون اجازه نداد تا پاسخ دهد، اكنون می خوام بدانم با توجه به كاهش بیش از 40 درصد بودجه وزارتخارجه امنیت دیپلماتیك شما كجا است؟
پمپئو گفت: امنیت دیپلماتیك ارتباطی به بودجه ندارد، باید افراد مناسب را در پست های درست به كار گیریم. رئیس جمهوری هم بر این مساله تاكید دارد اما در امنیت به دیپلمات ها نفر اول هستم.
وزیر خارجه آمریكا درباره ارائه پدافند هوایی به اوكراین و اینكه آیا می تواند پاسخگوی اقدامات روسیه باشد؟ گفت: این دولت می خواهد وسایل لازم را برای پدافند ملی در اختیار اوكراین قرار دهد. همچنین الحاق كریمه به روسیه هم نباید فراموش شود.
پمپئو درباره انتخابات بوسنی هم اظهار كرد: باید بگویم كه بر موضوعات مختلف كار می كنیم اما نمی توانم جزئیات آن را بگویم، به هرحال وزارت دفاع و خارجه در آنجا فعال هستند.
وی درباره قابلیت های برنامه هسته ای كره شمالی هم گفت: همچنان كه گفتیم موافق داشتن غنی سازی اورانیوم نیستیم. باید بگویم كه الان در موقعیتی نیستم كه پاسخ دهم. مباحث طولانی و دشواری درباره راستی آزمایی در پیش داریم.
وزیر خارجه آمریكا افزود: تیم ها و هیات های بزرگی در حال آماده كردن این مساله هستند كه در صورت موفقیت در مذاكرات كره شمالی بتوانیم اعمال كنیم. یك مذاكره و مسیر طولانی است و نه تنها آمریكا بلكه دیگران هم در این برنامه راستی آزمایی قرار خواهند گرفت.
پمپئو در پاسخ به این كه آیا این تیم، شامل روسیه هم خواهد بود؟ گفت: نمی توانم الان در این باره اظهار نظر كنم. حتما سازمان بین المللی انرژی اتمی و نهادهای مربوطه را در بر خواهد گرفت.
وی درباره پاكستان هم اظهار كرد: ما اعتبار مالی بیشتری را درسال 2018 برای آنها در نظر گرفتیم، فكر می كنم این میزان، كم خواهد بود. با ماموران ما در سفارت و كنسولگری هم از سوی دولت پاكستان بدرفتاری می شود، مساله ای است كه باید كاملا مورد مداقه قرار گیرد.
هفتادمین وزیر خارجه آمریكا درباره ادعای یكی از نمایندگان مبنی بر این كه آیت الله ها در آمریكای لاتین صدها مراكز فرهنگی ایجاد كرده اند، گفت: من باید این مساله را بررسی كنم و پاسخ آن را ارائه خواهم كرد.
پمپئو در پاسخ به اینكه آیا برای مخالفان در قبرس سلاح ارسال خواهد شد؟ گفت: نمی خواهم درباره این مساله ویژه صحبت كنم، با وزیر خارجه یونان صحبت كردم، روز دوشنبه همین هفته كار زیادی باید انجام شود، تهدیدهای فزاینده ای برای آمریكا وجود دارد. ما یك متحد در منطقه یعنی تركیه داریم، سعی می كنم در دیدار با وزیر خارجه آن راه درست را پیش بگیریم اما وضعیت بسیار بغرنج است.
وی درباره تقویت مواضع ایران در سوریه گفت: با تلاش های ایران در سوریه آشنایی دارم، نیروهای ایران در سوریه در 24 ماه اخیر توسعه یافته اند، ایرانی ها قابلیت بیشتری به خاطر سامانه های تسلیحاتی كه به سوریه بردند، به دست آوردند و قابلیت تهدید خودشان را به خصوص علیه اسرائیل افزایش داده اند.
وزیر خارجه آمریكا افزود: پاسخ دادن به این اقدامات، یك مساله دشواری است اما مطمئن باشید با شركای اروپایی و اسرائیلی كار می كنیم تا بتوانیم جزئیات را مشخص كنیم و با استراتژی جدیدی كه اعلام كردم پاسخ دهیم.
پمپئو درباره حادثه ای كه برای برخی دیپلمات های آمریكایی در كوبا رخ داده بود هم گفت: یك گزارشی تا اواسط هفته آینده خواهیم داشت. دیشب هم حادثه ای در گوانجو داشتیم كه نشانه های پزشكی حاكی از مشابهت و هماهنگی با نشانه های پزشكی درباره آمریكایی ها در كوبا است.
