حسن خلج طهرانی روز شنبه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: برای كمك به سرمایه گذاران 30 درصد از قیمت زمین به صورت پیش پرداخت و70 درصد باقی مانده نیز در زمان اجرای پروژه و حتی بعد از بهره برداری و تولید محصول دریافت می شود.
وی افزود: این منطقه دارای مزایای زیادی از قبیل دسترسی به بازارهای بین المللی از طریق راههای زمینی، ریلی، هوایی و دریایی، مجاورت با 3 پالایشگاه نفت بندرعباس، ستاره خلیج فارس و پالایش گازسرخون و قشم است.
وی ادامه داد: از دیگر مزیت ها نزدیك بودن به مجتمع بندری شهید رجایی و اسكله اختصاصی با ظرفیت تخلیه و بارگیری سالانه 12میلیون تن مواد معدنی فله مجهز به نوار نقاله 32 كیلومتری، وجود 40 هكتار زمین برای انباشت مواد، خط آهن و ایستگاه اختصاصی و همچنین واگن برگردان است.
به گفته وی این منطقه با داشتن چنین مزایایی به همراه دسترسی به بازاربزرگ داخل وهمچنین برخورداری از نیروی كار با تجربه ارزان و مجاورت با شهر بندرعباس منطقه ای جذاب برای جذب سرمایه گذاران داخلی، خارجی به خصوص كشورهای همسایه است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، از تامین زیرساختهای لازم شامل گاز، برق، آب آشامیدنی و صنعتی، سیستم های مخابراتی، راه و فضای سبز واستفاده واحدهای تولیدی از معافیتهای گمركی برای واردات تجهیزات و مواد اولیه ازفرصت های موجوددراین منطقه یاد كرد.
خلج تهرانی، ارائه مشاوره به علاقمندان به سرمایه گذاری، برخورداری از معافیت های گمركی، گرفتن مجوزهای لازم برای استفاده از كاركنان خارجی و دریافت تسهیلات بانكی ازمنابع داخلی وخارجی به عنوان دیگر مزیت های در نظر گرفته شده برای سرمایه گذاری دراین منطقه نام برد.
وی ابراز داشت: هم اكنون تعدادی پروژه به ارزش یك میلیارد و420 میلیون دلار دراین منطقه در مرحله ساخت و نصب تجهیزات قرار دارد درحالیكه برای عملیاتی شدن طرح های توسعه ای واحدهای صنعتی فعال از قبیل فولاد و آلومینیوم به 2 میلیارد و 222میلیون دلار سرمایه گذاری جدید نیاز است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با اشاره به 3 میلیارد و 400میلیون دلار سرمایه گذاری انجام شده دراین منطقه یاد آور شد: با عملیاتی شدن طرح های در دست اقدام و توسعه ای این رقم تا پایان برنامه ششم توسعه به 7 میلیارد دلار می رسد.
خلج طهرانی با تشریح برنامه های این منطقه در زمینه جذب سرمایه گذاران جدید ابراز داشت: با تعدادی شركت از كشورهای شرق آسیا و اروپا برای ایجاد صنایع مختلف از جمله منگنز و فرومنگنز، فروكروم و همچنین تولید فولادهای آلیاژی مذاكراتی داشته ایم كه 2 مورد آن به مرحله انعقاد قرارداد رسیده است.
بر اساس اهداف تعیین شده این منطقه بایستی در آینده با 10میلیون تن فولاد، یك میلیون و 200هزارتن آلومینیوم، تخلیه و بارگیری 70میلیون تن مواد نفتی و 15میلیون تن مواد فله معدنی و صادرات سالانه 6میلیارد دلارمحصولات صنعتی انرژی بر و ایجاد 30هزار شغل پویا به مهم ترین قطب تولید این كالاها دركشور تبدیل بشود.
در اطلاعات منتشره آمده است سرمایه گذاری لازم برای تولید سالانه 12میلیون تن فولاد دراین منطقه صورت گرفته طوریكه هم اكنون پنج شركت بزرگ تولید كننده فولاد در مجموع با ظرفیت حدود 8 میلیون تن در سال در این منطقه در حال احداث است كه 4 واحد آن شامل فولاد جنوب، فولاد هرمزگان و فولاد كاوه جنوب كیش و صبا فولاد درمجموع به ظرفیت حدود 5 میلیون تن به مرحله تولید رسمی و آزمایشی رسیده است.
استان هرمزگان دارای 2 منطقه آزاد كیش و قشم و شش منطقه ویژه اقتصادی قشم، صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، كشتی سازی خلیج فارس، منطقه ویژه بندرشهید رجایی، انرژی بر پارسیان، منطقه ویژه نفتی لاوان است.
منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس با 13هزار نفر شاغل ( صنایع فعال در این منطقه) در 13كیلومتری غرب شهر بندرعباس قرار دارد.
6149 /6048
بندرعباس – ایرنا – مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس گفت: در راستای اجرای برنامه های توسعه ای دولت دوازدهم، آماده واگذاری بیش از 2هزارو 500هكتار از زمین های سایت توسعه این منطقه با شرایط ویژه به سرمایه گذاران داخلی و خارجی هستیم.