۸ خرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۰۶
کد خبر: 82929029
T T
۰ نفر
آذربايجان غربي در عطش پرديس سينمايي – توحيد محمودپور

اروميه- ايرنا- در حال حاضر تنها سه سالن سينما از 12 سينماي تحت مديريت حوزه هنري آذربايجان غربي فعال است كه قدمت آنها به 67، 59 و 55 سال پيش برمي گردد؛ وجود اين تعداد اندك سينما براي 17 شهرستان، لزوم احداث پرديس سينمايي را با تكيه بر توزيع عادلانه امكانات هنري در اين استان نشان مي دهد.

به گزارش ايرنا سال گذشته حوزه هنر شاهد اتفاق خوشايندي بود و طي آن حدود 25 درصد به موجودي پرده‌هاي سينماي ايران افزوده شد اما آذربايجان غربي از اين اتفاق خوشايند بهره اي نبرد.
در اثبات پيشگامي اين استان در برخورداري از سالن هاي سينما طي دهه هاي گذشته همين بس كه نخستين سالن سينماي كشور به سبك امروزي در سال 1303 تحت عنوان 'گراند سينما' در تهران و 6 سال بعد، اولين سينماي آذربايجان غربي با عنوان 'ايران' در شهر خوي تاسيس شد.
نخستين سينما در مركز آذربايجان غربي نيز در سال 1330 با عنوان 'ايران' با 750 نفر ظرفيت شروع به كار كرد كه اكنون نيز جزو سه سينماي فعال اين استان به شمار مي رود.
سينماهاي آزادي و انقلاب اروميه نيز با 745 و 600 نفر ظرفيت به ترتيب در سال هاي 1338 و 1342 احداث شد و 2 سينماي فعال ديگر اين استان محسوب مي شود.
شايان ذكر است سه سينماي فعال اما كهن سال اروميه به لحاظ استفاده از تكنولوژي روز در حد مورد انتظار نيست و نياز به ساخت سالن نمايش فيلم در اين شهر و شهرستان هاي ديگر استان به شدت احساس مي شود.
بررسي هاي خبرنگار ايرنا نشان مي دهد در حال حاضر 9 سينماي تحت مديريت امور سينمايي حوزه هنري آذربايجان غربي در تعطيلي به سر مي برد كه سه سينما در خوي، و يك سينما در هر يك از شهرستان هاي اروميه، اشنويه، سلماس، شاهين دژ، نقده، ماكو واقع است.
راه اندازي يك سينما توسط بخش خصوصي در خوي و يك سينماي سيار در سلماس تا حدي رضايت مشتاقان سينما در اين 2 شهرستان را برآورده كرده اما 14 شهرستان از 17 شهرستان ديگر آذربايجان غربي همچنان در حسرت تماشاي فيلم هاي روز ايران و جهان در پرده سفيد سينماست.
اين در حالي است كه اقشار مختلف مردمي در آذربايجان غربي نشان داده اند از اكران فيلم هاي مطلوب و رويدادهاي سينمايي به خوبي استقبال مي كنند.
استقبال از تماشاي فيلم هاي سي و ششمين جشنواره فيلم فجر در سينما آزادي اروميه شاهدي بر اين ادعا بود به طوري كه از 14 تا 22 بهمن سال گذشته بيش از پنج هزار نفر از 12 فيلم منتخب اين جشنواره ديدن كردند.
همچنين در ايام نوروز سال جاري فيلم هاي اكران شده در سه سينماي اروميه با اقبال خوب از سوي مخاطبان روبرو شد و بيش از 15 هزار نفر از اول تا 15 فروردين سال جاري فيلم هاي به وقت شام، لاتاري، فراري و فيلشاه را به تماشا نشستند.
ذكر اين نكته لازم به نظر مي رسد كه نخستين پرديس سينمايي شمالغرب كشور هفته آخر سال 1396 در تبريز به بهره برداري رسيد و اميدواري براي توجه مسوولان فرهنگي به آذربايجان غربي را نيز در دل روشن كرد.
امروزه پرديس هاي سينمايي از حدود پنج سالن سينما، نگارخانه، كلاس هاي آموزشي، كافي شاپ و ديگر فضاهاي جانبي برخوردار است و فضايي مطلوب براي ترويج مولفه هاي فرهنگي به شمار مي رود.
سينما به مثابه يك آئينه رويدادهاي اجتماعي و فردي جامعه را بازتاب مي دهد؛ تماشاي فيلم هاي فاخر ما را به خودمان بازمي گرداند و به هم ذات پنداري با شخصيت هاي فيلمنامه و يادگيري مستقيم و غيرمستقيم از پيام هاي آن منجر مي شود.
سينما به عنوان هنري چند وجهي موسيقي، هنرهاي تجسمي و بازيگري را با كمك تصوير روي پرده مي برد تا نتيجه حيرت انگيزي در قالب يك فيلم روي پرده ظاهر شود.
آذربايجان غربي با برخورداري از سابقه ديرينه در هنر سينما در انتظار توجه جدي متوليان فرهنگي در راستاي توزيع عادلانه زيرساخت هاي فرهنگي است؛ فضايي هنري كه به ارتقاي صنعت سينما در اين منطقه، اعتلاي مولفه هاي فرهنگي و افزايش نشاط اجتماعي منجر مي شود.
مشتاقان فرهنگ در آذربايجان غربي براساس عدالت اجتماعي مبني بر تمركززدايي فضاهاي هنري و گستردگي سالن‌هاي سينما در نقاط مختلف كشور در انتظار ساخت پرديس سينمايي به عنوان يك مطالبه مهم فرهنگي هستند؛ فرصتي كه خانواده هاي سينمادوست با تحقق آن با فراغ بال به تماشاي فيلم هاي ايراني و خارجي از پرده جادويي سينما خواهند نشست.
7129/3072
*خبرنگار ايرنا آذربايجان غربي