خدیجه ربیعی فرادنبه روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: اعضای كمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی مسئولیت این كمیته را برعهده اینجانب گذاشته اند تا به صورت تخصصی مطالبات رانندگان را پیگیری و نظارت كنم.
ربیعی تصریح كرد: مطالبات رانندگان كامیون و كامیون داران به حق و صنفی است و با توجه به نقش مهم رانندگان در حوزه های اقتصادی و حمل و نقل این مطالبات باید در بستر قانونی پیگیری شود.
وی گفت: حقوق اجتماعی و سختی شغل این صنف باید مورد تاكید قرار گیرد هر چند سال گذشته سختی كار رانندگان كامیون و خودروهای سنگین در كمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصویب شد، اما در صحن علنی با كمترین اختلاف این طرح رای نیاورد.
ربیعی با بیان اینكه بحث افزایش نرخ كرایه كامیون ها بجا و به حق است، افزود: در این زمینه نیز كمیسیون اجتماعی مجلس نشست مشتركی را روز گذشته (یكشنبه) با حضور نمایندگان وزارت راه و شهرسازی، پلیس راه و اتحادیه كامیون داران و اتوبوسرانی برای احقاق حق رانندگان برگزار كرد.
نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی گفت: در این نشست افزایش 20درصدی كرایه های حمل و بار مورد بررسی قرار گرفت كه نمایندگان وزارت راه و شهرسازی اعلام كردند اكنون این افزایش نرخ كرایه خودروهای سنگین اجرایی و در برخی استانها نیز بزودی اجرایی خواهد شد.
به گفته وی، مساله بیمه رانندگان نیز در نشست كمیسیون اجتماعی پیگیری و دغدغه رانندگان در خصوص بیمه مرتفع شد.
ربیعی یادآور شد: همچنین در این نشست تصمیم به كاهش سهم بیمه رانندگان خودروهای نفتكش از 7 درصد به 4 درصد گرفته شد و میزان این تخفیف در خصوص رانندگان سایر كامیون ها نیز پس از بررسی سازمان تامین اجتماعی اعلام خواهد شد.
وی تصریح كرد: در نشست كمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نسبت به رفع تبعیض در خصوص واگذاری بار به كامیون ها نیز بحث و تبادل نظر شد و مقرر شد با نظارت بر باربری ها این دغدغه رانندگان رفع شود.
ربیعی یادآور شد: در این كمیسیون تصمیم گرفته شد تا بارنامه های كامیون ها در باربری به صورت الكترونیكی ثبت شود و از سنتی و دستی بودن باربرنامه ها نیز خودداری شود كه مسئولان وزارت راه و شهرسازی نیز از شفاف سازی در این زمینه خبر دادند.
عضو كمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: در نشست این كمیسیون با محور مطالبات رانندگان كامیون ها قرار شد طلب چند ساله رانندگان از حمل و نقل خلیج فارس پرداخت شود و وزارت راه و شهرسازی نیز برای نظارت بر پرداخت مطالبات رانندگان ورود پیدا كند.
به گفته وی، طرح بازنشستگی رانندگان كامیون ها نیز در این نشست مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد این طرح با هماهنگی سازمان تامین اجتماعی مورد ارزیابی قرار گیرد.
ربیعی افزود: یكی دیگر از دغدغه و مطالبات رانندگان در زمینه تحویل كرایه و دستمزد حمل و نقل پس از تحویل بار بود كه برخی از انبارها این دستمزد و كرایه را به صورت كامل پرداخت نمی كنند كه در این زمینه نیز قرار شد دغدغه رانندگان رفع و برطرف شود.
به گفته وی، بحث تبعیض قائل شدن تعدادی از باربری ها از مطالبات جدی كامیون داران است، زیرا در شهری مانند بروجن هیچ تبعیضی در تحویل بار به رانندگان بومی و غیربومی صورت نمی گیرد، اما در برخی شهرها از دادن بار به رانندگان غیربومی خودداری می شود.
عضو كمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اعلام كرد: برای رفع این تبعیض در حمل و نقل و باربری مسئولان باید به صورت جدی وارد صحنه شوند و مدیریت جامع تری در این زمینه داشته باشند.
ربیعی یادآور شد: در برهه كنونی كه كشور بیش از همیشه نیازمند به نظم، آرامش، امنیت و همدلی است، نباید اجازه سوء استفاده را به عده ای فرصت طلب و سودجو داد.
به گزارش ایرنا، هفته گذشته تعدادی از كامیون داران سراسر كشور نسبت به مطالبات صنفی از ارائه خدمات خودداری كردند كه با رفع دغدغه آنها، این قشر زحمت كش دوباره به چرخه حمل و نقل كشور بازگشتند.
2097/6021
شهركرد- ایرنا- عضو كمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از فعال شدن كمیته ویژه پیگیری مطالبات كامیون داران در این كمیسیون و جزئیات این برنامه ها خبر داد.