وی افزود: هیات های پزشكی ما شب گذشته به آنجا رفتند تا شرایط را بررسی كنند، در حال كاركردن هستیم تا ببینیم چه اتفاقی در هاوانا و حالا در چین افتاده است. از چینی ها خواسته ایم تحت كنوانسیون وین برای حفاظت از ماموران خارجی در كشور دیگر كمك كنند.
وزیر خارجه آمریكا در پاسخ به این كه شرایط ایران پیش از خروج از برجام چگونه بود؟ آیا اگر متحدانمان حاضر شوند خواسته های ما را برای تقویت توافق بپذیرند؟ آیا تاثیری خواهد داشت؟ گفت: ما به كار با شركای اروپایی مان ادامه خواهیم داد.
پمپئو افزود: وزیر خارجه آلمان به واشنگتن خواهد آمد، ما سخت خواهیم كوشید تا این شكاف را از بین ببریم و نهایتا این سه كشور اروپایی این كار را انجام دهند. در تمام دوره برجام با وجود این كه قرار بود تحریم های بیشتری از سوی اروپا وضع شود اما این اتفاق نیفتاد. ما با آنها صحبت خواهیم كرد شاید بگویند كه ما درباره موشك های ایران تحریم هایی وضع خواهیم كرد اما ممكن است خیلی از اماكن كسب و كار اروپا متاثر شوند.
وی در پاسخ به این كه یعنی ما حاضریم متحدانمان را تحریم كنیم،گفت: بله، تحریم ها با دوره های 90 روزه و 180 روز اعاده شده است.
وزیر خارجه آمریكا درباره انتخابات لبنان و پیروزی حزب الله هم اظهار كرد: حزب الله نه فقط در لبنان بلكه در سوریه هم مساله است به خاطر این كه ایران به آنها پول می دهد تا در منطقه آشوب ایجاد كنند. در انتخابات لبنان تغییراتی ایجاد شد؛ جمع بندی ما این است كه توازن قدرت تغییر خواهد كرد هرچند توازن فعلی قدرت هم درخشان نیست اما به هرحال چالش هایی را برای آمریكا ایجاد خواهد كرد.
پمپئو ادامه داد: امروز برای برآورد كردن مساله امنیتی این كشور بر نیروهای نظامی لبنان متكی هستیم تا مطمئن شویم كه پول مالیات دهندگان آمریكایی به هدر نرود و به سمت گروهی برود كه بهترین پیامد را برای ما رقم بزند.
وی درباره ناتو و افزایش توانایی متحدان آمریكا برای دفاع از خود هم گفت: در دولت ترامپ این اتفاق افتاده و كشورهای زیادی سهم دو درصدی خود را پرداخت می كنند. با دبیركل ناتو دیدار داشتیم، تصمیم گرفته است به اعضای این سازمان فشار آورد تا سهم خود را بپردازند.
وزیر خارجه آمریكا با بیان این كه ترامپ در اجلاس ماه ژوئیه ناتو شركت خواهد كرد، افزود: امیدوارم دو اتفاق بیفتد، نخست اینكه كشورها سهم دو درصدی خود را بپردازند، دوم این كه در اجرای برنامه های خود تسریع كنند.
در ادامه این نشست، یكی از نمایندگان درباره فعالیت شركت ZTE چینی پرسید كه در سال 2012 یكی از كمیته های مجلس گفت كه این شركت می تواند تهدیدی برای امنیت ملی آمریكا باشد، حتی هفته پیش فرد پیشنهادی برای سازمان ضد تروریسم گفتند كه این شركت یك خطر عمده ای برای آمریكا است، حتی سناتور روبیو هم همین حرف را زد، این مساله امنیتی است اما رئیس جمهوری با یك توئیت فشار را از آن شركت برداشت، سه روز پس ازآنكه یك وامی برای مصرف شخصی خودش گرفت، تصمیم خود را عوض كرد، امروز گفت كه حالا شاید با یك جریمه یا چیزی دیگر كه البته شما می دانید كه همه تحت تاثیر دولت چین است، اول اینكه نباید این تصمیم عوض می شد، دوم این كه آیا رئیس جمهوری اجازه دارد كه از این اختیار خود برای منافع شخصی خود استفاده كند؟ این شركت تلفن هایی را می سازد كه می تواند جاسوسی كند. چند سال پیش شما نوشتید كه مساله امنیت ملی و اطلاعات ما مساله شخصی نیست بلكه جان امریكایی ها را به خطر می اندازد، آیا شما به رئیس جمهوری توصیه می كنید كه تلفن خود را عوض كند؟
چند دقیقه پیش گفتید كه امنیت یعنی این كه افراد در مناسب درست قرار گیرند، تمام كسانی كه در آمریكا و در دولت هستند را بنگرید، رئیس جمهوری مذاكره كننده خاورمیانه را داماد خود جرد كوشنر تعیین كرده است كه دانش و آگاهی او در این زمینه خیلی كم است و دارای صلاحیت های امنیتی لازم نیست. اشكالات بسیاری در عملكردش دارد.
