به گزارش ایرنا در آن سال 2 نیروگاه خورشیدی هفت مگاواتی وارد چرخه تولید انرژی های پاك استان همدان شد و همچنین با هدف ترویج بخش خصوصی برای تولید این انرژی پاك و بدون آلایندگی، قرارداد خرید تضمینی انرژی تولید شده از طرف وزارت نیرو امضا شد.
این حمایت وزارت نیرو موجب شد تا سرمایه گذاران بخش خصوصی برای احداث نیروگاه های خورشیدی در همدان مصمم شده و برای احداث ۱۰۰ مگاوات نیروگاههای خورشیدی مجوزهای مربوطه را از وزارت نیرو دریافت كنند.
بر این اساس با انجام موافقت نامه های مربوطه قرار شد تا 100 مگاوات انرژی خورشیدی در قالب ۱۰ نیروگاه هفت مگاواتی و یك نیروگاه ۳۰ مگاواتی ظرف چند سال به بهره برداری برسد.
به گفته كارشناسان نیروگاههای خورشیدی با مقیاس كوچك در هر نقطه ای از استان قابل بهره برداری بود و انرژی آن نیز در محل تولید و مصرف میشود و از طرفی انرژی تولید شده از این قبیل نیروگاهها پاك و فاقد تلفات انرژی است و از طرفی در چرخه تولید آن هیچ گونه انرژی و سوختی دیگر مصرف نمی شود.
محل اجرای نیروگاههای خورشیدی در استان همدان در مناطق قهاوند، شیرین سو، فامنین، ویان ، كبودرآهنگ و تویسركان جانمایی شده است.
** همدان به عنوان استان نمونه در احداث نیروگاه های خورشیدی
استاندار همدان با بیان اینكه 2 نیروگاه خورشیدی 30 مگاواتی در تویسركان احداث می شود كه با اجرای این طرح ها این استان در بخش احداث نیروگاههای خورشیدی در كشور به عنوان نمونه انتخاب می شود.
محمدناصر نیكبخت ادامه داد: ساخت سه نیروگاه خورشیدی نیز در همدان در دست اقدام است و تاكنون پنج نیروگاه هفت مگاواتی وارد مدار شده است كه با بهره برداری از سه نیروگاه در حال ساخت، میزان برق تولیدی به 56 مگاوات می رسد.
وی گفت: همدان از استان های پیشتاز در زمینه احداث نیروگاه های خورشیدی است كه از سال 95 اقدامات گسترده ای در زمینه جذب سرمایه گذاران خارجی و مدیریت تولید انرژی انجام داده است.
وی بیان كرد: علاوه بر 2 نیروگاه خورشیدی در سال 95 ، سه نیروگاه هفت مگاواتی نیز در سال 96 وارد مدار شد و با این اقدام، ظرفیت استان در این بخش به بالای 35 مگاوات رسید كه امسال با برنامه ریزی های انجام شده این روند تداوم می یابد.
** همدان به عنوان قطب نیروگاههای خورشیدی كشور مطرح است
مدیرعامل شركت توزیع نیروی برق استان همدان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: برای ایجاد هر مگاوات نیروگاه خورشیدی، یك میلیون یورو سرمایه گذاری و برای هر هفت تا 10 مگاوات نیروگاه خورشیدی 10 هكتار زمین مورد نیاز است.
محمد مهدی شهیدی با اشاره به مزایای نیروگاههای خورشیدی عنوان كرد: اقدامات خوبی برای جذب سرمایه گذاران و احداث نیروگاههای خورشیدی در استان همدان انجام شده و به عبارتی این استان به عنوان قطب نیروگاههای خورشیدی در كشور مطرح است.
وی با بیان اینكه تمام نیروگاههای خورشیدی احداث شده با مشاركت سرمایه گذار خارجی است اظهار داشت: 2 نیروگاه خورشیدی هر یك به قدرت 30 مگاوات نیز توسط یك شركت چینی در شهرستان تویسركان در دست احداث است.
شهیدی عنوان كرد: 70 درصد تجهیزات مانند پنلهای به كار رفته در این نیروگاهها از شركت خارجی تامین و 30 درصد تجهیزات مثل كابل، ترانس و غیره در داخل تامین میشود.
گفتنی است 17 هزار مشترك در سال 96 به تعداد مشتركان شركت توزیع برق استان همدان افزوده شد و مجموع مشتركان این شركت تا پایان سال 96 به 722 هزار و 140 مشترك رسید.
2087/7523
همدان- ایرنا - همزمان با ایام الله دهه فجر سال 95 و در دولت تدبیر و امید چراغ نخستین نیروگاه خورشیدی همدان توسط وزیر نیرو وقت روشن شد تا همدان در مدار مستعد ترین منطقه برای انتخاب استان نمونه در زمینه احداث نیروگاههای خورشیدی كشور قرار گیرد.