وزیر خارجه آمریكا درباره شركت چینی زی ای تی گفت: از سال 2012 خبر تهدید آن را داریم، اتفاقی نیفتاد و الان 6 سال گذشته است. ما تلاش می كنیم كه پاسخ مناسبی را بیابیم اما باید بگوییم كه به مدت 6 سال تحت دولت قبلی هیچ اتفاقی نیفتاد.
پمپئو افزود: با این كه باید اطمینان حاصل كنیم تا آمریكا امن و ایمن باشد، موافقم و راه تمام تهدیدها بسته باشد. همه چیز تحت بررسی است، در همه مباحثات شركت دارم و تلفن رئیس جمهوری را به دیگران واگذار می كنم اما مطمئن هستم كه رئیس جمهوری به اصول اخلاقی و قانونی پایبند خواهد بود.
دیوید سیسیلین نماینده دموكرات رودآیلند در ادامه این نشست به پمپئو گفت كه 12 شرطی كه برای ایران گذاشته اید، شبیه نامه ای است كه به بابا نوئل نوشته شده باشد، چگونه قادر خواهید بود آن را عملی سازید؟
وزیر خارجه آمریكا اظهار كرد: ما به یك راه حل دیپلماتیك تازه معتقد هستیم.
پمپئو در پاسخ به این سوال كه چه كسی در راس هیات مذاكره كننده با كره شمالی خواهد بود؟ گفت: رئیس جمهوری در صدر این هیات خواهد بود و من مسئولیت گروه را بر عهده دارم. هنوز جزئیات ساختار هیات نمایندگی را ندارم اما هیات های مختلفی در تمامی سطوح دولت آمریكا در وزارت خارجه، انرژی و دفاع، شورای امنیت ملی و تیم های بزرگی هستند كه نه فقط برای مذاكره حضور دارند بلكه خودشان را برای تمام عناصر و عوامل مربوط به كره شمالی آماده می كنند.
وی افزود: كمپین فشار حداكثری در حال فعالیت است ، همراه با كره جنوبی، ژاپن و چین و متحدان دیگرمان كار می كنیم تا استراتژی فراگیری داشته باشیم.
یكی از نمایندگان مجلس آمریكا در ادامه این نشست گفت: چندی پیش جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریكا مدل لیبی را برای كره شمالی مطرح كرد و ترامپ در یك برنامه زنده، آن را تصحیح كرد. حالا شما چه روشی را پیش خواهید گرفت؟ مدل لیبی كه بولتون گفت یا این كه مناسب نیست؟
وزیر خارجه اظهار كرد: الگویی كه در نظر گرفته ایم غیرهسته ای شدن كامل و سریع كره شمالی است نه این كه سالها طول بكشد. ما تجارت در برابر تجارت را نخواهیم داشت، كمك اقتصادی نخواهیم كرد تا نه فقط حرف بلكه اقدامات ملموس ببینیم.
پمپئو در پاسخ به این سوال كه آیا این مساله شامل تغییر رژیم در چند سال آینده می شود؟ گفت: تمركز ما بر غیر هسته ای شدن این كشور است، ما حاضریم تضمین های امنیتی در تبادل با این توافق داشته باشیم تا آمریكا امنیت خود را داشته باشد.
وی درباره انتقال غیر قانونی سفارت آمریكا به قدس هم گفت: رئیس جمهوری تصمیم بسیار دقیق و درستی گرفته است اما درباره تابعیت افرادی كه آنجا بودند و مسایل تكنیكی آن دقیق نمی دانم و تیم من در وزارتخارجه خواهند گفت كه چه بگویم.
وزیر خارجه آمریكا بار دیگر درباره ایران و تحریم های مربوط به آن گفت: كنگره به قوه مجریه اجازه داده است تا تحریم ها را اعمال كند و مطمئن هستم به كنگره بازخواهیم گشت تا مجوز تحریم های بیشتری را بگیریم. فراسوی تحریم های اقتصادی، مشخص كردن افراد خاص و مسایل روادید هم مطرح است. در واقع باید جلوی استفاده ایران از ثروت برای تهدید دنیا را باید بگیریم.
پمپئو افزود: موضع دیرباز آمریكا این بوده است كارهایی را كه بتوانیم انجام دهیم را دریغ نكنیم. مردم سراسر جهان باید از حقوق خود بهره مند باشند و مردم ایران هم مستثنی نیستند، باید مطمئن شویم ملت ایران توسط حكمرانانی اداره شوند كه خودشان انتخاب كرده اند.
وزیر خارجه آمریكا با بیان این كه ابزار و وسایل مختلفی افزون بر تحریم های اقتصادی علیه ایران وجود دارد، گفت: مقامات آن ها را مشخص می كنیم تا نتوانند آزادانه در جهان جابجا شوند.
پمپئو با تاكید بر این كه تلاش ما در سوریه حفاظت از اردن و اسرائیلی ها است، افزود: تا جایی كه بتوانیم با داعش می جنگیم و برای محدود كردن فضای تحرك آزادانه ایرانی ها كار می كنیم.
وی ادامه داد: ایرانی ها در سوریه هستند تا نفوذ و قدرتشان را گسترش دهند نه مبارزه با تروریسم. هدف ما این است كه تلاش جهانی همانند مخالفت با كره شمالی داشته باشیم، باید بد رفتاری های ایران را مشخص كنیم، درباره آن سر وصدا راه بیندازیم و مطمئن باشیم از ثروت های خود در این زمینه استفاده نمی كنند.
وزیر خارجه آمریكا در پاسخ به این سوال كه ركس تیلرسون وزیر خارجه پیشین آمریكا می گفت بهترین راه برای ایران یك تغییر نظام مسالمت آمیز است، نظر شما چیست؟ گفت: همانگونه كه در روز دوشنبه گفتم سیاست رئیس جمهوری ترامپ این است كه ملت ایران فرصت این را داشته باشند تا حكومتی را كه خودشان می خواهند، انتخاب كنند.
پمپئو درباره اینكه آیا از مخالفان، حمایت یا آنهایی را كه راهپیمایی اقدام می كنند، تشویق می كنید؟ اظهار كرد: من در مسئولیت پیشینم درباره حمایت از ایرانی هایی كه معتقدند صدایشان به گوش نمی رسد، صحبت كردم. ما باید راه هایی در حمایت از این ایرانیان بیابیم.
مساله افغانستان دیگر موضوعی بود كه مورد پرسش قرار گرفت و وزیر خارجه آمریكا گفت: درافغانستان چاره ای نداریم جز این كه مساله با طالبان حل شود، باید تمام فشار را وارد كنیم تا آنها به میز مذاكره بیایند.
پمپئو افزود: اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان گفت حاضراست جزئی از مباحثات باشد، ما باید علاوه بر رهبری طالبان عناصر دیگری را هم به این مذاكرات بیاوریم، برای این مذاكرات باید گروه های مختلف دیگری كه در افغانستان حضور دارند را گرد هم آوریم. تمام گروه ها باید متوجه شوند كه برای همه آنها پیامدهای مثبتی خواهد داشت.
وی درباره تركیه به عنوان عضو ناتو و خرید تجهیزات نظامی از روسیه هم گفت: تركیه باید عضو ناتو باشد اما رفتارهای آنها نباید به آرمان های ناتو خدشه وارد سازد.
سوال دیگری كه از وزیر تازه وارد آمریكا پرسیده شد، این بود كه ائتلاف سعودی، غیرنظامیان یمنی را هدف قرار می دهد، آنها به عمد بیمارستان، مدارس و حتی تشییع جنازه را هدف قرار می دهند، به همین دلیل باراك اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریكا ارسال تجهیزات نظامی را به عربستان متوقف كرد اما دولت كنونی، می خواهد این تجهیزات را در اختیارشان قرار دهد.
وزیر خارجه آمریكا پاسخ داد: ما هرگز نمی توانیم این كار را بكنیم، نظر دولت این است كه رساندن موشك ها با هدف گیری دقیق، كشتار غیرنظامیان را كم می كند. این كار می تواند برای شركا و شهروندان ما خطر كمتری داشته باشد و تلاش می كند كه بحران انسانی را در یمن كاهش دهد.
اروپام*1429
نیویورك- ایرنا- وزیر خارجه آمریكا، فشار و تحریم علیه ایران را استراتژی جدید دولت ترامپ توصیف كرد و گفت: امیدواریم این اقدامات، چشم انداز توافقی جدید باشد.